Разхладете се в летните горещини – създайте си плаж на двора!

Публикувано на 10/08/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 3 219 пъти

Виждали ли сте басейни в задния двор, приличащи на островчета? Ако да, то знаете колко приятна лятна атмосфера създават. Те са изключително интересен вариант да се пренесете на морския бряг. Разбира се, можете да си създадете плаж вкъщи и без да разполагате с подобен лукс. И то не по-малко удовлетворяващ.

Ако и вие сте от хората, които не успяват да си вземат отпуск през летните месеци, а желаете да се разхладите и да си починете от градския шум, тук ще ви предложим няколко идеи за прекрасен плаж в двора. Няма значение дали имате истински басейн, или ще си вземете надуваем. Важна е цялостната атмосфера и с тези наши предложения ще я постигнете. Ако пък имате голямо пространство в двора си и желаете да си построите басейн, не се колебайте да се свържете с майсторите, регистрирани в нашия сайт, и да се уговорите за среща.


Като на плажа

Няма значение какъв е басейнът ви, важна е цялостната обстановка. Помислете как крайбрежието е превърнато в зона за релакс.

  • Шезлонг – Идеалното място за почивка до басейна, когато не ви се плува. Можете да си вземете какъвто искате – сгъваем, пластмасов, а защо не и да си направите от палети?
  • Бъдете иновативни – направете си сами масичка от буре или бъчва, на която да пиете кафе сутрин или коктейли късно вечер, докато си почивате.
  • Чадъри – Прекрасно решение, когато слънцето е прекалено силно. За да се чувствате като на морето, снабдете се със сламени или направени от палмови листа.


Бар с музика за настроение

Можете да го направите какъвто желаете. Не е задължително да се захващате със сложната задача да създавате истински бар в двора. Достатъчно е да си обособите малко пространство и да развихрите въображението си.

  • Съберете няколко масички от бъчви, за да се получи бар плот и сложете около него столчетата от палети. Можете да използвате и всякакви други материали, стига да се получи фукнционално пространство.
  • Пуснете музика от лаптоп, ако искате да бъде по-силна, вземете си уредба. Ще се чувствате като на плажа, ако слушате някоя весела лятна песен или морските вълни.
  • Последната, но най-забавна стъпка, е да се научите да си правите коктейли. Поканете приятели, слушайте музика и се наслажвавайте на лятото.


Екзотични палми в двора ви

Палмите са още един доказано добър начин да пренесете плажното настроение в двора си. Ето какво съветват специалистите по отношение на тези екзотични дръвчета:

  • Купете си саксии и отгледайте палми. Длъжни сме да ви предупредим, че ще ви бъде нужно търпение. Наредете ги в четирите края на дворчето и изсипете морски пясък. Декорирайте с мидички.
  • Разбира се, можете да украсите и с други дръвчета и цветя, но нищо не крещи „море“ повече от величествените палми.
  • Много интересен вариант е да ги използвате вместо чадър. Постелете рогозки на земята и върху тях си наредете възглавнички. 


Осветление за плажно настроение

Ето няколко идеи как да си осигурите добро осветление в двора, където вече сте създали своя плаж. С подходящата светлина ще си създадете допълнителен уют и летният двор ще бъде завършен.

  • Запазена марка – градинските фенери. Те създават романтика. Виждали сте ги почти навсякъде, именно заради широката им употреба и оригинална красота.
  • Вградено осветление – то е по-модернистично като акцент и би бил чудесен избор за хора, които харесват съвременен стил екстериор.
  • Низови светлини – Можете да ги закачите навсякъде, където пожелаете. Поставят се лесно и създават празнична атмосфера. Имате свобода да избирате между всякакви видове и цветове.

Виж още: 5 идеи за осветление в градината


Поддържайте водата в басейна чиста

Нека да оставим за момент удоволствието от плажа вкъщи и да обърнем внимание на други неща. Важно е водата в басейна ви да бъде пречистена. Добре е да си направите филтрираща система. Филтърът спира всякакъв вид замърсители. След това водата се подлага на дезинфекция. Тази процедура  се извършва веднъж за денонощие. Погрижете се за чистотата и няма да има опасност за здравето ви. Така ще можете да се наслаждавате безгрижно на слънчевите дни.

При по-сложните задачи винаги можете да се свържете с регистрираните специалисти в MaistorPlus и да направите безплатна заявка за уговаряне на среща с тях.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта