10 идеи за навес с барбекю, които да подготвим за топлите дни

Публикувано на 27/01/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 65 826 пъти

Вдъхнете нов живот на малкото неудобно пространство в двора, като обособите невероятна беседка или навес с барбекю. Тук отново е препоръчително да обмислите създаването на подобен кът в градината още на ниво проект, за да може дизайнът на навеса да е в синхрон с този на цялата ви къща. Въпреки това, никога не е късно за нови вълнуващи начинания, затова запретнете ръкави, подберете точните материали и се захващайте за работа.


Уникален свободностоящ навес с барбекю

Изключително подходящ за малки пространства, този навес с барбекю ще се превърне в уютен оазис насред градината. Подобно решение може да бъде приобщено и към онзи стар барплот, който вече не ви върши никаква работа, като за целта са ви необходими само дървен материал, усещане за симетрия и известна доза сръчност. Не спирайте дотук, а сътворете приказно кътче около барбекюто с помощта на мебели от ратан и интересни декорации.

Виж още: Направи си сам невероятно барбекю пещ в 10 лесни стъпки


Голяма беседка с барбекю за междублоково пространство

Създаването на приветлива градска среда е в нашите ръце и изграждането на навес с барбекю или подобни беседки в междублоковите пространства е голяма стъпка в тази посока. Обединете силите и познанията си и заедно със съседите направете спокойно място, което да приютява ежемесечните събрания, които оттук-нататък ще бъдат много по-приятни.

Виж още: Направи си сам градина в битов стил


Оползотворете съществуващия навес

Много често модерните сгради или отделни елементи от тях имат нестандартна форма и са по-трудни за обзавеждане. Това кътче е добрият пример за максимално оползотворяване на пространството под асиметричен навес, което е прекроено във външна зона за готвене и хранене. Ако същинският строеж на новия ви дом тепърва предстои, обмислете място за навес с барбекю още на ниво проект, така че неговият дизайн да бъде в пълен синхрон с този на цялата постройка.


Романтична обстановка за ценители

Дори най-обикновената беседка с барбекю може да се превърне в уютно местенце, изпълнено с красота и романтика, и доказателството за това е пред вас. Не подценявайте силата на декоративните елементи за създаването на подобна приказна атмосфера, а добавете мебели от ратан, саксийни растения и подходящо осветление към чисто новия си навес с барбекю.


Впечатляващ навес, прекроен в кътче за отмора

Истинско олицетворение на спокойствието е този навес с барбекю, който ви дава възможност да вечеряте навън дори в дъждовните дни. Придайте завършеност на обстановката като изградите допълнителен малък навес над самото барбекю, който да го обособява като отделна зона за приготвяне на вкусни ястия. Макар някои от тези идеи да са по-мащабни, те са напълно възможни със съдействието на квалифициран специалист, който знае тънкостите при изграждане на подобна беседка или навес с барбекю. Коректен майстор пък можете да откриете именно в MaistorPlus, като заявите проект безплатно още сега!


Великолепна беседка с барбекю под открито небе

Тази хрумка е подходяща за тези от вас, които разполагат с прекалено голям двор и малко идеи как да запълнят пространството в него. Създайте си сами впечатляваща беседка с барбекю, която изпълнява функцията и на удобна лятна кухня. За да направите готвенето максимално улеснено, вместо маса за хранене, превърнете основата на беседката в барплот с Г-образна форма.

Виж още: Уникални китари от стари дъски за скейтборд


Устойчив навес предпазва барбекюто в дъждовните дни

Подобен навес с барбекю може да се изгради и над вече съществуващо такова, като неговата устойчива структура предпазва плота от падащите есенни листа. По-големият му наклон пък не позволява събирането на дъждовна вода и ви дава възможност да използвате лятната си кухня много по-дълго време. Колкото до материала за изработката на навеса, тук можете да избирате между масивно дърво, дъб, бук и много други, като в конкретния случай е използван кедър.


Семпло, но практично решение

А ето и идея за навес с барбекю от метал, който дава по-голяма устойчивост на конструкцията без да отнема от приветливия й външен вид. Металът е издръжлив на неблагоприятни атмосферни условия, а освен това е и изключително лесен за почистване. Поставете под навеса кухненски шкаф или скрин, и превърнете пространството в кокетна, но функционална лятна кухня без да е необходима солидна инвестиция за целта.


10 идеи за навес с барбекю, които да подготвим за топлите дни

Използвайте максимално почивните дни, като проявите творчество и сръчност за направата на уникална беседка или навес с барбекю за двора. Тя ще придаде неподправен уют и красота на цялата градина, а за вас остава удовлетворението от добре свършената работа. Разгледайте нашите идеи, подберете точната за своя дом и споделете резултатите. Ако пък имате нужда от помощ при избора на материали или изграждането на беседката, открийте надежден професионалист в MaistorPlus!


Нетрадиционно, но удачно решение за двора

А ето и функционално решение, което гарантира, че ароматът на скара няма да съсипе приятната вечеря на открито. Тази смела идея обаче трябва да се реализира под контрола на специалист, затова не предприемайте изграждането й преди да се консултирате с такъв. Намерете правилен съвет от водещите специалисти, регистрирани в MaistorPlus, като пуснете заявка напълно безплатно и без допълнително обзвързване и обмислите добре идеята за навес с барбекю.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта