Гумите – за какво още можем да ги използваме?

Публикувано на 21/08/2019 от Антонина | Последна редакция на 12/09/2019 | Видяно 5 154 пъти

Старите автомобилни гуми често приключват живота си по местата за отпадъци. Вместо обаче да им отреждаме подобна безмилостна съдба. можем да погледнем на тях през призмата на въображението си и да помислим за какво още е подходящо да ги използваме в дома или градината си. Истината е, че в тях се крият повече идеи за декориране и обзавеждане, отколкото сте подозирали. В следващите редове ще споделим с вас няколко оригинални идеи, които можете да реализирате бързо и лесно. А ако все пак се притеснявате, че нямате необходимите компетенции или време, регистрираните в нашия сайт професионалисти с радост ще ви съдействат за вашите проекти. 


1. Легло за домашния любимец

Като част от семейството, на домашния любимец също трябва да му бъде осигурено уютно, меко местенце, където да отдъхва необезпокоявано. В днешно време аксесоарите им не са никак евтини затова с малко повече творчество и организираност може да сътворите нужното легълце.

  • Вземете дълбока, широка гума, оцветете я в красив цвят, поставете възглавнички в нея и готово. Вече имате мека мебел за неуморимия си приятел.
  • За още по-голям уют поставете любимата му играчка върху нововъведението и го оставете да и се наслади. Това ще бъде вашия малък коз, с който ще му помогнете да свикне по-бързо с новото попълнение у дома.


2. Табуретка

На всяка домакиня би ѝ харесало да има нещо различно и уникално в дома си. Мебели в стил „Бохо” биха се съчетали идеално с всеки интериор и дизайн. За да постигнете нужния резултат, не ви трябва много. Само гума, основи, канап и крачета за табуретката. Заедно с подръчните материали като лепило, ножица и още някои други джаджи ще измайсторите невероятна мебел, прилягаща на стила ви и нуждата от нещо ново и различно ще бъде задоволена. Поиграйте си с материята, цвета и декорацията. Не е задължително да използвате само канап. Може да добавите копчета, орнаменти, а защо не и изкуствени цветя.

Вижте още: Превърнете старата си гума в ефектен дизайнерски пуф


3. Осветително тяло

Светлината е важна част от интериора на всеки дом. Тя придава уют и топлина, а когато залагате на нестандартни и дизайнерски осветителни тела в интериора си, това винаги създава позитивно впечатление. Едва ли ще ви хрумне, че гумите могат да влязат точно в такава роля, но ето, че e възможно. С правилното обгрижване и моделиране дори една гума може да се превърне в шедьовър. 


4. Стойка за чадъри

Чадърите са практична вещ, но когато нямат точно място могат да създадат хаос в антрето, шкафа или мястото, което сте им отредили. На помощ идва начин, с помощта на който ще спасите гумата от забвение и същевременно ще организирате оптимално чадърите си. Да го приложите е лесно и със сигурност ще спестите пространство в гардероба или етажерката за някоя по-използвана вещ. Гумата е може би последното, което ще ви хрумне, но повярвайте – няма да остане незабелязана. Особено ако ѝ придадете стил и завършеност с блестящ лак. 


5. Основа за градински чадър

Основата за градински чадър е още едно от нещата, в които можете да претворите изоставената, стара гума. Как да стане това? Начинът е подобен като този за направата на табуретка и с нужните материали ще се справите бързо и безпроблемно. От обикновена, бяла, типична за чадър, поставка можете да измайсторите нестандартна, красива и също толкова удобна вещ, която би била чудесно попълнение към един по- весел и забавен чадър.

Вижте още: Оформяне на градината: как да я направите красива със собствените си ръце


6. Игра

Не беше много отдавна времето, в което децата предпочитаха игри като табла, шах или Не се сърди човече пред телефоните и другите мобилни устройства. Затова запретнете ръкави и създайте още нещо, с което да занимавате малчуганите през слънчевите дни в градината. Можете да превърнете гумата в различни игри като например дартс, шах, дама или някоя друга интересна забава, която често сте предпочитали и избирали като деца. Във времето и израстването ни като личности сякаш забравяме да творим и фантазираме малко повече и често изпускаме предмети, които биха могли да ни помогнат в това да направим живота си по- разнообразен и интересен. Не всеки може да направи от нищо нещо, но гумата дава възможност за голямо поле на изява.

Ако сте си харесали някои от нашите предложения и имате нужда от професионално съдействие за изпълнението им, не се колебайте да се свържете с регистрираните в MaistorPlus специалисти. Направете безплатна заявка още днес, сравнете оферти и изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта