Кухнята мечта

Публикувано на 21/06/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 21/06/2017 | Видяно 5 649 пъти

Двете най-жизненоважни пространства в дома са спалнята и кухнята. В едното възстановяваме енергията си чрез сън, а в другото с вкусните си гозби. За да сме заредени с достатъчно сили за всички приключения и предизвикателства, пред които животът ежедневно ни поставя, е необходимо да се чувстваме комфортно в тези две стаи. Атмосферата, която мебелите и декорацията в кухнята ни носят, е от ключово значение за апетита, за желанието ни да готвим, да прекарваме време със семейството си на масата. "Гладна мечка хоро не играе" е казал народът, а и "приказна кухня в готвачи ни превръща" добавяме ние!


Кухня като от приказките

Представете си да гледате колоритен филм, да прочетете приказка за горска фея или за добра вещица? Замислете се за пъстрите цветове, с които е описана къщата им. За безбройните цветя, за малките орнаменти, за старовремските детайли. Представете си сега кухнята - мястото, където се създават вълшебните отвари, а вероятно и неповторими гозби. А сега я пренесете в съвремието ни, в дома си. Съчетайте картината за тази кухня от приказките с удобството на електрическата печка, хладилника и миялната си машина. Резултатът е чудо на чудесата. И не е никак трудно да го превърнете в реалност и своята крепост.


Зеленото придава свежест не само на ястията, но и на цялата кухня.

Мнозина избират жълтото за цвят на своята кухня. То е слънчево, топло, приветливо. Но тук ви представяме един по-оригинален вариант, който ще допринесе и за свежестта на помещението, в което се храните. Светлото, но ярко зелено, в което ясно личи жълтеникавият оттенък, е чудесен начин да превърнете кухнята си в любима своя част от дома. Без значение от сезона, щом пристъпите в тази стая ще се чувствате свежи и жизнени, както ако сте сред природата, а слънцето ви огрява. За да постигнете подобен ефект не ви е нужно кой знае какво. Ако не желаете да сменяте мебелите си, бихте могли само да ги облепите с фолио в желания цвят и сънят ще бъде реалност. 


Дървени мебели за повече топлота в кухнята.

Предишните два варианта за кухненски интериор допринасяха основно за свежестта и на второ място за топлотата на помещението. Но ето и вариант за почитателите на традиционните, топли дървени мебели от дните на детството ни. Тогава лъскавите стъклени плотове още ги нямаше, а пластмасата, PVC-то и теракотът не намираха място на и около масата. Но това, разбира се, не означава да се лишите от модерните си абсорбатор, миялна машина, печка и т.н. На снимката виждате два варианта за дървени кухни. Първият е не само с дървени мебели, но и с такива стени и паркет. Вторият е по-лесен за изпълнение - стените са боядисани в бяло, а теракотът е кафяв, за да имитира природния материал.


Характерното за кухнята в бяло може да се направи в интересни съчетания

Всички знаем, че бялото винаги е на мода. Особено що се отнася до кухнята. Бели стени, пердета, шкафове, плотове, плочки. Но все пак не си говорим за болници, а за кухни от сънищата. На снимката виждате оригинални, но бели решения за интериора на това така важно помещение в дома. Разнообразие внасят стените и подът. И в двата варианта стените са с бели плочки, но в такава форма и така подредени, че имитират тухли. Специално внимание трябва да се обърне и на пода - единият светло бежов, но с кафеникави шарки, а другият - пъстър, като основният цвят е синьозеленият. Това може да се постигне както с теракот, така и с балатум - в зависимост от предпочитанието ви.  

Ако и вие си мечтаете за изящни кухни, пренасяте ги в сънищата си, а сутрин се озовавате в скучна и лишена от вдъхновение стая, то обърнете се към професионалисти, които да ремонтират реалността и да я превърнат в чисто вълшебство. Заявете проект в сайта напълно безплатно и се сдобийте с чисто нова кухня.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта