6 вдъхновяващи визии на невероятен интериор за кухня

Публикувано на 08/06/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 09/06/2017 | Видяно 4 849 пъти

Сърцето на всеки един дом се крие в кухнята. Нейният комфорт и красива визия стоят в основата на хармоничността. Трудно е обаче да се спрем на една конкретна визия, която да пасва на размерите на наличното разполагаемо място. Именно заради това ви представяме няколко вдъхновяващи интериора за кухня. Те ще ви заредят с фантастични идеи и невероятни примери, но най-важният избор остава за вас. За да превърнете кухнята си в истински чаровно и функционално помещение, заложете на собственото си виждане и индивидуалните организационни решения. Ако към тях спадат и освежаващи ремонти дейности, тогава се възползвайте от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, които ще ви помогнат да реализирате планирания проект.


Артистична и уникална кухня

Декорът на дома е отражение на характера на стопанина. Всяка подредба и детайл бележи различни характеристики. Вкарването на индивидуални мотиви при обзавеждането на кухнята, ще внесе истинска свежест и стил. Артистичните личности биха могли да заложат на художествени творби или красиви детайли. Използвайте обикновените мебели по нов начин. Разчупете визията като поставите декорация по стените или защо не и да ги изрисувате сами? Трябва само да гледате да са далеч от готварските уреди. Обособете стената срещу кухненската маса като вашият собствен шедьовър и развихрете въображението си. Винаги може да се заиграете с осветителните тела, както в показаното изображение. Ако пък пространството не ви позволява, използвайте вече заетото от мебелите, като ги боядисате или нарисувате върху тях закачливи форми в разнообразни цветове. Така вашият интериор за кухня ще бъде оригинален и неповторим. Вече имате ли идеи?


Традиционен и класически стил

Понякога не е нужно да бъдем творци, за да сме въоръжени с десетки невероятни идеи. Често те се оказват трудно постижими, но не невъзможни. Именно заради това е хубаво да сме сигурни в това какво искаме, защото един ремонт на помещение като кухнята не се прави всяка година. В посочения пример дървената ламперия е част от българското традиционно строителство. Тя обаче до голяма степен отнема от наличното пространство, затова помислете добре, ако разполагате с малка кухня. Хубавото е, че ламперията би могла да се боядиса в един или няколко цвята, с които да придадете нова и свежа визия. А и естественият материал носи истински уют и комфорт, който е силно търсен при избора на интериор за кухня.

Виж: Как да си направим дървена ламперия?


Вечен стил в черно и бяло

Модерният стил навлиза все повече във визията на дома. Отначало с малки елементи, след това с открояващи се детайли, докато накрая го откриваме във всяко помещение. Съчетават се различни форми и шарки, с които нетрадиционното да изпъкне, но и да се запази комфортът. Белият и черен цвят са предпочитани, а играта между тях е често срещана. Изчистените линии са характерни за модерното помещение. От една страна заради елегантния си вид, а от друга заради лесното им съчетаване със всякакви декорации и бързото им нагаждане в случай на преждевременна промяна.


Използвайте креативност при избора на интериор за кухня

Съчетанието между различни материали и стилове може да ни зарадва с изненадващ краен резултат. Рустик излъчването и индустриалните елементи биха си паснали идеално, стига да са подбрани внимателно. Това ще доведе до нестандартен интериор за кухня, който обаче има изключително здрави и издържливи материали. Рустик стилът е добър за градски условия, тъй като откъсва от натовареното ежедневие. Нещата, които го свързват с природата, като топлите земни цветове и естествените материали, действат успокояващо и създават завиден комфорт. Има лесни начини сами да наподобите това старинно излъчване на мебелите. Единият от тях е като ги боядисате в предпочитани цветове и след като изсъхнат да ги изтъркате с шкурка или телена четка. Най-хубавото е, че лесно може да бъде върнат изчистеният вид.


Ярки цветове и живи форми

Стилната визия в кухнята може да бъде постигната с различни методи, освен със семплите тонове. Ако искате да заложите на смели решения, то тогава трябва да се спрете на якри пастелени цветове. Вече имате ламперия в коридора и плочки в банята? Развихрете въображението си като промените изцяло този интериор за кухня. Заложете на индивидуалните решения и правилната организация. Освен помещение за готвене, днес кухнята играе и роля на трапезария. Възползвайте се от това и декорирайте столовете. Може да внесете чар с интересни осветителни тела и да се заиграете с артистичните творби по стените. Това място дава също толкова възможности, колкото и всички останали. Склонни ли сте да се заемете с такова предизвикателство?


Оставете послание на стената

Натовареното ежедневие е свързано с вечно бързане. Именно заради това внасянето на забавна и функционална черна стена във вашия интериор за кухня е страхотно решения. Нетрадиционната визия няма да е единственият плюс. На нея би могло да бъде нарисувано нещо любимо, а защо не и някоя рецепта? Ако това решение ви се струва твърде смело, въоръжете се с голяма черна дъска, която да окачите на стената. Освен съобщения и позитивни мисли за хубав старт на деня, тя може да бъде използвана и за промяна на декора на кухнята всяка седмица, така че никога да не скучаете, докато се вихрите с кулинарни начинания. В случай че имате идеи и търсите най-добрите професионалисти за реализирането им, пуснете безплатна заявка в MaistorPlus. В рамките на 24 ч. ще получите различни оферти, които да сравните и да избере най-подходящия майстор, с когото желаете да работите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта