5 невероятни кухненски плота, с които да преобразите кухнята

Публикувано на 21/07/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 21/07/2017 | Видяно 8 745 пъти

Темата за избора на подходящ кухненски плот за вашето жилище е необятна. Възможностите са безброй, а правилният е този, който най-добре пасва на помещението. Изобилието от материали като кварц, стъкло и гранит правят важното решение изключително трудно. Поради това днес ви представяме няколко начина, с които да интегрирате плота към интериора на помещението, без да се налагат големи промени. Всеки предмет, детайл и мебел има собствена роля. Кухнята мечта остава само на една идея разстояние! Реализирайте я заедно с доказаните майстори, регистрирани в MaistorPlus.


Дървото затвърждава своите позиции

Според някои хора традициите вече не са това, което бяха! "Умните" кухни навлизат все по-скоростно, а с тях все повече иновации и подобрения. За всички, които все още не са готови на тази стъпка, старомодните идеи имат вече нова визия. Тази връзка с утвърденото и класическото може да стане част и от вашата кухня чрез дървения плот. Неговата най-хитра функционалност е да бъде използван за разделяне на две помещения, особено популярно за малките жилища, които постоянно се борят с този проблем. Плотът има достатъчно предназначения, така че да спести наличието на маса, която би заела голяма площ. Добавете дървени столове и някой рамки от същия материал на стената. Получавате невероятна уютна и комфортна обстановка плюс удобството на просторна кухня.


Плотът става част от избрания стил

Невинаги е необходимо плотът да се откроява от дизайна и да привлича погледи. Тези, които се сливат с интериора са също добър и балансиран избор, с поставен акцент върху комфорта. Реализацията на подобен проект, както и на всеки друг, е също толкова подчинена на добри организационни решения. Сливането на плота с останалата част от кухнята ще създаде визуална измама, като на пръв поглед може изобщо да не се разбере къде започва и къде свършва той. Експериментите в тази насока са подходящи, ако сте се насочили към м в кухнята. Причината за това се крие в елегантността, която носи тази мебел. От друга страна, всичко, което заема хаотично място из цялото помещение, лесно може да се събере и подреди на плота. Правим малкото уточнение, че при този стил е хубаво да не добавяте излишни елементи, а да заложите на семплата и елегантна визия.


Разширение за по-голямо удобство

Колкото повече пространство спестите, толкова по-добре! Едно хитро решение за постигане на този ефект е чрез добавяне на разширение към кухненския плот. Свържете го с мивката и обособените шкафове и ще получите бонус място. Това е интересен начин, с които да внесете очарование и колорит в кухнята. Време е обстановката да бъде променена и обичайните П-образни и до болка познати интериори да бъдат заменени от по-разчупена визия. Изберете материала, от които е избаротен плота така, че да пасва на останала част от помещението. Добавете бар столове и получавате място, подходящо за всеки повод!


Бетонен плот в индустриален стил

За модерния дом плотът от бетон е чудесен избор. Той е издържлив, здрав и устойчив на драскотини. Материалът лесно може да се съчетае с други декоративни елементи. Използването на бетон вече не намира място само в грубия строеж на жилищата, а се използва и за различни детайли в индустриалния интериор. Този вид ще ви даде една завършеност, която ще внесе очарование чрез естествените несъвършенства. Добавете метални осветителни тела, железни столове и свежи картини. Само с тези няколко лесни стъпки ще получите удобството на кухненския плот заедно с многобройните му функции, както и изключително очарователна визия, с която да впечатлявате гостите си.


Комбинация от няколко функции

Всеки декор има своя уникална характеристика и отличителни белези. Съчетаването на два различни материала ще придаде разчупеност и нестандартност. Не се колебайте да експериментирате. Красивата и фина текстура на плота го прави още по-интересен и се превръща в най-необходимия елемент за всяка кухня. Направете го по свое виждане и предпочитание, като това ви дава възможност да добавите и някои скрити елементи, които да използвате само при нужда. Вграденият плъзгащ плот няма да отнеме от пространството, но ще ви е винаги под ръка. Не забравяйте, че за подобна реализация са необходими качествени изпълнители, които да ви дадат най-правилните съвети и да изпълнят проекта коректно. Заявете безплатно проект в MaistorPlus и получете оферти от доказани специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта