Модерният Рустик дизайн – функционално съчетание между природа и съвременност

Публикувано на 09/03/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 09/03/2020 | Видяно 2 706 пъти

Естетиката на модерния Рустик дизайн (Modern Rustic Designе) е любима на много експерти в областта. Тя е топла, естествена и привлекателна, но същевременно чиста и проста. Реално този стил за обзавеждане на дома става признат още през 20-ти век.

Той е идеален за онези хора, които искат да бъдат близо до природата, без да се лишават от съвременните удобства. Тъй като съчетава едновременно функционалността и чистотата, в контекста на съвременната естетика, модерният Рустик дизайн е изключително актуален в 21-ви век. В случай че искате такъв дом, но имате нужда от професионални насоки, обърнете се за консултация към специалистите, регистрирани при нас.


Има място за: Дърво, камък, метал, вълна…

Материали като дърво, камък, тухла и вълна, използвани в модерния Рустик дизайн, са тясно свързани с текстурата. Всеки от тях може да бъде груб или гладък и да се използва като селски или модерен елемент.  

  • Металът по същия начин се вписва перфектно. Лъскавите метални крачета за масата или стола добавят елегантни модерни акценти.
  • Чугунените съдове за готвене и осветителните метални тела добавят селско очарование.
  • Хубавата новина е, че модерният Рустик дизайн е приложим за всички помещения. 
  • Вълнени аксесоари, като килими, възглавници и одеяла също могат да се използват за добавяне на топла текстура в стаята  


Семпли и топли цветове

Задължително условие е да обърнете внимание на цветовете в стаите. Препоръчително е да заложите на по-меки нюанси.

  • При Рустик стила липсват много ярки експлозии и силен контраст.
  • Има много нюанси на кафявото и сивото, бялото и черното, които са подходящи за този дизайн.
  • Всякакви ярки предмети, като например червена маса, подчертават модерната естетиката на този стил.
  • Кафявите и сивите тонове са свързани с естествените елементи, като дърво, камък и глина. Те са много подходящи за вашия Рустик дом.
  • Бежово, бяло, кремаво са сред най-предпочитаните цветове. За акцент може да заложите на закачливи елементи в черно или тъмни нюанси на кафяво, жълто и червено.

Вижте още: Как да направите така, че старите мебели да изглеждат като нови?


Функционалност и особености на помещенията

Модерният Рустик дизайн съчетава камъка и дървото в естествените им форми, като дървесни клони и речни камъни с добре определени форми като правоъгълници, сфери… Съвременната рустикална архитектура е всичко друго, но не и скучна.

  • Високи тавани, вити стълби, огромни греди и красиви мебели. И не на последно място, да подчертаем, че в модерният Рустик дизайн всичко е удобно и комфортно.
  • Този интериор е с много декоративни елементи, но всеки от тях също е функционален. И всичко има конкретна цел.
  • Камините осигуряват топлина, гредите задържат конструкциите, камъкът оформя стените, мебелите са привлекателни и удобни. Като цяло, модерният Рустик дизайн носи красива, уютна естетика, която обединява природата и съвременността.

За да придадете на вашето пространство комфортно усещане, следвайте съветите на дизайнерите професионалисти.


Намерете връзката с природата

Потърсете възможности за увеличаване на връзката си с природата чрез по-големи прозорци, стъклени врати и други елементи.

  • Важно е да наблегнете на светлината в помещението. Топлите, наситени цветове създават комфорт и уют, докато хладните сиви тонове носят по-северно усещане. Използвайте смело нюанси на тревно зелено и небесно синьо, които част от селския пейзаж. Миксът от наситени и светли цветове в интериора трябва да си играе със светлината.
  • Целта при това интериорно решение е да се поддържат естествените елементи в съчетания със симетрия и изчистени линии. 
  • Съвет: Поставете в дървена груба рамка произведение на съвременното изкуство или обикновено огледало. Добре изглеждат дървени подове с приказен съвременен килим.


Осветлението е важен момент

Какво е характерно за осветлението в модерния Рустик дизайн? Тук полилеите са на почит. 

  • Съвременният тип осветление трябва да бъде внимателно обмислено. Подовите лампи придават особено очарование в стаи, интериорно решени в модерен Рустик стил. Запазете в същото време някои осветителни аксесоари като фенери, лунички, настолни лампи, които ще бъдат чудесно допълнение.
  • Можете да създадете рустик елементи в модерна стая, като използвате дървени и метални акценти не само в осветителните тела, но и с умело съчетаване на дървени греди и камък. За целта изберете палитра, която допълва естествените материали.

В модерния Рустик дизайн любимите ни стаи са повече от красиви. Те са функционални и комфортни. Но обзавеждането на жилището може да бъде наистина трудно, ако искаме да бъде наистина перфектно. За да бъде по-лесно и по-малко стресово това начинание, се обърнете към специалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus. С невероятния си професионализъм, те ще ви помогнат във всеки един етап от декорирането на дома ви. Имате възможността да направите безплатна заявка за проект още сега. До 24 часа вече ще получите оферти, от които ще трябва да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта