Декорацията – творческо удоволствие и в градината

Публикувано на 10/07/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 3 113 пъти

Да имаш двор или малко пространство, което да превърнеш в градина, е голямо предимство и мечта за много хора. Ако вие вече сте я осъществили, то знаете, че градината изисква много грижи, а декорацията я прави ваша, лична, защото тя е плод на вашето индивидуално въображение. Декорирането на всяко пространство изразява характер, показателно е за хората, които го обитават, и поради тази причина е едно от най-важните неща във всеки дом. Ето защо ще ви предложим няколко интересни и нестандартни идеи за декорация, от които да почерпите вдъхновение за вашето собствено виждане за градинския ви кът.

Независимо дали вече сте готови вече да декорирате и изменяте градината си, или все още не знаете точно как да го направите, винаги можете да се свържете със специалистите по озеленяване, регистрирани в нашата платформа, които с радост ще ви  помогнат с професионален съвет.


Естетично и полезно – зеленчуци и билки във вашата градска градина

Зеленчуци в саксии и по-големи контейнери? Не, това вече не звучи еретично, много хора вече са намерили удоволствието и практичността от това дори на терасата. Вие вече имате зелена градина - това, което ви трябва са няколко по-големи саксии или стари неизползвани кофи, които да освежите с любими цветове. Нека да са светли и ярки - такава, каквато ще е градината ви, и да посадите в тях подходящи зеленчуци. Предимство имат по-малки сортове домати чери, чушки, може и люти, краставички, те могат да съжителстват в едно пространство с цветя и билки, които също да използвате. Не само ще е красиво, но и здравословно за вас.

Виж още: Зеленчукова градина на балкона - как и какво да засадим? 


Не изхвърляйте старите бъчви от мазето на дядо

Не го правете, защото с тях можете да направите градината ви да изглежда уникално. Те са се разсъхнали и не могат да съхраняват вино, но отново могат да изливат красота:

  • Наклонете я, напълнете с подходяща пръст и засадете цветята си там. След време те ще се изливат от старото красиво дърво.
  • Ако имате няколко бъчви, които вече напълно са се разпаднали, направете от дъските по-голяма саксия и във нея поставете любимите си цветя – това вече само по себе си е една голяма градина, събрана в малко пространство.
  • Ако имате по-малки бъчвички, включете и децата си в направата на влакче. Те ще се забавляват и накрая ще се получи нещо естетично.


Необичайна, забавна и оригинална градина

Няма да е лесно да намерите част от стар файтон или карета, но когато успеете и цветята започнат да извират от нея, гостите ви няма как да не отчетат оригиналността.

  • Децата ще оценят подобаващо сандъчета – човечета, в които растат теменужки и бегонии.
  • Неизползваемото вече креватче на порасналото дете може да се превърне в прекрасен съд за букет от всевъзможни красоти.
  • Излезлият от строй сърфборд също може да бъде използван оригинално – вертикално разположените на него цветя също ще допринесат за уникалността на градината ви.
  • С подобни декорации няма как да не се изяви индивидуалността ви.

 


Декорацията помага много в ограниченото място

Когато мястото наистина е ограничено, декорацията много помага, защото дава възможност да се обогати пространството с малки неща.

  • В случая с неголямо тясно пространство за градина, можете да използвате подобен вид хоризонтално закачени или овесени на оградата вид саксии или изработени от различен вид легла за цветята ви. Така сякаш зеленината и ярките цветове създават нова ограда. Използвайте дървен материал, близък до този на оградата ви.
  • Другият начин е да изградите скеле, на което да закрепите под различни ъгли саксиите, така че да се създаде необичайност и предизвикваща любопитство естетичност.


Спираловидна градина, направена от вас

Има неща, които смятате, че не можете да направите сами, но когато се захванете с тях, виждате, че са напълно постижими. Подобен тип спираловидни декорации ще придадат уникалност и ще бъдат интригуващи за вашите гости. Можете да използвате, камъни, необработени скали, стари дървени трупчета, пънчета, тухли, бетон, бутилки. Подредете ги и изпълнете подходящите празни пространства със зеленина и цветя според вкуса ви. Използвайки въображението си, ще постигнете ефектът на тези няколко примера. Така ще премахнете монотонността от градината и ще ѝ придадете нов живот.  

Декорирането на градината ще развихри фантазията и въображението ви. Ние ви предлагаме и нашите любопитни предложения. А ако все пак имате нужда от помощ обърнете се към озеленителите, регистрирани в сайта ни. Те ще ви помогнат да реализирате идеите си. Заявете проект безплатно, сравнете офертите и направете най-подходящия за вас избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
36 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта