3 нискобюджетни начина да се сдобиете с уникални и артистични завеси за баня

Публикувано на 04/06/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 08/06/2017 | Видяно 6 905 пъти

Ако търсите нискобюджетен начин да освежите банята си, най-лесното решение е да обърнете внимание на завесата за баня. Тя може да послужи като приятен акцент в помещението, като дори не е нужно да подменяте старата с нова. В тази статия ще откриете три оригинални трансформации на завеси за баня, които придават нов облик на пространството около тях.

В случай че решите да продължите с промените в банята, ви съветваме да се възползвате от помощта на нашия сайт, като пуснете безплатна заявка за своя проект. Ще получите конкурентни оферти от препоръчани майстори, сред които ще можете да изберете най-подходящия за вас.


Закачливи помпони

Когато търсим разнообразие, добавянето на малко цвят е изключително удачно решение. Класическата бяла завеса напълно променя имиджа си, ако по ръба ѝ внезапно се появят весели жълти орнаменти.

За изпълнението на този проект, разбира се, на първо място ще ви е необходима едноцветна завеса, която да не е 100% полиестер, а да съдържа и определен процент текстил. Допълнително:

  • лента с помпони, каквато можете да откриете в магазините за шивашки материали и пердета;
  • карфици;
  • ножици;
  • конец;
  • шевна машина.

Изпълнението е лесно. Отрежете необходимата дължина от лентата, така че да съответства на завесата. Преценете дали искате да имате украса и в долния, и в горния край – съответно ще са ви необходими една или две ленти. Прикрепете внимателно с карфиците, за да улесните последващото зашиване. След което остава само да окачите новото си колоритно и оригинално украшение за банята.


Дизайнерска завеса с малко усилия

Ако цветните акценти не са ви по вкуса и по-скоро сте любители на монохромните решения, това е страхотен вариант за вас. Завесата ви ще стане много интересна, като добавите към повърхността й ръчно изработени релефни детайли. Можете да се справите с тази задача само с молив, линийка, конец и шевна машина.

С помощта на молива нарисувайте малки кръстчета на местата, където ще се получи прищипването на завесата. Използвайте линийката, за да изрисувате кръстчетата на равни интервали едно от друго. С машината пришийте леко на кръст с два шева на определените места. Изгладете внимателно завесата на ниска степен и закачете.

Вижте още: 6 кокетни бани, проектирани изцяло за жени


Забавни геометрични форми

Не се колебайте да превърнете завесата си в произведение на изкуството, благодарение на домашно приложена щампа. За целта се снабдете със самозалепващ се лист пяна, от който изрежете необходимата форма, например триъгълник. Залепете я към дървен материал, като и него изрежете в същата форма. Той ще ви служи за своеобразна дръжка или горна част на щампата при обработване на завесата.

Изсипете малко от избрания цвят текстилна боя върху картон или друга сравнително твърда повърхност. Потопете долния край на пяната в боята и нанесете цвета върху завесата. Извършете тази стъпка с бързо и леко движение, за да избегнете размазване. Когато приключите, дайте време на боята да изсъхне напълно, след което можете да окачите завесата.

Сигурни сме, че докато гостите ви се чудят откъде ли сте намерили толкова креативни завеси за баня, в главата ви вече се въртят следващите идеи за подобрения у дома. За да ги реализирате по възможно най-бързия и лесен начин, използвайте безплатната услуга на MaistorPlus за откриване на препоръчан майстор. Една от регистрираните при нас фирми ще се превърне в надежден партньор и за вашия ремонт.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта