5 страхотни идеи от палети, с които да внесете чар у дома

Публикувано на 15/04/2020 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 15/04/2020 | Видяно 19 711 пъти

Дървените палети са подходящи за направата на всякакви мебели и декорации. Те се обработват лесно, а границите на възможностите им зависят изцяло от вашето въображение. Освен добре познатите легла, дивани и маси от палети, ви предлагаме още няколко креативни идеи за декориране. С тях ще превърнете скучните елементи в забавна и весела декорация.

В случай че търсите още практични предложения, с които да промените дизайна и във вашия дом, може да се обърнете за консултация към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. 


Календар от палети

Това е чудесен начин да променим ежедневието си. Календарът от палети носи непосредствен чар и може да промени изцяло обстановката. За изработката на поставката за дните се нуждаете от обикновен палет. Трябва да го нарежете и да го захванете с летви на гърба. След това ръчно да изработите и добавите декорацията. Експериментирайте с различните елементи, които да заместват дни от месеца. Без особени усилия го комбинирайте в различни цветове и го закачете на еднообразната до преди това стена. Бихте могли да подредите само работните дни от седмицата или пък да сложите цялата седмица, помислете за какво ще ви е най-удобно да използвате този вид календар и го направете по ваш вкус. Ако децата имат тренировки в определени дни, можете да акцентирате на тях с различни цветове.


Изкуство на стената

Изкуството винаги внася артистичност и стил в дома. Можете да преобразувате интериора чрез тази хитра и практична идея за картина от палети. Нетрадиционното използване на този материал развива творчеството и превръща непотребния палет в нещо красиво. Променете обичайната представа за изкуство с този изненадващ експеримент. Използвайте няколко парчета от стар палет за фон, няколко дъски за хоризонт и след това дървена рамка. Какво ще изобразите на новото си творчество зависи изцяло от вас. Може да е комбинация от цветове и форми, без специфично предназначение дори. Сама по себе си картината ще е интересна, тъй като е напълно нестандартна.


Декоративни палети на стената

От палетите лесно могат да се направят и симпатични рамки за снимки. Това е интересен проект и е идеална стъпка за начинаещи. Ще ви трябват само няколко парчета от материала, малко телена мрежа, щипки и лепило. След като сглобите дъските във формата на рамка, може да добавите метални скоби с лепилото. Оцветете дървото, нарисувайте го или добавете различни декорации. Без особени усилия може да превърнете бялата стена в артистично местенце, където всеки да споделя своите преживявания и любими портрети.


Фото дисплей от палети

И когато става дума за снимки, тази идея е повече от невероятна! Колкото и начина за използването на палети да знаете, винаги ще се появи поне още един. Запечатайте най-приказните си моменти в кадри от снимки. Страхотната идея стои зад функционалността на фото рамката, която лесно може да се променя и нагажда спрямо празници и любими моменти. Добавете въображение, вмъкнете елементи от себе си и постигнете разчупени форми и уютна атмосфера. И тук можете да заложите на различна големина, цветово съчетание и брой снимки. Дори самата рамка може да бъде в нестандартна форма, така че да пасне на останалата част от интериора на дома ви.


Влюбени в различното

Малките детайли винаги имат голямо значение. Ефективното използване на палетите дава фантастични примери за това как със стил можем да съчетаем и любовта към детайлите. Не се изискват специални умения и лесно може да обработите материала, след което да го изрежете в съответната форма. Идва ред на най-интересното. Декорирайте го с въображение! Оцветете го в шарени цветове или се превърнете в художник и изразете таланта си. Защо не залепите миди или не аранжирате с плат? Опциите са безкрай, а границата се простира отвъд въображението.

Ако домът ви има нужда от по-сериозни промени в интериора, може да се обърнете към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. След като пуснете заявка напълно безплатно, ще можете да сравните цени и да се запознаете с реализираните проекти на майсторите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта