Преди и след: 5 впечатляващи кухненски трансформации с минимален бюджет

Публикувано на 15/02/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 16 086 пъти

Идеята за реновиране на кухня с бюджет от 115 лв. би се усладила на всеки. Стените са свалили старата си зелена дрешка, за да се обагрят в синьо, а новата черно-бяла одежда на масичката допринася за видимо по-стилната й визия. А разпознахте ли шкафчетата в актуализираните им тъмни нюанси?


Преди и след: 5 впечатляващи кухненски трансформации с минимален бюджет

Едно от най-сериозните предизвикателства, с които трябва да се справят домакинствата, решили да предприемат основен или козметичен ремонт на кухнята, е немалката сума, която се очаква да заделят за целта. Мнозина се обезкуражават и избират да живеят в добре познатата си стара обстановка, въпреки че недостатъците в нея ежедневно напомнят за себе си. Истината е, че интелигентно замислените и реализирани промени могат не само да пощадят значително бюджета ви, но и да придадат неподозирана свежест и на най-неугледната стая. Доказателство са 5-те кухни, които предстои да разгледаме сега. Нека се запознаем с дизайна им преди и след трансформациите. Заслужаващ внимание аспект е, че всички са извършени с минимални разходи.

На снимката горе виждаме как вехтият вид на тази скромна кухня отстъпва място на далеч по-приветливия облик под вещото дизайнерско ръководство на Кристин от The Hunted Interior. В първоначалното състояние, показано вляво, забелязваме как дървото в обзавеждането не е гаранция за постигане на уют, когато същото е приложено неумело и прекомерно.

Няколко дребни наглед, но ключови промени, постигат чудото на преобразяването. Дървената ламперия на стената до прозореца е премахната, за да даде път на новия морски цвят за стените. Шкафчетата и основата на масата са се сдобили с черна сатенена боя, а плотът и кухненският гръб запазват старата си материя, а с помощта на шаблон е постигнат мраморният им ефект. Безличният до скоро хладилник идеално се впива в обновената обстановка с елегантните си златисти ленти.

Вижте още: Преди и след: 5 безлични кухни, превърнати в мечта


Видимо нова кухня за по-малко от 900 лв.

Сума, доближаваща 900 лв., едва ли би се приела радушно като "скромна" във всяко българско домакинство. Все пак, на фона на далеч по-високите четири и петцифрени разходи, които често поглъща един кухненски ремонт, си заслужава да обърнем внимание какво може да се направи с нея.

На разглежданата по-горе кухня с тези средства са пребоядисани стените и шкафчетата, а вратата, която трудно се забелязва в първоначалния й вариант, вече е горд червен акцент в интериора. Хитро решение е частично да се заложи на отворени рафтове на второ ниво, а семплото очарование на хладилника се вижда в пълния си блясък, след като очевидно домакините са намерили по-добро място за разхвърлените си бележки.

Вижте още: Преди и след: Удивителна кухненска реонструкция


Това същата кухня ли е?

Вярвате или не, на снимката горе наблюдавате една и съща кухня. Старите уреди, като хладилник и печка например, са заменени с нови, модерни, по-ефективно работещи и енергоспестяващи. Запазен е кухненският гръб, шкафчетата обаче са освежени с бяла боя, която прави стаята далеч по-гостоприемна.

Вижте още: Идеи за красиви и практични малки кухни


Удивителна трансформация за 3 дни и 350 лв!

Три дни и приблизителната сума от 350 лв. е вложила Бетани, за да каже "довиждане" на старата си, мрачна кухня и да й вдъхне нов живот, където светлината свободно танцува. Черните шкафчета на второ ниво са подменени с отворени полици от светло дърво, а тези долу са пребоядисани в бяло. Желанието на собственичката е било да се чувства окрилена и щастлива в малкия си кулинарен оазис. Справила се е перфектно!

Ако и вие смятате, че дните на кухнята ви в настоящия й вид са преброени, направете първата крачка към успешната й трансформация, като се свържете с препоръчани интериорни дизайнери. Споделете идеите си с тях, като заявите проект в нашия сайт, напълно безплатно и без обвързване. Избирате измежду конкурентни оферти и решавате с кого да работите на база собствените ви изисквания и запознавайки се с оставени от предишни клиенти оценки. След финализиране на ремонтните дейности, вие също можете да споделите своя отзив.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта