Магията на огнените нюанси в интериора!

Публикувано на 06/03/2017 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 26/10/2017 | Видяно 18 214 пъти

За да решите, че червеният цвят ще бъде водещ в интериорния дизайн на дневната вкъщи, трябва да сте експериментатори и да цените нестандартното.

Ето няколко предложения за придаване на стил и изящност в обзавеждането:

  • Червените стени винаги създават внушителен облик на помещението - било то по-ярки или наситено тъмни.
  • Мебелите изглеждат по-бляскави и стилни, ако са изцяло в червени багри - в тази ситуация трябва да помислите и за материала, като имате предвид, че кожата изглежда наистина изящно, покрита в червено.
  • Декорацията не трябва да се пренебрегва - помислете за нестандартни сувенири и предмети в съответния цвят, живи цветя в стилни червени саксии или наситени и плътни завеси в цвят бордо например.

Възможностите са изключително много, но ако сте решили, че дневната вкъщи има нужда от освежителен ремонт, то направете първата крачка - заявете проект напълно безплатно. А след това изберете и висококвалифициран специалист, който ще извърши цялата ремонтна дейност у дома. Възползвайте се от множеството строители и интериорни дизайнери, регистрирани в платформата на MaistorPlus.


А в кухнята? Нека внесем червените тонове и там!

Кухнята е помещението от всеки дом, където червените нюанси винаги са на мода. Било то за кухненското обзавеждане, малките декоративни детайли или трапезната маса - огненият цвят е подходящ навсякъде. Ваш е изборът дали да бъде основен или по-скоро като нестандартен акцент в интериора. Предпочитате огнената атмосфера да е водеща или харесвате по-разчупения закачлив дизайн? И в двата случая не забравяйте да експериментирате -  червеният цвят обича смелите.


Червени нюанси в банята? Защо не!

Мислели ли сте да смените скучните бели стени в банята с по-цветни и пъстри тонове? Червеното може да изглежда изключително нежно и красиво в интериора на банята, ако разбира се е използвано умело.

Ето и няколко предложения:

  • Съчетайте снежнобели плочки с червени геометрични фигури - така ще запазите традиционния вид на банята, но ще прибавите и по-нестандартна нотка в интериора й.
  • Заложете на наситено червени тонове за пода - а отгоре поставете и пухкава изтривалка, като практичен и красив акцент.
  • Малките детайли също могат да бъдат в червено - хавлии и кърпи, практични рафтчета, стойката за тоалетна хартия или сапунерката за мивката. Използвайте въображението си, за да създадете интериорен шедьовър от банята вкъщи. Не забравяйте, че трябва да ви кара да се чувствате удобно и приятно.


Романтиката няма да напуска пределите на спалнята ви!

Ако искате да създадете по-топла и романтична атмосфера в пределите на спалнята у дома, то червеният цвят е точният избор за вас. Използвайте го навсякъде - в обзавеждането, декорацията, внесете огнена нотка в интериора. Но към всичко това прибавете и просторни френски прозорци - така спалнята ви ще бъде красива, приветлива и стилна. А тежки и масивни завеси може да се "грижат" за създаването на по-задушевна атмосфера. Не пропускайте и килима - той също може да е червен, пухкав и масивен. Съчетайте дизайна на спалнята с гардероба и другите мебели, а стените са завършващият елемент. Червеният им цвят може отлично да се съчетае с останалата част от интериора на спалнята у дома. Отново подчертаваме обаче, че не трябва да прекалявате, защото спалнята може да стане задушна, претрупана и определено не място, което да ви носи наслада.

Вижте още: Големи идеи за малка спалня


Малките акценти също придават изящност!

Не се притеснявайте да поглезите собствените си нужди - експериментирайте с нестандартни елементи в обзавеждането на спалнята вкъщи. Задоволете малките си капризи, било то с красиво дизайнерско кресло, люлеещ се стол или дори спалня с кръгло или елипсовидно легло. Трябва да се чувствате удобно и приятно.

  • Помислете за осветлението - един масивен полилей ще внесе стил в интериора.
  • Изобилието от свещници и ароматни свещи ще покачи нивото на романтиката и задушевната атмосфера.
  • Обособена домашна библиотека - а защо не прибавите между подредените книги и малки детайли, които да разчупват интериора?
  • Красива картина или рамки със снимки могат да се окачат върху наситено червените стени - така обликът на помещението изглежда напълно завършен и уютен.


Изцяло червен интериор или само огнени акценти в обзавеждането и декорацията?

Ако ще заложите на интериор изцяло в червено, имайте предвид няколко важни момента:

  • Използвайте различни тонове червено за стените, мебелите и декора - това създава динамика в интериора. Но не прекалявайте, границата между стилното обзавеждане и откровения кич е много тънка.
  • Позволете максимално естествена светлина и слънчеви лъчи да достигат до помещенията у дома - просторните прозорци са оригинална идея в огнено червения интериор.
  • Масивните завеси внасят стил и усещане за връзка с миналото - могат да се слеят с червения интериор, но също и да бъдат красив акцент, силно контрастиращ на огнения фон у дома.
  • Не на последно място е значението на осветлението - монтирайте допълнителни стенни лампи, вградени луни за тавана или изящни лампиони. Изборът е богат и не забравяйте, че силата на осветителните тела трябва да е добре съобразена и правилно комбинирана с плюсовете и минусите на всяко отделно помещение.

Ако все пак не обичате ексцентричните интериорни предложения, но харесвате червения цвят, то може да го използвате в декорацията. Малките детайли разчупват обстановката, внасят цвят и добро настроение, създават завършен облик - червеният цвят ще допринесе за усещане за мир и хармония, топлота и приветливост.


3 спиращи дъха бани

Дали предпочитате практична душ кабина или релаксираща вана? Съчетана ли е банята с тоалетна в едно помещение? И какво ще бъде основното цветово настроение в атмосферата ѝ? Може да прибавите и по-нестандартни акценти, като червена копринена завеса за баня или сърцевидни закачалки за кърпи например. Помислете и за удобно кресло, ако помещението е просторно и широко. А ако вече сте решени да преобразите банята у дома, то направете безплатна заявка на проект и оставете работата в ръцете на висококвалифицираните специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Нека взимането на душ бъде придружено от добро настроение, породено от красивия интериор на банята вкъщи.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта