Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят

Публикувано на 05/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 05/11/2018 | Видяно 5 885 пъти

Сивото често бива възприемано като обикновен, безличен цвят, който дизайнерите устремено се опитват да избягват, що се отнася до изграждане на интериор и избор на декорация към него. Смята се, че то е лишено от индивидуалност, от тръпка, от чар. Днес обаче ще ви покажем няколко стилни и нестандартни идеи за дневни и спални помещения, в които сивото се разгръща в пълното си великолепие и резултатите са абсолютно впеатляващи. Разгледайте ги, анализирайте всеки компонент в техния дизайн и се вдъхновете с доза оригиналност, която да принесете в своето собствено жилище с помощта на правилните специалисти. А когато сте готови да извършите промяната, заявете проекта си безплатно.

Виж още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна


Стилна комбинация на сиво и естествено зелено

Ако вземете сивото и го разлеете в интериора, в правилна комбинация с обзавеждане и декоративни елементи, бихте могли лесно да постигнете невероятни резултати, като тези в дневната тук. Тя е всичко друго, но не и безлична, макар и сивото да е основен цвят и да се среща почти навсякъде. Това, което е важно да отбележим, е че то е съчетано с бели мебели, таван, полилей и дограма, което внася необходим контраст. Акцентите обаче са дори по-важни, а тук можем да ги видим под формата на естествена жива растителност и картини, които да я комплиментират и отразяват по натурален и красив начин.

 


Уют и мекота в един перфектно сив интериор

Второто сиво холно помещение ни показва как бихме могли да изградим перфектната уютна обстановка, като я съчетаем с уж "безлични" иначе цветове. Тук нюансите на сиво са разнообразни - от светло, почти бяло, до металик. Фотьойлите са меки и удобни, отрупани с възглавнички, масичката е дървена, постелката е типична за традиционния колониален интериор с белия си цвят и геометрични форми. Декорацията е богата и присъства навсякъде в дневната, като се връзва чудесно в комбинация с цветовата схема и обзавеждане. Камината носи своето топло присъствие и изпълва помещението с още повече уют.


Съвременна спалня с минимално обзавеждане

Един вариант за използване на сивото в спалнята, в който не присъстват почти никакви акценти, но въпреки това крайният резултат ни впечалтява с практичност и красота по един леко нестандартен, но много красив начин. И тук тактиката е подбор на различни нюанси на сивото в комбинация с бяло - рамката на леглото, завесите, дограмата, фона на снимките по стената и небрежно наметнатото върху леглото одеяло. Отрупани възглавнички красят сивото шалте, а над леглото е осигурена нощна лампа за четене и странично шкафче, върху което да съхраняваме любимите си четива. Присъствието на естествена растителност е необходимо допълнение в почти всяка от стаите, които сме подбрали в тази статия.


Изненадваща комбинация от сиво с рустик нотки

Втората спалня, с която ще завършим днешната колекция, представлява още едно оригинално предложение, в което сивите основи прегръщат автентично рустик обзавеждане, до получаване на хармонично обзаведена и много уютна стая. Акценти са внесени с помощта на жълт ретро телевизор и възглавнички в същия нюанс. А зеленото присъствие на кактусите на преден план прави интериора по-свеж и закачлив. Вратата е старинна, с продълговати панти и кръгла дръжка, в подобен цвят като този на двете етажерки в стаята. Стената зад леглото е отрупана с постери и снимки в рамки в черно-бял цвят, които пък внасят характер и щипка артистичност. Ако и вие сте се заредили с вдъхновение след днешната разходка из стаи с оригинален дизайн - потърсете специалист, който да изпълни и вашия собствен проект. Услугата е безплатна и предоставя възможност да разгледате профилите на изпълнителите и оценките, оставени от техните клиенти, за да вземете сами най-доброто решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта