Най-впечатляващите стаи за момчета

Публикувано на 25/04/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 22 527 пъти
Най-впечатляващите стаи за момчета

Обзавеждането на детската стая е едно от най-големите интериорни предизвикателства, защото тя трябва да бъде едновременно уютна, удобна и добре организирана. С въображение и креативност обаче почти всяко помещение може да стане чудесна стая за момче. Всеки малчуган мечтае да бъде футболист, пират и какво ли още не, и именно тези негови фантазии могат да ви вдъхновят при избора на декорации. С напредването на възрастта му обаче тапетите, обсипани с планети, вече няма да бъдат приети радушно от него, затова разгледайте нашите идеи за впечатляващи детски стаи и изберете най-подходящата за вашето дете. А за да сте уверени, че сте направили правилния избор, се допитайте до специалист, като просто направите безплатна заявка в MaistorPlus.

Сбъднете детската мечта с тематична стая

Сбъднете детската мечта с тематична стая

Обзавеждайки стаята на вашия син, вие имате възможност да сбъднете всяка негова мечта! Имайте предвид обаче, че малко момчета в тийнейджърска възраст са склонни да делят една стая със Спайдърмен, затова ако искате да запазите интериора й непокътнат за дълго време, по-добре заложете на по-универсален дизайн.

Виж още: Цветна етажерка за детска стая

Какво трябва да знаете при обзавеждането на стая за тийнейджър?

Какво трябва да знаете при обзавеждането на стая за тийнейджър?

Първото важно правило при обзавеждането на стая за тийнейджър е да забравите всичко, което ви казахме досега. Точно така, тийнейджърите изобщо не се впечатляват от изключително модерни двуетажни легла, стени, изобразяващи морското дъно, или пък таван, обсипан със звезди. Затова се сбогувайте категорично със супергероите и леглата във форма на автомобили, и запретнете ръкави, за да смените почти всичко в детската стая.

Хитри идеи за малка детска стая

Хитри идеи за малка детска стая

Ако разполагате с малко помещение, което трябва да пригодите в детска стая за момче, многофункционалните мебели са подходящо решение за вас. На пазара днес можете да намерите модули за детска стая, в които е включено едно или две легла, бюро, шкафове или рафтове за играчки. Те ви дават възможност да спестите много място, което означава повече пространство за игра на вашето дете, без да лишават стаята от необходимите й елементи, като бюро или рафт за книги.

Виж още: Превърнете детските рисунки в модерно изкуство

Големите пространства дават воля на въображението

Големите пространства дават воля на въображението

В обзавеждането на детска стая изключително важно място заемат уюта и добрата организация. Ако разполагате с по-голямо помещение, можете да използвате мебели с по-голяма вместимост, като гардероби, секции, по-разнообразни като дизайн рафтове за стените.

Сътворете детската стая по последна мода

Сътворете детската стая по последна мода

Ето няколко предложения за красиви и същевременно изключително модерни детски стаи за момчета, които ще ви вдъхновят да реализирате смело всички свои интериорни идеи. Някои от тях със сигурност изискват намесата на квалифициран специалист, затова не се колебайте и направете безплатна заявка в MaistorPlus. Тя ще ви даде възможност да разгледате и сравните оферти, за да изберете подходящия специалист, който да ви подкрепи в обзавеждането на детската стая.

Изберете функционални решения за детската стая

Изберете функционални решения за детската стая

Другият вариант да оползотворите максимално пространството е скрит в дребните детайли. Какво ще рече това ли? Закачалка от вътрешната страна на вратата, кутии за съхранение на играчки, стенни рафтове за книги и декорации, и, разбира се, чекмедже за дрехи под леглото-ето така ще имате място за всички вещи на своето дете, без да го лишавате от пространство за игра.

Модерно излъчване и фини детайли

Модерно излъчване и фини детайли

Тъй като големите стаи нямат ограничения откъм цветова гама, тук можете да експериментирате с наситени цветове и комбинации от такива, да пресъздадете приказна страна с фототапет на една от стените или да поставите дъска за рисуване на друга.

Уютна детска стая със съвременно звучене

Уютна детска стая със съвременно звучене

Изберете подходящо осветление, което да придаде уют, поставете едно или повече меки килимчета на пода, отделете ъгъл от помещението за създаването на креативна работилница за вашето дете. Така постепенно от бялата празна и студена стая ще сътворите прекрасна страна на чудесата за вашия син. Позволете му да участва в избора на мебели и декорации и може би пък именно по този начин ще отключите и неговата креативност.

Изберете универсални нюанси за тийнейджърската стая

Изберете универсални нюанси за тийнейджърската стая

Препоръчваме да заложите на по-тъмни или неутрални тонове, мебели с по-изчистен дизайн, завеси, килим и завивки с максимално опростен вид. Ако това ви се струва скучен вариант, синьото все още е валиден избор, но само в някои свои нюанси, а колкото до обзавеждането–можете да го съобразите отново с вкуса на вашия син, като по този начин го стимулирате да развие своите хобита и интереси.