7 лесни стъпки за красива и безупречна дневна

Публикувано на 18/02/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 21/03/2020 | Видяно 8 809 пъти

На пръв поглед досадните домакински задължения могат да бъдат истинско забавление, стига да имате позитивна нагласа и да намерите своя собствен начин да ги извършвате с наслада и удоволствие. Въоръжете се с търпение, отлично настроение, необходимите средства за борба с праха и неразборията и запретвайте ръкави. Пуснете си енергична музика, обадете се на най-близката приятелка, използвайки "handsfree", пуснете любимия си филм или предаване и ги използвайте за фон и развлечение, докато приключите с настроение с тези задължения. Ще се справите!

Вижте още: Как да разположите мебелите в хола


7 лесни стъпки за красива и безупречна дневна

Лъскавите списания за интериорен дизайн могат да бъдат много вдъхновяващи, но и да докарат сериозни комплекси на неуморните домакини. Колкото и да се вихрят с парцала, да преподреждат, нагласяват детайлите, така и не могат да постигнат съвършенството на онази чиста, спретната дневна, която наднича измежду кориците. Как изобщо се постига такава безупречност? Фотошоп? Възможно е, но не е единственото решение. В следващите редове ще ви подскажем 7 лесни стъпки за организиране на красива и уютна дневна. Ако сметнете обаче, че имате нужда от помощ, не се колебайте да се свържете с квалифицирани изпълнители и фирми за почистване, за да си осигурите безупречни резултати.


Стъпка 2: Приберете всяка вещ на мястото й!

Вашата дневна може и да не е отчайващо разхвърляна, но ако имате излишни предмети в нея, е препоръчително да започнете с поставянето им по правилните места. Дрехи–ако са за пране, в пералнята, ако са чисти–в съответните шкафове и чекмеджета. Книги, учебници, чаши, чинии, както и всичко друго, което се е озовало на пода, дивана, масата или друго нелогично за него място, го изчистете и приберете. Колкото по-малко неща има на видими места, толкова по-спретната и уютна ще изглежда вашата дневна. Сега се огледайте около вас и пребройте колко неща виждате, които не са си по местата?


Стъпка 3: Повикайте прахосмукачката на помощ!

След като с помощта на стъпка 2 разчистихте добре терена и поставихте всяка вещ на мястото ѝ, дойде време да пуснете в ход прахосмукачката. За по-голяма ефективност на работата ѝ, си припомнете кога за последно сменихте торбичката ѝ и при необходимост сложете нова или изчистете тази за многократно ползване. Вече сте готови да изчистите пода, включително и килима или мокета. Използвайте различни приставки на прахосмукачката, за да достигнете до труднодостъпните места, както и за да почистите меката мебел, да оберете паяжините. 


Стъпка 4: Прането на "големите"!

Става дума за по-обемистите неща като килими, завеси, дамаски. В случай че пералнята ви позволява, и самите завеси и дамаски са по-леки и могат да се изперат там, използвайте нея. По-малките килими могат да се изперат в банята, важен момент е да имате после място за простиране без да смутите съседите. Разбира се, доста удачно е да се обърнете и към професионална фирма за почистване и след договорен срок да си получите изпраните постелки, завеси и дамаски обратно.


Стъпка 5: Избършете праха от мебелите!

Тук вече говорим за почистване на шкафове, скринове, масички. Както знаем, прахта върху тях се събира за отрицателно време. При тази стъпка ще имате още един повод да разчистите евентуално останали излишни предмети. Така или иначе, за по-ефективно избърсване на съответна плоскост, е препоръчително тя да е разчистена. Бъдете старателни, използвайте препарат, в чиито добри качества вече сте се убедили. Така ще се погрижите и за здравето си.

Вижте още: 5 начина да задържите къщата си чиста по-дълго време


Стъпка 6: Чисти прозорци, ясна гледка!

Почти сме на финала! Остава само да измиете прозорците. Върнете чистотата на стъклата, през които наблюдавате света навън, и така мисията ви за чиста, спретната, безупречна дневна ще бъде на крачка от успешното завършване. Изпитан трик при миенето на прозорците е използването на вестници при избърсването им от използвания препарат и водата. По този начин не остават досадни влакна и следи, каквито обичайно се появяват при боравене с кърпи и хавлии.  


Стъпка 7: Последни щрихи!

Всичко вече е изчистено и подредено. Остава да нанесете последните щрихи, за които имате нужда от щипка творческо вдъхновение. Букет цветя, плодове, декоративни възглавници, малка стилна статуетка, картина, плакат, дори и цветен и свеж календар-детайли, които биха подхождали и биха придали свежест и живот на вашата дневна. Направете избора си, украсете по свой вкус и заслужено се поздравете за своята безупречна и красива дневна.

Описаните в тази статия стъпки за постигане на безупречна и красива дневна не ви се струват достатъчни? Предлагаме ви още по-лесен начин–професионално почистване. Доверете се на професионалисти, които ще ви дадат и добри съвети как да се справите и сами занапред. Пуснете безплатна заявка, изберете най-подхадящите за вас условия и си осигурете желаната чистота!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта