Кой ще газифицира дома ми?

Публикувано на 26/03/2018 от Реклама | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 8 010 пъти

Решили сте да смените енергоизточника вкъщи. Посъветвали сте се с близки и роднини. Изчели сте достатъчно в специализирани платформи като MaistorPlus. Взели сте решение да осигурявате енергията в дома си за готвене, отопление и подгряване на водата от природен газ. Сега остава да решите и най-важното – кой може (или трябва?) да газифицира дома ви?

Ето как се случва газификацията на дома в няколко лесни стъпки.


Присъединяване към газоразпределителната мрежа

Първата стъпка е да проверите дали има техническа възможност вашият дом да бъде присъединен към газоразпределителната мрежа. „Присъединяване“ към мрежата, въпреки че е в кавички, на практика означава точно това – да свържете своята индивидуална газова инсталация с мрежата на газоразпределителната компания. Услугата по присъединяване включва изграждане на допълнително отклонение и предоставяне на индивидуален разходомер, който отчита потреблението.

Вече описахме по-подробно тази първа стъпка.


Сключване на комплексен договор за присъединяване и газификация до ключ

С тази стъпка вече стигате до фактическата газификация на вашия дом. Опцията „газификация до ключ“ не е задължителна и не е необходимо да възлагате на газоразпределителното дружество дейностите по газифициране на дома. Имайте предвид обаче, че за всяка от дейностите в хода на преминаване към природен газ, ще трябва сами да изберете доверени подизпълнители. Това включва дейности като правилно оразмеряване, проектиране и изграждане на водно-отоплителната инсталация, осигуряване на технически надзор, избор на подходящи газови уреди, включително газов котел и др. В случай че първоначалната инвестиция прехвърли очакванията ви, също ще трябва да намерите сами алтернативна форма на финансиране. Спирайки се на този вариант, трябва да сте сигурни в качеството на работата и професионализма на подизпълнителите, които избирате.


Доверете се на мобилен консултант

Запознаването в детайли с необходимите дейности по газификация на дома отнема време и ресурси, които можете да си спестите със заявяването на Мобилен консултант на Овергаз Директ. Експертите на Овергаз ще ви обяснят всичко, свързано с преминаването към синьото гориво, както и ще съдействат по време на всяка стъпка от процеса, за да можете бързо и лесно да преминете към новия енергоизточник.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта