Екстравагантни предложения за саксии – цветята придобиват по-оригинален вид!

Публикувано на 28/10/2018 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 07/04/2020 | Видяно 6 559 пъти

Рано или късно всеки се сблъсква с проблема, идващ от натрупващите се ненужните вещи у дома. Било то вече остаряла или счупена мебел, неизползваеми чували от плат или пукнати кофи, лейки за поливане, захабени кошници. Списъкът на потенциално ненужните вещи може да бъде много дълъг. Но нашата задача е да открием тяхното ново предназначение. Колко от вас всяка пролет трябва да си набавят множество нови саксии, за да засадят нови и свежи цветя, които да внесат приятен пролетен полъх в дома или на двора? Вече набавянето на такива не е трудно и скъпо начинание – всяка стара вещ може да се преобрази в практична и импровизирана нова саксия. Ето как бързо и лесно решихме два проблема у дома.

Ако имате нужда от помощ, то имате на разположение богат списък от специалисти, които ще осъществят всички ваши интериорни желания. Най-важното нещо е да мислите и действате практично и креативно.


Експериментирайте с вече счупените саксии – не ги изхвърляйте!

Обичайната съдба на счупената саксия е да замине в боклука. Няма нужда да изхвърляте вещи, които могат да красят интериора у дома. Ето няколко възможности да вдъхнете нов живот в старата саксия:

  •      Подредете счупените парчета по ваш вкус в саксията, а отстрани украсете с камъчета и засадете малко декоративно цвете или сукулентно растение.
  •      Декорирайте с различни миниатюрни предмети, така че да придобие приказен вид

  • Изкуствената декорация също е добър избор - поставете декоративни цветя и зеленина, крайният резултат е нетрадиционен сувенир.

За да се справите със счупената или повредена саксия се доверете на въображението си – ще останете изумени от сътвореното!

Вижте още: 5 лесни декорации за градината, които да направите сами още днес


За привържениците на метода „направи си сам“

Интересен факт е, че в почти всеки дом има изобилие от стъклени буркани, които хващат прах – променете това, посадете в тях цветя. Старите тенекиени кофи и консерви също не са за изхвърляне. Можете също да използвате камъни, стари шишета, улуци, пластмасови лейки за поливане на цветя и др.

Взависимост от това до каква степен сте отдадени на своята цел, постиженията ви могат да бъдат различни:

  •       Да започнем от най-лесния вариант – срежете пластмасовите неизползваеми шишета, изрисувайте ги или ги украсете с декоративни елементи по избор, а след това засадете цъфтящо цвете в ярки цветове или някое красиво зелено растение.
  •      А за отдадените на своята цел – направете си сами саксия. Използвайте дърво или цимент, за да построите малка конструкция. Използвайте отливка, оформете я по ваш вкус, украсете я, а накрая решете какви цветя ще засадите и как да ги разположите.


Щурите идеи водят до зашеметяващи резултати!

Една изключително добра идея е да използвате рационално повреденото старо пиано или вехтия роял – измайсторете си декоративно водопадче, което да се влива в малко езеро в градината, а отгоре приспособете средата за невероятни водни лилии, които да внасят нотка изящност в градината ви. А защо да не се сдобиете и със зелени храсти, оформени като любимия ви музикален инструмент например?

В Maistorplus ще откриете озеленители-професионалисти, а за да сте сигурни в избора си – разгледайте мнения и отзиви от вече възползвали се от услугите им клиенти.  Ако си представяте мечтаното кътче в градината или се нуждаете от помощ за двора – не се колебайте, а се възползвайте от своя шанс за безплатна заявка на проект в платформата на MaistorPlus. Регистрираните висококвалифицирани специалисти очакват вашите идеи, за да ги осъществят по най-красивия възможен начин.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта