5 детски стаи в пастелни цветове, от които да почерпите вдъхновение

Публикувано на 20/09/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/02/2019 | Видяно 6 797 пъти

Идеята за пастелните цветове в интериора вече не се изчерпва с класическото розово и синьо, които превземаха детските стаи през 50-те и 60-те години, когато тази тенденция беше в разцвета си. Сега пастелните нюанси се завръщат в пълна сила в модерния дом, като спомагат за това той да бъде по-красив и гостоприемен. Те имат способността да уголемяват визуално помещенията, като създават впечатление за свежест и топлина. Вижте как пастелните цветове са приложени и в детската стая, която днес се отличава с невероятна функционалност и артистичен дизайн. За качествената изработка на мебели за това важно помещение у дома пък разчитайте на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Детска стая за момиче в класически розови нюанси

Нов прочит на една класическа комбинация за детска стая за момиче е вплитането на по-светли и интересни нюанси на розовото в нейния дизайн. За целта заложете на приятен оттенък на този цвят за стените, който ще спомогне за това помещението да изглежда по-светло и приветливо, особено в комбинация с леки завеси в сходни пастелни нюанси. Изключително чаровно съчетание се получава при срещата на розовите стени с красиви елементи в тюркоазено и жълто. Бъдете смели и креативни в декорирането на детската стая – използвайте различни текстури, шарки и детайли, така че помещението да изглежда възможно по-приветливо и артистично. За целта поставете красиви картини или рисунки по стените, изберете декоративни възглавнички и спален комплект в симпатични допълващи тонове, като добавите и няколко по-нестандартни декорации, които да разчупят дизайна на стаята.

Виж още: 4 свежи проекта, които ще забавляват вас и децата ви през лятото


Създайте впечатляващи декорации по стените

Превръщането на детската стая в малка приказна страна невинаги е възможно, особено в случаите, когато сме притиснати от тясното пространство. Затова е важно да откриете оптимални решения за усвояване на помещението, които ще го направят едновременно практично и вдъхновяващо. Тук например неудобната ниша в ъгъла на стаята е превърната в симпатичен кът за игра, подчинен на съчетанието от различни пастелни нюанси. За да не изглежда помещението твърде тъмно и схлупено, специалистите препоръчват да заложите на изчистени бели стени и да разчупите семплия им облик с помощта на ефектни рисунки и декорации. Това ще придаде индивидуалност на детската стая, при това без да я лишава от необходимото усещане за простор и светлина.


Пастелни цветове и геометрични фигури

Пастелните цветове са доказано удачно решение за детската стая, независимо дали тя е предназначена за вашата малка принцеса или пък смел бъдещ супергерой. Съчетаването обаче на тези интригуващи нюанси с различни геометрични фигури ще преобърне изцяло представите ви за съвременен дизайн. Специалистите напомнят, че детската стая трябва от една страна да предразполага към спокойствие, а от друга да мотивира децата да учат и играят от ранни зори. Затова е важно да заложите на подходящи цветове, които ще създават усещане за простор в помещението, но няма да го направят негостоприемно или хладно. Ако сте почитатели на скандинавския стил в интериора и сте решени да направите детската стая изцяло бяла, е добре да внесете капка свежест в изчистения ѝ вид с помощта на интригуващи цветни мебели и декорации. А какво по-добро решение от елементи в пастелни нюанси, при това наподобяващи геометрични фигури?

Виж още: Как да разположим мебелите в малката детска стая?


Изчистената бяла стая засиява с декорации в пастелни нюанси

Бялата детска стая е все по-често предпочитано решение, особено за съвременните градски жилища, в които мястото все не достига. От една страна белият цвят прави стаята по-светла, а от друга подовата настилка, независимо дали ще е естествен паркет или ламинат, внася необходимото усещане за топлина и уют. В хода на обзавеждането на стаята обаче често осъзнаваме, че всъщност на нея ѝ липсва онова очарование, характерно за детските стаи, които ние сме имали като малки. Затова е важно да срещнем модерния дизайн с любимите детски мотиви и герои, които да направят помещението по-гостоприемно и приятно за обитаване.

Идеално решение, особено ако се стремите да избегнете нов ремонт поне в следващите 5-6 години, е да заложите на красиви декорации в пастелни нюанси. Те са леснозаменими във времето, не изискват голяма инвестиция, но пък придават очарование дори на най-малката и тъмна детска стая.

Виж още: Детски легла – цени


Пастелните цветове превземат само мебелите

Пастелните нюанси могат да бъдат деликатно въплътени в облика на детската стая, като по-скоро го допълват, но не доминират в него. Пример за подобно креативно помещение е тази вдъхновяваща детска, подчинена на едно от най-любимите детски занимания, а именно - построяването на крепости и заслони. Вместо да пренасят столове от трапезарията и да се разстилат одеяла, родителите решават да заложат на едно по-модерно, но наистина страхотно решение! Те поставят малка палатка, като я оборудват с всички необходими книжки с детски приказки и декорации в приятни пастелни нюанси. Този елемент допълва перфектно скрина, който от своя страна впечатлява със свежи преливащи нюанси на розовото. Така основата на стаята остава бяла и ненатрапчива, но в дизайна ѝ са включени някои по-интересни, но все пак функционални решения в пастелни цветове.

Няма по-добър момент от сегашния да преобразите детската стая, затова запретнете ръкави и заявете проект в MaistorPlus, при това напълно безплатно! С една заявка ще получите няколко оферти от опитни професионалисти, които да сравните, така че да изберете точния майстор за ремонта на дома!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта