13,5 кв.м таван в София се превърна в компактно ателие (снимки)

Публикувано на 27/05/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 07/09/2016 | Видяно 21 304 пъти

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Следващата стъпка към "пълното изграждане на една малка къща с всички необходими екстри и удобства" - по думите на собственика, е намирането на подходящ изпълнител. Това се оказва много по-лесно от очакваното, тъй като Георги вече има доверен помощник при осъществяването на ремонтни дейности. Той пуска заявка в MaistorPlus, разглежда профилите на кандидатите за неговия проект и оставените оценки за тях и успява да сравни оферти, преди да избере кого да наеме. След няколко дни бригадата на Христо Янакиев - Строй Перфект - започва работа по обекта. Ремонтните дейности и цялостното обзавеждане отнемат само един месец. Срокът на изпълнение на проекта е изключително успешно постижение за всички участници! Нека ви покажем резултата...

Искате да споделите с нас Вашите проекти? Пишете ни на office@maistorplus.com.


13,5 кв.м таван в София се превърна в луксозно ателие (снимки)

Преди около година Георги купува имот в окаяно състояние в стара софийска сграда. Повярвайте, мнозина биха се отказали още при първия оглед. Но Георги има сериозен опит зад гърба си в осъществяването на ремонтни дейности, затова стърчащите греди и падащата мазилка не го стряскат. Таванското помещение се намира на "театралната улица" в София и е с площ от 13,5 кв.м. Както сигурно вече се досещате, реализирането на този проект е истинско предизвикателство пред строители и архитекти.


Началото на всеки проект - планът

Проектант Archinavt

Още от самото начало Георги има визия за трансформацията на неговия таван, но се нуждае от професионални съвети и напътствия. Така, първи на сцената излизат младите архитекти Калина и Стефан от студио Archinavt. След успешно изчаканото административно време, дадено от Общината и останалите институции, архитектурният план е готов, а младите специалисти са успели да създадат не само приятен за окото, но и удобен за всекидневно ползване проект.


Преди и след повдигането на покрива

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Скоростта на работа на Христо и неговата бригада не е за сметка на качественото изпълнение. В рамките на един ден специалистите успяват да разкрият покрива, да издигнат цялостно конструкцията, да го закрият наново с дъски, да поставят керемиди и да го покрият с мушама. Сложени са и обшивки с ламарини, а капандурата е изградена по предварително зададения и одобрен архитектурен план.


По стълбата към спалнята

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

След повдигането на покрива, в помещението се освобождава достатъчно място за изграждане на второ ниво спалня с големина на матрака 1,4х2м. За да стигнете до леглото, трябва пъргаво да се покатерите по дървената стълба. Подобна идея е страхотно интериорно решение за по-малко жилище!


Мокрите помещения

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Вътрешното помещение за баня и тоалетна е изградено изцяло. Стените и подът са покрити с хидрофобни плоскости, саморазливна замазка и хидроизолационен слой, за да не тече на съседите. Душът е монтиран към мивката и по този начин пространството може да се използва оптимално. Цялото помещение е 2,6 кв.м., но разполага с всички необходими екстри. На една ръка разстояние се намират пералнята и гардеробът, които са с изчистен дизайн и бял цвят.


Трапезария с гледка навън

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Компактната многофункционална маса за хранене е позиционирана до прозореца. С цел оптимизиране на пространството тя е с падащ плот и на нейно място се поставя друга холна маса, която превръща помещението от трапезария във всекидневна. Също така, тя е комбинирана със семпли и практични сгъваеми столове, които лесно могат да бъдат преместени, когато не се ползват. Дограмата е сменена с нова и модерна ПВЦ дограма, а на стените е поставена вътрешна и външна изолация, покрита с драскана мазилка отвън.


Всекидневна с телевизор

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Дървената конструкция на таванското помещение е запазена и се разкрива като част от всекидневната. На стените е сложен гипсокартон, а след това са шпакловани и боядисани с бял латекс. Гредите са в контрастиращ тъмно кафяв цвят и създават ненатрапчив рустик ефект. На пода е поставен ламинат, който отлично допълва светлите тонове в интериора.


Кухня, трапезария и всекидневна в едно

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Поради ограниченото пространство кухня, трапезария и дневна са обединени в едно помещение. Кухнята се разполага на 1,7 кв.м. Макар и малка, тя е снабдена с всичко необходимо - кухненски шкафове за съхранение, вградена печка и котлон, хладилник, мивка.

След приключването на ремонта на таванското ателие, неговото цялостно обзавеждане и привеждане в завършен вид, Георги е напълно удовлетворен от извършените услуги и оставя своя положителен коментар за работата на изпълнителите:

"Останах изключително доволен от момчетата! Много професионализъм, коректност и качество събрани на едно място! Комуникацията беше постоянна и на ниво, полезни съвети и практични идеи, уговорките ни бяха спазени докрай. Препоръчвам!"

Резултатът е очевиден - мрачното и неприветливо таванско помещение се превръща в истинско арт ателие, за което мнозина мечтаят. Функционалните мебели, оптималното използване на пространството и креативните интериорни решения правят от тези 13,5 кв.м. истинска наслада за сетивата.


Съвети и равносметка

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Помислено е не само за уюта и комфорта на ателието, но е облагородено и общото пространство пред него с много малко усилия, но с приятен и освежаващ ефект. Поставен е мокет на пода, а стените са боядисани отново в светли приветстващи тонове.

Преди да пристъпите към реализацията на ваш проект, изяснете идеята в главата си, помислете за бюджета, който бихте могли да отделите, и обърнете внимание на целта на ремонта. Кой ще използва жилището - вие ли ще живеете в него, ще го давате под наем или ще го продавате? Необходимо ли е преустройство и цялостен ремонт или бихте могли да направите само "козметични" промени и освежаване на апартамента? Обсъдете решението си с приятел, който има опит с ремонтите и може да ви даде полезни съвети от друга гледна точка на ситуацията. След като вече имате ясна визия за това, което искате, потърсете добър специалист, с когото съвместно да осъществите идеята.

Ако сте харесали този проект, вдъхновили сте се да обновите дома си, нуждаете се от професионални съвети и идеи, направете своя ход и пуснете заявка за услугите, от които имате нужда.

Ако пък искате да представим вашия проект напълно безплатно и той да достигне до над 300 000 клиенти, които да се запознаят с вашата дейност и предлагани услуги, пишете ни на office@maistorplus.com и ще се радваме да споделим вашата история!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта