Таванско помещение в рустик стил – мисията възможна

Публикувано на 16/08/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 20/11/2019 | Видяно 2 284 пъти

Разполагате с не малко таванско помещение? И искате да му вдъхнете щипка красота, малко романтика и много уют? Е, може да го превърнете в истинско рустик съвършенство, където да прекарвате свободното си време. Таванските помещения са идеално място за домашен офис или стая за гости. Наистина всеки човек, които настаните там ще остане истински очарован от вашия малък оазис. Е, възможно е да искат да ви гостуват с преспиване отново… и отново… и отново. Но пък, ако сте от онези хора, които обожават компания, то няма какво да ви плаши.

Таванът в повечето случаи е напълно отделен от вашия апартамент, така че това ще ви даде допълнителна възможност да направите дизайн, който да бъде малко по-различен от този в дома ви. В случай, че не разполагате с достатъчно свободно време, а креативността ви е сведена до минимум, може да се консултирате винаги с доказаните специалисти в интериорния дизайн, които са регистрирани в MaistorPlus. С тяхна помощ ще бъдете горди собственици на едно малко, разкошно кътче. И все пак, ако сами искате да проектирате таванското помещение и идеята за рустик стил ви допада, то следващите няколко идеи са точно за вас.


Огромни легла за голяма компания

Имате много приятели, с които обожавате да прекарвате уикендите? И всеки път се чудете как по-точно да настаните всички, така че да им бъде удобно? Е, може съвсем спокойно да ги пратите на тавана. Проектирайте леглото, така че да побира няколко човека. Вариантът да заложите на креват от палети е чудесен, за да реализирате вашето рустик кътче, където всеки да спи спокойно и с удоволствие.

  • Обикновено таванските помещения в апартаментите са в размерите на една стая. Това ще ви позволи да разположите цяла спалня, или пък да се спрете на варианта с два кревата от двете страни на някои от стените.
  • Ако пък сте от онези късметлии, които имат цяла къща и таван към нея, то не пропилявайте възможността да имате още един прекрасен етаж в дома си. Още днес започнете да използвате пространството.

Като допълнителен акцент може да поставите няколко рафтчета, гардероб, дори бюро, които идеално да пасват на рустик стила. Заложете и на подходящи аксесоари – няколко одеяла, шалте, вазички с канап или страхотни картини могат допълнително да вдъхнат прекрасен уют във вашето таванско пространство.


Рустик домашен офис

Таванът винаги може да се превърне в страхотно офис помещение, където в удоволствие да вършите своята работа. А защо не и да прекарвате свободното си време, като гледате някой любим филм или сериал. Сигурни сме, че няма да съжалявате, ако вземете решението да усвоите тавана и да го превърнете в малък кът за работа и забавление. Мисията ви никак няма да е трудна, ако вложите старание и любов в дизайна:

  • Гредите винаги са добро решение. Те идеално пасват на рустик стила, а и в повечето случаи са неизменна част от таваните. Така че не се чудете как да ги отстраните (не е и безопасно) или по какъв начин да ги декорирате, за да бъдат красиви. Просто ги оставете в естествения им вид и сами ще се изненадате колко прекрасни могат да бъдат.
  • Мебели от дърво са чудесен избор за вашия рустик таван. Бюро, скрин, малка секция или стойка за телевизор – нека всичко, от което имате нужда (и може да се побере в помещението) бъде изработено от дърво. Страхотна алтернатива е да изберете мебели от палети, които чудесно ще си кореспондират в цялостната концепция.
  • Дилема с цветовете на стените няма да имате. Бялото е най-добрият избор. В случай обаче, че се притеснявате, че бързо ще се захаби и много лесно ще се цапа, то много лесно може да заложите на и на нежни цветове. С лек оттенък на жълто, кафяво, прасковено също ще превърнете таванското си помещение в красива и стилна рустик стая.

Вижте още: 13 креативни идеи за домашен офис


Таван от дърво

Да, това най-много ще си пасне на рустик стила. Несъмнено не е от най-евтините варианти, но пък инвестицията наистина си заслужава. Може да облицовате всички стени и тавана с дърво. Но може и да изберете дървото да бъде акцент само на една от стените, или пък да бъде само на тавана. Най-добре ще бъде да се допитате до опитни специалисти, които да ви препоръчат метод на изработка. Вариантите са няколко:

  • Греди – те са доста обемни и създават истински домашен уют. А как само ще се чувствате, когато първите снежинки се завъртят в своя първи танц и вие се наслаждавате на техния спектакъл в компанията на топъл шоколад? Същинска приказка!
  • Дървен окачен таван – в този вариант ще имате дърво от единия до другия край на помещението. Подобно на паркет, само че на тавана.
  • ПДЧ плоскости – това е по-модерният метод, който обаче няма да ви лиши от рустик стила.
  • Декоративни полиуретанови греди – несъмнено в този вариант нямате нищо направено от дърво, освен имитацията на дизайна. Материалът е полиуретанов. На външен вид създава ефект на дърво. А основното му предимство е, че е сравнителни по-евтин от дървото.

Вижте още: Как да обзаведем жилище със скосени тавани?


Стая за забавления

Не, не става въпрос за онези в стил „50 нюанса сиво“. Е, в крайна сметка, ако ви влече… Тук говорим за стая, която да обособите като малък хол, с диванче, масичка, и може би мини бар. И където да може да каните гости, да играете „Скрабъл“, „Монополи“, карти, на конзоли, да си казвате „Наздраве“ и много да се смеете. В случай, че в дома ви нямате достатъчно пространство за такова помещение, то съвсем спокойно може да трансформирате тавана и да го превърнете в истинска бърлога за приятели и забава.

Направете таванът си в истинско рустик съвършенство, където да се наслаждавате на всяка свободна минута. Мисията е напълно възможна и никак не трудна. Не пропилявайте таванското помещение, като складирате в него компоти, туршия и картофи. То може да се използва и за далеч по-приятни неща.  Напълно безплатно може да заявите проект във всеки един момент. Специалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас, ще ви помогнат да превърнете вашите желания в реалност.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ангел Йорданов VIP
Боядисване и декорация, Банкя
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта