5 идеи за функционални мебели, направени от дървени щайги

Публикувано на 14/05/2020 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 14/05/2020 | Видяно 18 071 пъти

Дървените щайги могат да се превърнат в пръв приятел на всеки, който обича многофункционалността на вещите. Популярното им предназначение е да пренасят плодове, зеленчуци или буркани до мазето, тавана и обратно. Това обаче далеч не изчерпва техния потенциал. Спокойно можете да ги впрегнете в мисията за обзавеждането на своето жилище, като резултатът не само ще пощади джоба ви, а и ще бъде достатъчно ефектен и приятен за гледане.

Тук ви представяме 5 идеи за функционални мебели, направени от дървени щайги. Ако сте от щастливците със сръчни ръце, пишете ни в коментар под статията за коя от идеите желаете отделна публикация с инструкции как да си измайсторите съответната мебел сами. А в случай че предпочитате да поверите направата им на професионален изпълнител, мебелните специалисти в нашия сайт очакват вашата заявка.


Бюро за вашия ученически или работен кът

Четири щайги, сковани две по две една към друга, и една дървена плоскост върху тях. Това е всичко, което ви е нужно, за да си имате функционално ученическо или работно бюро. Отваря се място и за книги, декорации и всякакви други вещи, които искате да са ви под ръка. Решите ли да боядисате щайгите в по-весели цветове, тази мебел спокойно може да стане част и от интериора на детската стая. Помислете първо за съчетанието на новата придобивка с останалите вещи в стаята, ще пасне ли на интериора или останалия декор?

Вижте още: Малки и практични бюра, подходящи за всеки кът


Симпатична цветна етажерка

И като стана дума за дървени щайги, боядисани в жизнерадостни цветове, ето нагледен пример. Височината на етажерката може да бъде колкото вие решите и, разбира се, колкото позволява пространството в помещението, където ще я разположите. Консултирайте се с детето си за предпочитаните от него цветови съчетания и действайте. Всъщност напълно разрешено е да поканите радостните багри и във всяка друга стая. Така процентът на усмивките ви рязко ще скочи нагоре!


Табуретка с екстри

Освен да поседнете на нея, ще имате и достатъчно складово място за бърз достъп до най-необходимите ви вещи. Предимствата на отворената част на дървените щайги влиза в сила и тук. Направите ли си повече от тези, бързо можете да ги комбинирате в различни модули. Просто ги слагате една до друга и сте готови.


Удобно нощно шкафче от щайги

Едва ли мнозина от приятелите и познатите ви ще могат да се похвалят с толкова оригинално нощно шкафче. При това, изглеждащо наистина добре и впечатляващо с удобствата, които предлага. Представихте ли си го вече в своята спалня? Тук отново можете да развихрите въображението си и да създадете неповторим стил и уникално съчетание. Сложете вратички, ако смятате, че не искате вещите ви да са на показ за всеки гост. Можете да експериментирате и с перденце или частична преграда.

Вижте още: 11 уникални дизайнерски нощни шкафчета и масички


3 щайги в 1 пейка

Вземете три щайги, сковете ги една към друга откъм късата им страна, боядисайте ги в любим цвят, добавете шест дървени крачета и вече можете да приемате честитки за новата си пейка. А ако искате да ви поздравяват за още интересни мебели в дома ви, но нямате време или възможност да си ги сглобите сами, направете безплатна заявка за мебели по поръчка в MaistorPlus. Бързо ще получите атрактивни оферти, сред които да изберете тази, която максимално отговаря на вашите изисквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта