Студио и малко пространство – удобно място за живеене, работа, почивка или срещи

Публикувано на 09/07/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 18/07/2019 | Видяно 2 817 пъти

Ако живеете в малко студийно жилище или пък имате студио и по-малка стая като част от вашия дом, то със сигурност желаете то да функционално, уютно и естетично. Най-хубавото е, че малкото пространство може да се използва по всякакви начини и всичко зависи от въображението ви. Спалня, офис, дневна, детска, а в някои случаи и с голямо умение и фантазия – всичко това заедно.

Тук ви предлагаме 5 възможни решения и ви насърчаваме да почерпите от тях. Като основната идея е, че от неголямата квадратурата не бива да страда дизайнът и естетиката, нито да се ограничава размахът на идеите ви. В реализацията им много могат да ви помогнат специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в нашия сайт.


Модерна кухня в неголямо студио – напълно постижимо

Кой е казал, че не може да си организирате модерна кухня в малкото студио? Вградена фурна, газови котлони, шкафове отгоре, с вграден абсорбатор, шкафове встрани и отдолу, хладилник, мивка – по нищо не личи, че не сме в голямо кухненско пространство. А тук оптимално е използвано предимството на високия таван и над кухнята е спалнята, до която се стига чрез стълби. Същата височина на помещението дава възможност за високи прозорци и цялата външна светлина преминава през обособената дневна, спалнята и кухнята. Чудесен пример за това как студиото е комплекс от пространства, разположени в едно – намирате всичко, което има в един апартамент.

Виж още: Свежи дизайнерски идеи за малки кухни


Да помогнем на малкото помещение да изглежда по-голямо

Малките тавански помещения невинаги са достатъчно осветени. Едно от решенията е да го „осветим” със стени, боядисани в бяло. Внимание трябва да се обърне на пода и тавана, които за предпочитане е да бъдат в близки до бялото или меки пастелени цветове, както се вижда тук.

  • Дори малката кухня и шкафовете към нея са решени в бяло с дръжки в месингово червено в унисон с батерията на мивката.
  • Обособената трапезария отново с бяла маса, столове в светло дърво и декорация в стил Фън Шуй. Изчистено и светло.
  • Малките стълбички, които водят към спалнята, отново са бяло. Минималистично, чисто и светло.


Малката стая – чудесно място за вашето дете

Обособената малка стая може да се превърне в много уютно, практично и функционално място за вашето поотраснало дете. Нужно е да има добро естествено осветление, на което да помагат и светлите и жизнени тонове на интериора. В този случай функционалността на мебелите е решаваща. В едно са съчетани легло, гардероб, шкафове и място за съхранение на учебници и книги, включително и подходяща нощна лампа за четене и учене вечер. И едно приятно напомняне на стената, че все още е дете. Малкото пространство, плюс цветовите решения и функционалността на мебелите създават характера на стаята.


Естетика и практичност на няколко квадрата

За пореден път ще изтъкнем тази специфична особеност на студиото, ателието или малкото помещение да бъде много пространства, събрани в едно. Тук виждаме как само на няколко квадратни метра, почти едно в друго, се сместват кухня, трапезария, дневна и приятно място за срещи. Всичко това в елегантен, естетичен и минималистичен стил. Миникухня, барова маса до нея и подходяща декорация. Малък кинокът с диванче и масичка и съвсем наблизо уютно място за посрещане на гости с маса и столове. Цветовете и тоновете са в тъмния спектър, но подходящо и деликатно осветено от стратегически поставени осветителни тела, което създава усещане за съпричастност и уют.


Кът за игри, забава и живот на най-малките

Малката стая наистина е подходяща да се превърне в детски кът. Дори и студиото на последния етаж, стига да не е скосено и да има повече от един прозорец, защото естествената светлина е важна за малките пакостници. Както виждаме, тук има варианти, в които преобладава играта, живеенето и ученето, но предимно играта. Цветовете трябва да отговарят именно на това, като трябва да има и свободно пространство, където да лудуват малките. Мебелите са изключително важни – в унисон с обитателите, разчупени, даващи възможност и за игра, но и функционални.

Ако някоя от идеите ви е харесала, искате да я изпълните или да я модифицирате по свое виждане, интериорните специалисти, регистриране в сайта, ще ви помогнат. Просто трябва да пуснете заявка за изпълнение проект, напълно безплатно, след което ще може да избирате професионалисти според предоставените ви оферти. В допълнение ще можете да разгледате профилите им, както и да видите оценки, оставени за работата им от предишни клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта