Уникални мебели, съхранили красотата на градския дизайн

Публикувано на 03/05/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/05/2017 | Видяно 4 121 пъти

Домът често е отражение на самите нас. Затова, ако сте енергична личност с множество интереси и рядко се задържате на едно място, разгледайте тези страхотни идеи за мебели, вдъхновени от оживената градска среда. От нов прочит на пътните знаци до изненадващи решения за приложение на старата географска карта – днес ще ви представим една подбрана селекция красиви мебели, които ще направят жилището ви по-красиво и артистично. Кой е вашият любим елемент сред тези предложения? Споделете с нас своите идеи за създаването на по-оригинална обстановка у дома, а за изработката на неговото цялостно обзавеждане се доверете на квалифицирани професионалисти!


Графитите слизат от стените и покриват мебелите

Красивото човешко лице вдъхновява не само поети и художници, но днес завладява идеите и на интериорните дизайнери, които все по-умело вплитат подобни елементи в представата за съвременен дом. Независимо дали ще заложите на класически портрет на Одри Хепбърн, който ще посреща гостите ви в антрето или пък ще изберете ефектно цветно кресло, обсипано с графити, едно е сигурно – подобен тип детайлни ще придадат необходимата доза индивидуалност на семплия интериор. Специалистите обаче напомнят, че за да могат тези мебели да се превърнат в интригуващ акцент от обзавеждането, е необходимо останалата част от него да бъде значително по-премерена, както откъм избор на нюанси, така и от гледна точка на дизайна.

Виж още: 9 впечатляващи графити за всяка стая у дома


Мебели за любителите на високите скорости

Тази нестандартна идея със сигурност ще освежи интериора ви, особено ако той е подчинен на все по-популярния днес индустриален стил. Представете си само – открити тухлени стени, масивни елементи от метал или дърво, ефектно осветление, а за финал красиви мебели, вдъхновени от последното ви голямо пътуване. На пазара днес ще откриете както трапезни маси и столове, покрити с ярки цветни детайли или надписи, така и оригинални абажури, секции и декорации за стена. Подобен тип елементи обаче трябва да бъдат внимателно съчетани с останалата част от интериора. Тяхното натрапчиво излъчване може да стои чудесно в тийнейджърската стая, но ще бъде пагубно за хармоничната обстановка в компактния хол или пък кухня.


Сблъсък на ярки неонови цветове

Почерпете вдъхновение от неоновите цветове, които изпълват града по време на някой концерт или фестивал, и ги вплетете в семплия и изчистен интериор на дома. Тези ярки елементи ще разчупят еднообразната обстановка, ще й вдъхнат живот и настроение, като ще стоят перфектно в дневната, трапезарията или пък детската стая. Все по-модерна и често срещана идея е да изберете трапезни столове с различни цветове и дизайн, които да подредите около масата за хранене. Цветните мебели ще разнообразят успешно атмосферата и в двора и градината, като се превърнат в идеалния завършек към всяка лятна вечер, прекарана с приятели.


Разлейте цветна боя по старите мебели

Представяме ви лесен и икономичен начин, с който да освежите старите мебели, така че да ги направите по-красиви и впечатляващи. За целта използвайте обикновена цветна боя, с която да създадете различни ярки пръски по стария скрин или гардероб. Друг вариант е да нанесете плътен слой боя и да я оставите да се стече по страната на скрина, без да премахвате излишъка и да се стремите към прецизност. Именно тази недовършеност на дизайна ще направи мебелите ви по-оригинални и близки до забързаната градска среда, изпълнена с подобни краски и елементи, които носят спомени за вълнуващи истории и приключения. Бъдете смели и креативни, без да се страхувате, че нещо може да се обърка. Независимо от това до колко крайният резултат отговаря на вашите очаквания, едно е сигурно – той ще внесе неповторима артистичност в модерния интериор.

Виж още: Направете саксиите цветни и интересни в 4 лесни стъпки


Планирайте следващото си голямо пътуване направо върху мебелите

А ето и една идея за тези от вас, чиито сърца и умове са винаги на път. Да, точно вие, които тайничко, или пък не, завъртате стария си глобус от ученическите години и го спирате в дестинацията, която ще приюти следващото ви голямо приключение. Въплътете авантюристичния си дух и в облика на мебелите у дома, като превърнете географската карта в стилен акцент от интериора. Тук разполагате с няколко уникални възможности – първата е да поставите подобна карта като голяма картина над дивана в хола или пък в спалнята. Друга идея е да облепите стария си шкаф или скрин с подобна хартия, така че той да се превърне в оригинален цветен завършек към детската стая. Използвайте подобен подход за освежаването на обикновения бял абажур или си сътворете малки декорации, които да поставите на бюрото в офиса или върху холната масичка. Хитро, нали?


Високо в небето с маса, която се крепи върху балони

Предметите около нас все по-често мотивират специалистите да проверят докъде се простират възможностите на дизайна. Невъзможни неща няма и ето, че днес можем да поставим в дневната си страхотна маса със стъклен плот и основа от метални елементи под формата на... балони. Подобен тип интериорни хрумки днес се настаняват удобно в съвременния дом, като правят атмосферата в него много по-приятна, забавна и най-вече вдъхновяваща. Независимо дали вървите по оживен булевард или пък сте седнали на слънце на пейката пред блока, огледайте се и сами ще се убедите колко много предмети и елементи, които подминаваме с досада, имат потенциала да се превърнат в интересни детайли от обзавеждането на новото ви жилище.

Виж още: 5 сладки и евтини идеи как да внесете цвят и настроение в детската стая


Маса, вдъхновена от архитектурата на града

Представяме ви една страхотна мебел, съхранила красотата на големия град, която на пръв поглед представлява обикновена дървена холна масичка. Погледната отстрани обаче, тя ни разкрива един нов свят, запечатал забързаното ни ежедневие през призмата на великолепната архитектура. Дизайнерът на масичката използва сцена от филма „Генезис“ като източник на вдъхновение за създаването на уникалната мебел. А вие бихте ли поставили подобен оригинален елемент в своята дневна?

Споделете с нас впечатленията си от тези нестандартни решения за дома, а за качествената изработка на всякакъв тип мебели от дърво се доверете на нашите опитни професионалисти. Разгледайте техните профили и сравнете офертите им напълно безплатно, като заявите проект в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта