Модерен дом с хижарски дух

Публикувано на 18/09/2018 от Екатерина Димитрова | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 5 835 пъти

Когато става дума за модерен дом, винаги на „прима виста“ в съзнанието ни изплуват скъпи жилища, последен писък на модата в обзавеждането, ексцентрични мебели, лъскави аксесоари, крещящи цветове, странни осветителни тела. Хайде да сложим и определението „хижарски дух“ този път! Сякаш двете не могат да бъдат съчетани. Та как в „модерен“ да впишем ретрото от бабините долапи? Домът, който ви представяме, смело можем да наречем МОДЕРЕН и със сигурност притежава онзи хижарски дух, който предразполага към релакс, природа и свобода. Нека, разгледаме прочита на собствениците на тази селска къща с модерен дизайн и хижарски дух! И не забравяйте, винаги можете да намерите доказани изпълнители за всички ваши идеи в MaistorPlus.


Преди ремонта къщата се използва само през уикендите

Къщата е с площ 80 кв.м., в които няма вътрешна тоалетна. Няма обособена спалня. Тя е едноетажна, с общо 3 помещения, използвани за почивка през уикендите. Обитателите преспиват на разтегателния диван близо до камината. Празното помещение, използвано някога като зимна градина, първоначално е напълно лишено от функционалност. След намерението да останат да живеят на село, собствениците пожелали да пригодят къщата за нормален живот, като първоначалното желание било да пристроят до нея спалня, баня и тоалетна. Обръщайки се към специалист архитект, се оказва, че това е напълно излишно. Можете да видите оригиналното решение, което позволява на същата площ с една съборена стена и много креативност, да се обособи просторна кухня, уникална дневна, кът за хранене, спалня, баня и тоалетна. Всеки детайл в интериора подкрепя хижарския стил, без да влиза в конфликт с общия модерен облик. И много, много светлина прелива през срещуположните прозорци на общото помещение.

Прочети още: 5 впечатляващи преобразявания


Премахната стена отваря просторна кухня и влива светлина в дневната!

Как решават нуждите си собствениците на тази стара селска къща:

  • Премахват по-голямата част от стената на неизползваемата зимна градина, като отварят пространството към голямото общо помещение. Това позволява светлината от поредицата прозорци да нахлуе пищно в голямата стая. Създава невероятно усещане за простор и лекота. Именно в това нефункционално преди кътче, те преместват кухнята. Стопанинът на дома е отявлен кулинар. Готварството е негова страст и това решение особено му допада. Вместо да се изолира в малката кухня, готвенето става достояние на всички присъстващи във всекидневната.
  • Вграждат в останалата част от стената двулицева камина, която отоплява едновременно мекия кът и кухнята.
  • Обособяват отделна точка за трапезария, която е между кухнята и хола и се явява връзката между двете пространства.
  • На мястото на старата кухня отделят малка спалня с баня и тоалетна, като използват съществуващия водоснабдителен възел.

Ето как, вместо да харчат допълнителни средства за пристройка, те рационално решават нуждата от спалня, баня и тоалетна, разполагайки функционално с наличните 80 квадратни метра площ.


Три активни точки в общото помещение осигуряват комфорт на стопаните

В обширното пространство от 60 кв.м. ясно се виждат трите активни точки на общото помещение:

  • Кухненският блок, оборудван с достатъчно шкафове и чекмеджета. Вградена ТОП модерна конвекторна фурна. Локално осветена кухненска ниша за приготвяне на заготовки. Контраст на обзавеждането са дървените щори и медни осветителни тела, ниско спускащи се над кухненския остров.
  • Мястото за хранене е типично в хижарски стил. Масивна, дълга, дъбова маса и шест масивни дъбови стола в естествения им цвят предполагат вкусна вечеря с приятели на семейната двойка. Голямо огледало с широка дървена рамка отразява светлината на трите лампиона, спуснати между дървените греди на тавана. Лампионите са прикрепени със синджир и засилват усещането за хижа, гора и чист въздух. Ето как дребни детайли внасят желаното от нас настроение у дома.
  • Мястото за отпускане пред камината – мекия плюшен диван с възглавнички, тъкания килим, керамичните вази и дъх на цъфнала азалия. Мекотата и натюрела на дървото… как да не се потопиш в този кът на спокойствие и хармония!

Виж още: От нищо нещо - лесни идеи за декорация на дома


Баня и спалня на 15 кв.м.

Бившата тъмна кухня е преустроена на спалня с баня. Помещението е точно толкова голямо, че да побере двойното легло. Плочките на пода са заменени с ламинат. За да компенсират ограниченото пространство, собствениците са избрали бели стени и скандинавски стил за двете помещения. Банята и санитарния възел заемат 2 кв.м. Там се събират душ кабина, широк умивалник и тоалетна. Пода на банята е щампован бетон в синьо, бяло и сиво. Малкото помещение разполага  с прозорец в дървесен цвят, който идеално контрастира на белите стенни метро-плочки. Монтираната душ кабина е зад стъклена стена, която осветява пространството и създава впечатление за няколко допълнителни квадратни метра. Спалното бельо, избрано в същите цветове като пода на банята, е връзката между тези две пространства. 

Ако ви предстои подобен ремонт и искате да получите максимална функционалност, но въпреки това да създадете оригинален дом - заявете проект безплатно! Ще можете да разчитате на изключителни и доказали се професионалисти във всеки етап на вашата реализация. Направете мечтата си реалност!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта