Хамаци и шезлонги – лятно настроение от палети

Публикувано на 23/04/2020 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 23/04/2020 | Видяно 14 913 пъти

Лятото е в разгара си и слънчевите лъчи са толкова силни, че хора с кафеникав загар отдавна се разхождат по улиците. Но, може би, до следващата ви отпуска остава още много, а морските плажове са твърде далече. Затова пък спокойно бихте могли да превърнете двора или терасата си в райско кътче, където да събирате витамин D в големи дози. А и да изравнявате уличния си загар. За целта е необходимо да разпънете един шезлонг или хамак, да сложите няколко декоративни елемента за пъстрота и да добавите цветя за свежест и красота. А за да бъде изживяването още по-вълнуващо, защо самите вие не си изработите шезлонг, хамак, люлеещ се стол или пейка от палети? Това би могло да ви послужи и за тиймбилдинг с колегите в офиса или да зарадвате близки приятели, с които истински да се насладите на летните дни. И в бъдеще ще чувствате удовлетворение всеки път, щом поседнете под слънчевите лъчи върху своето произведение. А ако нещо в конструкцията се обърка, винаги можете да потърсите помощта на професионалисти, които ще ви направят точно каквито мебели пожелаете.


2в1 – хамак мечта и маса от палети

Едва ли съществува човек, който би отказал да поседне, полегне или дори подремне на хамак. Само мисълта за него отпраща съзнанието към спокойни и свежи гори, към детството в двора на баба и дядо, към хавайските плажове. А в последно време и към близкия парк, където все по-често виждаме опънати между две дървета хамаци. Но това удобство все пак продължава да звучи далечно и непосилно на повечето хора. Малко са разполагащите с пространство и дървета или подходящи техни заместители. Но ето една чудесна идея, която би решила проблема ви, ако сте сред мнозината без типичните условия за хамак. На снимката виждате маса от палети, към която бихте могли да прикрепите парче плат, което да служи за заместител – за детето, ако ще я слагате на терасата, или дори за възрастен човек, ако разполагате с повече място.


Пейки от палети, които ще провокират фантазията ви

Ако пейката в предишното предложение не ви е харесала, сторила ви се е твърде скучна и обикновена, не се притеснявайте. С този колаж ви показваме няколко прекрасни алтернативи. Ако желанието ви е да си направите нещо, на което да посядате, докато пиете кафе, четете книга, работите на лаптоп, размишлявате или говорите с приятели под приветливите слънчеви лъчи, то единичната пейка с облегалка е идеална за вас. Но в случай че разполагате с двор, който би могъл да събере цяла „гарнитура“ от палети, то защо да не се развихрите? Почерпете вдъхновение и креативност от нашия колаж.


Люлеещ се стол, в който времето ще се изнизва неусетно

А за хората, които се чувстват некомфортно да лежат прекалено дълго време, ето и няколко варианта за столове. Но не какви да е столове, а люлеещи се – за да бъде времето, прекарано на тях, като в приказка от детството. Подгответе си меко одеяло за по-хладните дни или за късните вечери, все пак не е задължително да се използва само за събиране на слънчеви лъчи. Но едно е гарантирано - уютът, който ще почувствате, би бил истински вълшебен.


Шезлонг от палети или как да превърнете терасата си в плаж

И да си дойдем на думата – най-подходящ за припек на слънце, разбира се, е шезлонгът. За щастие, и тази мебел лесно бихте могли да си изработите от палети. И да се чувствате много по-удобно на него, обгърнати от чист въздух и заобиколени със свежа растителност, отколкото на пластмасов вариант сред тежкия аромат на хлор край някой басейн. Подобен шезлонг от палети бихте могли да поставите както на терасата си, така и на двора. Показаният на снимката вариант дори се сгъва, така че ако разполагате с кола, би било възможно да го носите със себе си включително и на пикник в парка или в гората.

А ако сте се вдъхновили, но не вярвате, че сте способни да изработите подобни неща от палети, или просто не разполагате с времето – то професионалистите, регистрирани в нашата платформа, са насреща да превърнат всяка ваша идея в реалност.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта