Как да изберем подходящ газов котел за своето домакинство?

Публикувано на 03/04/2018 от Реклама | Последна редакция на 23/01/2019 | Видяно 16 246 пъти

В целта си да направят жилището си оптимално топло и уютно, днес все повече домакинства заменят енергоизточника за отопление с такъв, работещ с природен газ. Причината за това е, че природният газ притежава някои ключови предимства пред алтернативните източници за отопление, сред които са неговата ефективност, удобство и не на последно място икономичност. Възможно решение в тази посока е отоплението чрез газов котел, затова днес ще ви запознаем с особеностите при избора и работата на този тип уреди.


Едноконтурен или двуконтурен газов котел?

Газовият котел е практично решение за всеки съвременен дом, тъй като с един уред можете да осигурите едновременно отопление и гореща вода за всички нужди на домакинството. Съществуват два основни вида газови котли, измежду които да избирате – едноконтурни и двуконтурни. Зад сложните термини обаче се крие изключително лесен за разбиране метод на работа:

  • Едноконтурният газов котел нагрява водата в проточен топлообменник, като е предназначен само за отопление. В този смисъл, ако в бъдеще решите да използвате котела за осигуряване на топла вода за битови нужди у дома, ще е необходимо да инвестирате в покупка и монтаж на допълнителен газов бойлер.
  • Двуконтурният газов котел пък използва отделен газов бойлер за нагряване на водата, което означава, че можете да го използвате, както за отопление, така и за затопляне на гореща вода за битови нужди. Специалистите съветват да мислите в перспектива по отношение на отоплението на дома си и да вземете предвид също компактността и икономичността на двуконтурните газови котли, с които те изместват своите едноконтурни алтернативи.


Газовите котли са практично и изключително икономично решение

Газовите котли се отличават със завидна икономичност, което означава, че освен че се грижат за топлината в дома ви, те щадят и семейния бюджет. Този тип уреди имат коефициент на полезно действие, достигащ почти 100%, тъй като успяват да оползотворят частично топлината, която се образува при кондензацията на водните пари и по този начин домакинството ви не претърпява топлинни загуби. Сега можете да закупите газов котел на изплащане с 0% лихва от Овергаз или да подмените изцяло начина на отопление, като се възползвате от невероятните възможности за газификация на изплащане, при това без да заплащате такси за кандидатстване! Невероятно, нали?


Безплатен консултантски център на Оvergas - къде, кога и как?

Специалистите от Овергаз съветват да обърнете особено внимание на мощността на котела, тъй като от нея в голяма степен зависи какъв ще бъде размерът на сметките ви за отопление и гореща вода. Оптималният вариант е да заложите на котел, който от една страна успява да отговори на нуждите на вашето домакинство, а от друга – не натоварва бюджета ви, когато това може да се избегне. За целта при избора на котел задължително потърсете съдействие от доказан професионалист, който да ви насочи към най-добрият вариант за вашия дом! Специалистите на Овергаз Директ ще ви обяснят в детайли процеса по газифициране на дома и ще ви насочат в избора на оптимално удачни уреди за вашето домакинство.

Повече за възможностите за газификация на изплащане или подмяна на стария газов котел с нов пък ще разберете от специалистите в Консултантсия център на Овергаз, които до 10 април ще ви очакват в София Ринг Мол, и до 14 април в Парадайз Център, за да ви съдействат със съвети, препоръки и изчерпателна информация, при това напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта