5 интригуващи начина да освежите облика на скучните предмети у дома

Публикувано на 20/07/2020 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/07/2020 | Видяно 4 524 пъти

Лятото е идеалното време за освежаване на интериора на дома, затова не се колебайте, а превърнете жилището си в мечтано кътче за отмора и релакс! Извън мащабните ремонти обаче, има и някои дребни подобрения, които можете да внесете и сами, при това без да инвестирате много време и средства в скъпи материали и трудни за реализиране проекти. За целта ви представяме няколко интригуващи начина да разчупите скучния облик на няколко елемента, които присъстват във всеки съвременен дом.

От нови нюанси за чиниите до креативния завършек за столовете в трапезарията – тук ще откриете всичко, което ви е необходимо, за да направите дома си едно по-позитивно и приятно местенце. За цялостния ремонт на жилището си пък се доверете на препоръчани майстори, които ще ви съдействат, както с практични съвети, така и с безкомпромисно изпълнение!


Придайте креативен завършек на огледалата

Огледалата са неизменна част от артистичния облик на дома, като често оборудваме с подобна декорация не само банята, но още дневната, спалнята и дори детската стая. Освен че спомагат за това помещението да изглежда по-светло и просторно, те допринасят за неговия завършен дизайн, особено ако са комбинирани с богато украсена рамка, която пасва на останалата част от интериора.

Ако разполагате с обикновено огледало и търсите начин да освежите неговия вид, то можете да използвате специално алкохолно мастило, за да придадете на част от повърхността му невероятни преливащи нюанси.

  • За целта първо си създайте приятна работна среда, като разстелите найлон на пода и поставите внимателно огледалото върху него.
  • След това разделете огледалото на зони с помощта на хартиено тиксо и нанесете мастилото.
  • Изправете внимателно огледалото, така че мастилото да обхване и ръбовете му и цветовете да се прелеят.
  • След като изсъхне, просто премахнете тиксото и отстранете евентуалните следи от мастило под него с помощта на спирт. Готово!

Вижте още: Удивителни декорации за дома, направени от стари крушки


Направете стенния часовник по-цветен и интересен

Стенният часовник е много повече от досадна тиктакаща джаджа, която заема мястото на някоя красива декорация в дневната или офиса. Придайте креативен завършек на тази често подценявана вещ у дома, като използвате ефектно холограмно фолио.

  • За целта просто премахнете часовниковия механизъм и облепете циферблата, като бъдете особено внимателни около ръбовете, така че фолиото да не се прегъне.
  • Изтласкайте излишния въздух между фолиото и плоскостта с помощта на линия или друг твърд предмет и прикрепете обратно часовниковия механизъм.
  • Тази толкова лесна за реализиране идея със сигурност ще освежи жилището ви и ще превърне стенния часовник в пълноценна част от интериора, която ще впечатлява вашите гости. А най-хубавото е, че за изпълнението на този проект не е необходимо да инвестирате солидни суми в скъпи материали!


Превърнете скучните бели чинии в истинско произведение на изкуството

Богато украсените сервизи за хранене често са скъпи или силно се различават от нюансите, които ще паснат на обзавеждането в кухнята, затова сме по-склонни да заложим на класиката с обикновени чинии от стъкло или порцелан. Съществува обаче начин бързо и без усилия да декорирате сервизите у дома, така че те да се превърнат в елемент, допълващ визията на покривката, салфетките или приборите за хранене. Как?

Просто използвайте нетоксична спрей боя, с която да придадете изцяло нов цвят на обикновените бели или прозрачни чинии.

  • И докато за основата на чинията можете да използавте различни смели нюанси на розовото, синьото или зеленото, то ръбовете на съда ще заблестят като приложите тънък слой златиста боя с помощта на фина четка.
  • Бъдете креативни и създайте впечатляващи фигури и орнаменти с помощта на различни цветове боя.
  • Накрая оставете да изсъхне напълно и очаровайте гостите си с тази невероятна декорация!

Вижте още: Как да осигурим най-добрата грижа за своите палми


Вдъхнете нов живот на черно-белите снимки у дома

Провокирайте творческата си страна с тази креативна идея, която ще накара любимите ви снимки и картини да оживеят по стените!

  • За постигането на оптимално добър резултат, редактирайте някоя от любимите си фотографии, така че да я направите черно-бяла или поне значително да приглушите нюансите й. Тази стъпка е важна, за да може на по-късен етап вашата намеса по снимката да изпъкне, без да я направи твърде шарена или претрупана.
  • След това подберете конци за гоблени в подходящи нюанси и пришийте внимателно към онези участъци от снимката, които искате да подсилите и „съживите“. Най-често това са цветя или други елементи, които по-скоро допълват основния образ на снимката.
  • Този наглед елементарен подход ще направи фотографията много по-красива и интересна, затова не се колебайте, а си направете сами подобна впечатляваща декорация, като не забравяте да споделите с нас резултатите!

Вижте още: Направи си сам бюро от палети с библиотека


Превърнете столовете във впечатляващ акцент от интериора

Представяме ви няколко креативни идеи, с които да разчупите вида на креслата в дневната или пък столовете в трапезарията или дори офиса.

  • В случай, че разполагате с обикновени пластмасови столове, използвайте цветна боя, за да им придадете нов вълнуващ нюанс, като ескпериментирате с формите и краските. Създайте преливащи цветове или дори холограмен ефект, като използвате останалото фолио от проекта с преобразяването на стенния часовник.
  • Ако пък имате меки и удобни кресла с текстилна облицовка, най-лесният вариант е да използвате обикновени стикери за текстил, като ги прикрепите с помощта на пистолет за топло лепене.
  • Друга идея е да пришиете забавни пухкави помпомни към облегалката на столовете, така че те да се превърнат в основен акцент от обзавеждането на помещението.

Вариантите са много и разнообразни – от вашите предпочитания и креативност зависи на кой от тях ще се спрете!

Макар тези идеи да са по силите на всеки начинаещ творец, има някои неща у дома, които не можем да ремонтираме сами. За по-сложните и трудни задачи, свързани с обновяването на кухнята или пък дневната, потърсете помощ от опитен професионалист, като направите заявка за проект в MaistorPlus напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта