Соларно осветление на терасата – приказна магия в нощта

Публикувано на 15/06/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 15/06/2019 | Видяно 6 527 пъти

При мисълта за соларно осветление, може би си представяте градината през нощта, която е обляна от мека светлина. Истината е друга – соларните лампи имат по-широко приложение и могат да се използват за осветяване също на главния вход, беседките, терасите. Технологиите днес са напреднали и слънчевата енергия, която е напълно безплатна, може да послужи по нестандартен начин. Да се заложи на слънчеви панели за захранване на осветителни тела е добра идея. Те са финансово изгодни, не изискват ел. инсталация и монтаж. За да може всичко да бъде оригинално и красиво, е необходимо да се знае необходимото за използване на такива лампи, както и да се свържете с опитни електротехници за монтажа им. Ще ги окриете бързо и лесно сред регистрираните специалисти в нашия сайт. 


Соларни лампи – какво не знаем за тях?

Днес всеки може да си закупи соларна лампа от магазина на съвсем поносима цена. Повечето такива лампи са китайско производство. Преди две десетилетия този тип осветителни тела бяха използвани само в космическите технологии или специални устройства. За останалите хора те не бяха на разположение. Какво е специфично за тях: 

  • Соларните лампи се използват на места, където няма електричество или е нерентабилно да се прокара. Животът им е ограничен от капацитета на батерията и типа на лампата.
  • Имат различна форма, големина, могат да бъдат закрепени в земята, да се монтират на стените или да бъдат висящи. Последните два вида са най-подходящи за терасата.
  • В наше време светлинната мощност на соларните лампи е много добра.

Прочетете още: Великолепни идеи за градината - красиви и иновативни соларни лампи


Устройство и принцип на работа

Някои хора могат да мислят, че е невъзможно да има осветление без кабели за електрозахранване. Това обаче е напълно постижимо, благодарение на използването на принципа за натрупване на енергия в слънчевите батерии. Устройството на соларната лампа включва:

  • Светодиодна лампа с различен цвят на осветяване или с преливащи се цветове.
  • Слънчев панел, който преобразува слънчевата светлина в електрическа.
  • Батерия, която работи през деня за зареждане, и през нощта отдава енергия за осветление.
  • Контролер за зареждане или преобразувател на напрежение за повишаване на енергията.
  • Сензор за светлината, който автоматично включва лампата, когато стане тъмно, а се изключва, когато има достатъчно светлина.
  • Корпус на осветителното тяло, монтажни детайли.

Могат да участват и допълнителни елементи. Става дума за звукови устройства тип "лай на куче", сензор за степента на светлината, сензор за движение. Защитният капак на лампата е направен от гладко, структурирано или термообработено стъкло. Закаленото стъкло е по-добро от обикновеното, но струва повече.


Как да си изберем соларно осветление за терасата?

Терасата е място, което може да бъде чудесно кътче за релакс в града, ако е правилно оформено. Със сигурност подходящото соларно осветление би било много добра и оригинална идея. Ето на какво трябва да обърнете внимание, преди да закупите соларни лампи за тази част от дома си:

  • Обърнете внимание не само на формата и размера на лампата, която харесвате, но и четете внимателно етикета. Повечето соларни осветителни тела са оборудвани с батерия с малък капацитет, но има проектрани такива с увеличено време на излъчване на светлина. Нормално е те да са с по-висока цена.
  • Соларните лампи с LED елементи имат повишена ефективност, светлината им е по-ярка. Ако в тяхната конструкция има датчик за движение, тогава работното време е дори по-дълго, поради факта, че светлината се включва само в подходящия момент.
  • Има изключително красиви соларни лампи за терасата, но си помислите как ще ги поставите. Най-често те са пригодени за стени или са висящи красиви конструкции. Но не забравяйте, че трябва да има достъп на слънчева светлина, за да могат да работят.


Няколко добри идеи за соларните лампи на терасата

Соларните лампи се използват за осветяване на всяка част от терасата и имат различен дизайн. За да задоволят нуждите на клиентите, производителите на лампи предлагат широка гама като форма и конструкции. Те могат да бъдат във вид на животни, цветя, насекоми, абстрактни геометрични форми и класически кълба. Повечето хора харесват соларните лампи във вид на висящи фенери, които определено носят изключителен стил. При избора на определен вид лампа за терасата все пак трябва да се вземе предвид и как е организирано пространството там:

  • Ако терасата е по-голяма, ще бъдат нужни повече соларни лампи, тук са подходящи наистина висящите конструкции.
  • При малка тераса - две соларни лампи са достатъчни.
  • Ако на терасата има цветарник, то лампи като пеперуди, насекоми са много шик, когато светват в различни нюанси.

В случай че сте стигнали дотук и си мислите за соларно осветление за своята тераса, заявете проект безплатно, за да може дизайнерите регистрирани на нашата платфома да ви дадат най-добри идеи за монтиране на соларните лампи. В отговор на заявката си ще получите оферти, които да сравните, предварително можете да разгледате профилите и оценки от клиенти за кандидатствалите специалисти и да решите с кого да работите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта