Видео звънец – едно от най-добрите, ефикасни и модерни смарт устройства

Публикувано на 13/12/2019 от Атанас Янев | Последна редакция на 13/12/2019 | Видяно 5 271 пъти

Ако човек има възможността да избере само едно смарт устройство за своя дом, то със сигурност трябва да обърне внимание на видео звънеца – изключително удобна, практична и ефикасна „умна“ джаджа, подходяща за входната ви врата. Всъщност, сдобивайки се с него, вие получавате автоматично и гласов асистент с дисплей. Това ще ви даде допълнителна възможност за сигурност на дома ви. А какви са ключовите предимства на видео звънеца ви показваме тук.

По всяко време може да получите професионална консултация как да инсталирате умна джаджа в дома си от доказаните специалисти, регистрираните в MaistorPlus.


Камера, микрофон и високоговорител в едно

Видео звънецът съчетава в себе си следните елементи:

  • Камера;
  • Микрофон;
  • Високоговорител с прав преден звънец.

Някои видео звънци се свързват успешно с вече съществуващото окабеляване на къщата, като работят с предоставения от нея звук. Други имат опции с батерия и функционират безжично. Аудиото и видеото, което записвате на вашия звънец, се връщат мигновено като информация обратно към таблет или телефона ви. Когато някой се приближи до вратата, звънецът ще го забележи и ще ви уведоми. И ако съответният човек звънне на видео звънеца, ще имате възможността да му говорите като от домофон.

Вижте още: Практични и умни технологични уреди за вашия дом


Какви функции дава видео звънецът?

С помощта на тази технологична джаджа може да контролират дома си и от разстояние. На вашия смартфон или таблет ще имате постоянен достъп до вашата входна врата. 

  • С видео звънеца можете да виждате какво се случва на прага ви дори и да не сте вкъщи. Това важи, независимо дали работите от дома, офиса или в чужбина.
  • Можете да видите кой е на вашата врата още преди да е осъществено позвъняване. Вече не е необходимо да се придвижвате към шпионката, за да видите кой звъни и да прецените дали да му отворите.
  • Ако не сте вкъщи, пак имате опцията да видите кой е посетителят ви и дори да говорите с него. С интелигентна ключалка даже бихте разполагали с възможността дистанционно да отключите вратата и да пуснете гостите в дома си.
  • Освен всичко вече посочено, видео звънецът ви уведомява, когато човек е на вратата, независимо дали ще позвъни или не. Това също е една изключително полезна функция и допълнителна гаранция за защита.

Вижте още: 4 начина да направим дома си по-умен


На какво да обърнем внимание, когато купуваме видео звънец?

Комбинацията от възможност за видео и звук прави звънеца доста атрактивна придобивка, която има място във всеки дом. Разбира се, има няколко особености, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате такава джаджа за дома си:

  • Добре е да има широк ъгъл на обектива. По този начин ще хващате възможно най-много пространство пред дома си и ще имате по-голяма видимост.
  • Повечето видео звънци имат сензор за движение и автоматично дават известие на вашия смартфон, когато отчетат някаква дейност. Това, разбира се, понякога може да бъде безкрайно досадно. особено, когато появата на котки и други животинки залеят екрана. 
  • При избора на правилния звънец обърнете внимание дали поддържа функция за нощно виждане. По този начин ще си осигурите наблюдение на дома ви 24 часа в денонощието.

Видео звънецът е едно от най-добрите, ефикасни и модерни смарт устройства на нашето съвремие. Съчетаваща много полезни функции и качества, тежестта на тази джаджа в изграждането на т.нар. „умни домове“ ще се увеличава все повече с времето. В случай че имате нужда от професионална помощ за свързване на всякакъв вид технологични уреди във вашия дом, то по всяко време може да се консултирате с доказаните майстори, регистрирани при нас. Освен това имате и възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много съответства на вашите желания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта