Спиращо дъха преобразяване на старо жилище с нов минималистичен облик

Публикувано на 22/10/2018 от Реклама | Последна редакция на 22/10/2018 | Видяно 11 235 пъти

Всеки мечтае за красив, уютен дом, в който да се прибира с нетърпение след работа и да прекарва спокойни уикенди с близките си. Местенце, където времето спира и можем да се откъснем от забързания шумен град, да се потопим в блажена почивка и радостни мигове.

Стъпките по обновяване на жилище често представляват тежък, труден и дълъг процес. Ако сте закупили нов дом на изгодна цена, той вероятно има нужда от пълно преобразяване, за да може да се превърне в подходящо за живеене място. Важно е да вземете предвид всички ресурси и финансови средства, които ще ви бъдат необходими по пътя до постигането на тази мечта. 

Андрей и Лора са младо семейство, което закупува тристаен апартамент в покрайнините на София с цел да го превърне в свое постоянно местообитание. За съжаление, състоянието, в което бива закупен апартаментът, изисква приблизително 30 000 лв. за почти пълна реновация на дневната и банята, както и частична такава в спалното помещение. Подобна сума е непосилна за повечето български семейства със стандартни доходи, но тегленето на кредит е практичното решение, на което семейството се спира. Това донася нова доза спокойствие, а също осигурява достатъчно време, в което парите могат да бъдат върнати. Гъвкавите условия, нисък лихвен процент и бързо одобрение при кандидатстване са други неоспорими, предоставяни от УниКредит Булбанк предимства, които позволяват на Андрей и Лора смело да се впуснат в приключение по сбъдване на мечти.


Мрачната дневна придобива нов свеж облик

Стаята, която има нужда от най-сериозни промени, е именно всекидневната. Целта е от мрачна и занемарена, да се превърне в свежа, светла и приветлива стая, в която би било удоволствие ежедневното прекарване на ценни споделени моменти. Тук биват обособени две основни зони - такава за почивка в компанията на любимо четиво или филм със семейството на по чаша чай, както и зона за хранене в отсрещния край, която ще разгледаме по-долу.

По статистика на заявените проекти в Майстор Плюс, повече от 79% от младите купувачи в днешни дни предпочитат дневната и трапезарията да бъдат обединени в едно помещение. Това създава не само по-комуникативна среда, но и ви снабдява с една голяма стая, в която разместването на мебели в няколко стъпки може да я превърне в зона за игра или голяма гостна, в която куп приятели да се съберат около масата и да празнуват заедно. Подобна промяна обаче често изисква бутане на стени, съобразяване с ВиК и ел. инсталации, закупуване на изцяло нови мебели и т.н. Трябва да бъдат предвидени достатъчно средства за осъществяването на подобен проект. Във връзка с това, следните условия при теглене на кредит се смятат за основен приоритет при над 85% от младите семейства в страната:

  • Комфортен лихвен процент за целия срок на кредита;
  • Месечна вноска, която бива определяна спрямо личните възможности и предпочитания на потребителя;
  • Дълъг срок за погасяване;
  • Различни опции за обезпечаване;
  • Без такси за предсрочно погасяване и издаване на ипотечен сертификат;
  • Бърз отговор при кандидатстване.

Повече информация за изброените предимства и други детайли, свързани с тегленето на ипотечен кредит може да получите директно от любезните консултанти в клоновете на УниКредит Булбанк в страната или след запитване за стандартен ипотечен кредит от банката.


Трапезарията - минимално количество усилия с правилно усвоени средства

При тегленето на ипотечен кредит за закупуване на ново жилище над 70% от отделените за ремонт средства отиват в подмяната на подови настилки, изграждане на качествена изолация и промени в архитектурната конструкция на имота. Подобни значителни ремонтни дейности правят избора на кредит трудна задача. Условията на УниКредит Булбанк за стандартен ипотечен кредит впечатляват семейството с комфортни условия, сред които:

  • Плаващ лихвен процент за целия срок на кредита (от 2.99);
  • Вноска, определяна спрямо възможностите на клиента;
  • До 35 години срок за погасяване;
  • Финансиране до 85% от пазарната оценка на имота;
  • Допълнително финансиране в размер от 150 до 10 000 лв. за разходи като данъци, нотариални такси и други;
  • Различни възможности за обезпечение на кредита - ипотека на закупения с кредита имот, ипотека на друг имот, финансови обезпечения;
  • Без такси за предсрочно погасяване и издаване на ипотечен сертификат.

Веднъж справили се с това предизвикателство, на Андрей и Лора остава най-приятната за дача - да преобразят новия дом, внасяйки своята индивидуалност в него. Тук е изградена просторна зона за хранене с количество мебели и декоративни материали. Обзавеждането е изчистено и преминава от модерни в ретро мотиви. В помещението е внесена доза цветно обаяние с присъствието на картини и четива с красиви корици. Масата е голяма и с правоъгълна форма, за да може да побере максимален брой хора, но да не заема прекалено много място в трапезарията.


Удивително преобразяване на банята

Банята е едно от помещенията, които изискват изключително сериозни ремонтни дейности - премахване на стари компоненти като мивка, тоалетна, вана, подмяна на плочки от пода до стените, нова мазилка и специален влагоустойчив латекс, ново модерно обзавеждане с мраморни плотове. Едно от предимствата предоставяно от УниКредит Булбанк по техния заем се оказва спасителна въдица за Андрей и Лора, тъй като разходите в последствие излизат от очакваните параметри. На помощ тук идва допълнителното финансиране, с помощта на което семейството успява да изтегли необходимата сума за разходи по данъци и такси по прехвърлянето на имота, а с това и да спести лични средства за основния ремонт на банята. Резултатите са повече от впечатляващи! Новата модерна и свежа премяна на помещението не оставя и помен от предишната стара и покрита с мухъл баня.


Малки щрихи, които вдъхват нов живот в спалнята

За късмет на семейството, спалното помещение разполага с добре изградени основи, върху които нанасят слой латекс и подходяща настилка, а след това се оставят на усета си за осигуряването на красиво, семпло обзавеждане, лишено от и дразнещи окото цветове. Леглото е ниско, изградено от палети, покрито с комфортни меки възглавници и завивка в сив цвят. Тук няма нощни шкафчета - вместо това е използвана малка четирикрака масичка, която служи за поставка на необходимите вещи. Естественото зелено растение нанася завършващ щрих със свежо присъствие и необходима доза кислород. 

Тегленето на кредит не е необходимо да бъде трудно за взимане решение. Важно е да търсите прозрачност и гъвкавост в условията, за да може всеки параметър от кредита да бъде съобразен с възможностите ви. Специалистите на УниКредит Булбанк съветват да вземете предвид следните фактори:

  • По-кратките срокове обикновено означават по-висока месечна вноска. Необходимо е да подходите рационално - при закупуване и ремонт на нов дом често възникват непредвидени разходи, с които не бихте могли да се справите, ако вноската удря лимита на месечните ви приходи. Не е необходимо да променяте стандарта си на живот в името на това да притежавате свое собствено жилище.
  • Фокусирайте се върху прекарване на повече време със семейството, а след това - върху кариерен растеж. С увеличаване на доходите ви бихте могли да изисквате от банката съкращаване срока на кредита срещу минимална такса.
  • След първата година от срока на кредита не дължите никакви такси за предсрочно погасяване, било то на част или цялата сума от него.
  • Изберете датата на месечната вноска да бъде малко след получаване на основния ви месечен доход. Това ви дава възможност да планирате и разпределяте правилно средствата си.
  • Изберете валутата на кредита такава, каквато е и тази на приходите ви, за да избегнете възможно покачване на валутния курс в бъдеще.

Вижте още куп полезни съвети в сайта на УниКредит Булбанк, информирайте се за всяка стъпка от процеса по теглене на кредит и мечтайте смело за своето бъдеще.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта