Реализиран български проект на детска къщичка на дърво

Публикувано на 18/05/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 12 183 пъти

Упорито продължаваме да вярваме в максимата, че няма невъзможни неща. Доказателство за това е невероятният проект на един от потребителите в най-големия форум „Направи сам“. Детската мечта се превръща в реалност и старата череша на двора е преобразена в прекрасна и стабилна къщичка на дърво в Павликени. Това засилва връзката с природата, възпитава приключенски дух и носи незабравими емоции. Проследете стъпките от началното изграждане до получаване на крайния резултат. Ако вече имате готова идея, но искате да я поверите в ръцете на специалист, разгледайте бизнес профилите на опитни дърводелци, регистрирани в MaistorPlus и се доверете на качествено изпълнение.


Старт! Началото е поставено!

Първото и най-основно е идеята, можете да се запознаете по-подробно в отворената тема. Трябва да намерите подходящо дърво, около което да започне изграждането на конструкцията. Майсторите съветват да се избере такова с диаметър около 20-25 сантиметра. Потребителят вече е изпълнил това условие и основите са поставени. Стабилността е от първостепенно значение, а гредите трябва да са здрави, за да укрепят къщичката. За да бъде отделена и достатъчно скрита от минаващи погледи, е предвидено проектът да бъде високо в короната на дървото. Трябва да се спомене, че при реализиране на подобни проекти дървото е предпочитан материал, заради неговата трайност, издържливост и лесна обработка.


Стабилните основи са готови

Трябва да се изгради здрав под на къщичката. Потребителят MM е подкрепил дъските с други греди от долу. Има няколко начина за закрепване на конструкцията към ствола. Тук dadko съветва: „Вместо да дупчиш дървото - можеш да ползваш някакви скоби от метална шина, като между скобата и дървото подложиш гума или друг материал. Едно, за да не повреждаш дървото и второ - дървото расте и клоните надебеляват.“

Хубаво е да се помисли и за растежа на дървото. Тук потребителите на форума са категорични, че трябва да се остави разстояние между дървото и пода около него.

Потребителят, изработил къщичката, коментира: „Затова съм оставил достатъчно голям отвор на пода. Ако се наложи винаги може да се разшири.“ – Милчо Маринов


Мечтаната къщичка се превръща в реалност

Дървесната къщичка е мечтаното място за всеки малчуган. Не трябва да се забравя, че безопасността на най-малките е важна и всичко, което се прави трябва да бъде съобразено с тях. Тъй като конструкцията е нависоко, рискът от падане е най-голямата опасност. Потребителят е помислил за всичко - за да намали този риск, е поставил преграда на терасата. Майсторите напомнят, че няма да сгрешите, ако използвате и по-дебели летви за преграда. Достигането до мечтаната къщичка ще се осъществява с неподвижна и стабилна стълба. Тя е закрепена за площадката, тъй като ще се използва предимно от деца, сигурността и безопосността са най-важните критерии.


Реализираният проект е впечатляващ

Измислени са допълнителни забавления, които да направят времето, прекарано в къщичката, незабравимо. Това е постигнато чрез пързалката. Тя веднага грабва вниманието с невероятния свеж цвят. Colyo коментира: „Страхотно се е получило“ и ние се съгласяваме. Съвременното ежедневие е прекалено заето и все по-рядко подобни проекти се превръщат в реалност. Това отнема материали, средства и време. Резултатът обаче превръща двора в любимо място на най-малките. Къщичката е стабилна, красива и добре изградена. Ако не се чувствате достатъчно компетентни за подобен проект, оставете реализацията в ръцете на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, като заявите проект напълно безплатно. Ще получите различни оферти и ще можете да ги сравните, за да изберете най-подходящото предложение. А ако имате довършителни въпроси по вече започнал проект, не се колебайте да ги зададете във форума „Направи сам“!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта