Изберете най-подходящия стил, в който да преобразите градината

Публикувано на 26/05/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 4 795 пъти

Красивата градина е лесно постижима цел. Тайната за нея е скрита в изобилието от растителност, добрите организационни решения и креативността. Тя ще ви приюти през малкото бягство от натовареното ежедневие. За да я превърнете в най-любимото място, ще трябва да отделите време, грижа и любов за нейната поддръжка. Първоначалната стъпка е обособяването и оформянето на дворното място, след което следва изборът на правилния за нея стил. Представяме ви няколко интересни идеи, които да ви вдъхновят и амбицират да избягате от еднообразните и скучни дни.  Внесете много свежест и приказно настроение чрез нестандартни детайли и красиви акценти.


Забравете правилата и изберете еклектичния стил

Интериорът оказва влияние върху настроението на хората. Еклектиката е често предпочитана заради възможността от смесване на интересни стилове и комбинацията на различни предмети. Затова е много важно как комбинирате елементите, за да не се получи просто лоша комбинация, вместо нестандартна и екстравагантна визия. Ако сте творческа натура, то това е вашият стил! Заложете на съчетание между високи и ниски растения и комбинация от различни материали, като метал и дърво. За да получите великолепен резултат, най-важното е да вложите индивидуалност и да позволите на свободолюбивото ви аз да развихри своята хаотичност. Внимавайте само от пренасищане! Изберете по-малко на брой стилове, които да изразите, но с по-ярки и красиви техни акценти.


Италиански разкош

Вдъхновението може да се открие навсякъде. Представените градини тук носят италианско великолепие и по-точно тоскански стил. При него се залага на каменните стени, впечатляващите пътеки и изобилието от растения. Всичко това е комбинирано с италианското чувство на спокойствие и резултатът е повече от невероятен. Ако искате да вкарате красивата визия и във вашата градина, може да го постигнете лесно и бързо. Поставете градиниски пейки, маси и столове, изработени от масивно дърво или желязо. Разпръснете из градината всякакви растения, храсти и саксии с цветя. Не претрупвайте наличното дворно пространство, а оставете повече свобода и простор, за да се създаде усещане за големина.


Дзен в градината

Имали сте дълъг и стресиращ ден? Починете си ефективно и презаредете батериите в аранжираната по ваш вкус градина в азиатски стил. Най-важното, което трябва да направите при подредбата, е да не я претрупвате с много декорации и мебели. Задължителните елементи са фенерите от хартия. Използвайте ги като част от интериора и придайте деликатна и балансирана светлина междувременно. Характерно още за азиатската култура са религиозните фигури на Буда, които могат да се вкарат лесно в атмосферата. Ако искате да заложите на нещо по-традиционно и въпреки всичко да разчупите обстановката, внесете ритъм на градината с красиво малко езеро. Украсете с растения и цветя, създайте истинска азиатска градина на мечтите.


Хармония и творчески хаос чрез винтидж стила

Винтидж атмосферата е лесно постижима. Заложете на неформалната обстановка и творческия хаос. Няма нужда всяко нещо да си има място, а произволно засадете от любимите си растения из градината. Извитите краища са много характерни и често срещани. За да превърнете дворното пространство в чудесно място за вечеря с любимите хора, декорирайте масата с ароматни цветя, свещи и покривка в кремави цветове. Тук на централно място са поставени антиките и старинните мебели. Ако не ви се обикаля да ги търсите и не разполагате с излющени стари маси и столове, направете си! Декупажът е идеален вариант, на който да се доверите. Използвайте въображението си и създайте хармонична и приятна атмосфера. В случай че имате нужда от допълнителни съвети относно декорацията на градината, доверете се на озеленителите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и получете различни оферти само в рамките на 24 ч.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта