5 водещи тенденции в интериорния дизайн за 2017 г.

Публикувано на 18/01/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 18/01/2017 | Видяно 8 728 пъти

Новите технологии и иновации променят живота ни толкова бързо, че последните тенденции в интериорния дизайн за 2017 г. най-вероятно ще бъдат изненадващи и изключително интригуващи. Едва ли всичко може да бъде предвидено, но в тази статия са очертани няколко ключови момента, за които се очаква, че ще бъдат в основата на актуалните интериорни решения през новата година. Ако сте по-любопитни и тази информация не ви е достатъчна, обърнете се към професионален интериорен дизайнер. Той ще ви помогне да поддържате дома си в крак с времето, съчетавайки модата с личните ви предпочитания за стил.


Съчетание между функционална и интимна обстановка

Мебелите стават все по-близки до решенията за офиса, но облите форми, меките текстури и органичните материали създават необходимия за дома уют. Целта е обзавеждането да е удобно за забързаното ни и изпълнено с постоянна работа ежедневие, както и жилищата ни да са малки оазиси, в които да успяваме да релаксираме пълноценно.

Търсенето на природни елементи в интериора продължава да бъде на дневен ред, като се използват разнообразни принтове на цветя и дървета, животински шарки и др.

Вижте още: Артистичност и лукс в минималистичното студио


Приключения, пътешествия, чести размествания

Освен удобствата, хората обичат и разнообразието. Именно приключенският дух и номадската нагласа са в основата на друга базова тенденция в обзавеждането за 2017 г. Мебелите често са пригодени към сгъване и лесно пренасяне, въпреки че се търсят също стабилност и атрактивен външен вид. Помещенията се украсяват с аксесоари от далечни страни, но туристическите „трофеи“ не бива да претрупват интериора, а само да допълват авантюристичната атмосфера.


Комфорт дори далеч от дома

В днешно време мобилният начин на живот е по-разпространен от всякога. Интериорните дизайнери обръщат внимание на тази тенденция и все по-често се фокусират върху подредбата на вътрешното пространство на миниатюрни подвижни площи като ванове, каравани, бусове, фургони и т.н. Целта тук е да бъде постигнато завидно ниво на удобство и лукс, макар и размерите на „жилището“ да не предполагат кой знае какви детайли в обзавеждането.

Най-често използваните цветове са белият и черният. Контрастът между двете крайности визуално разширява пространството, а дървените елементи внасят усещане за топлина.


Минималистични бани за модерни градски жилища

Жилищният проблем в редица световни мегаполиси се задълбочава с всяка изминала година, което налага все по-голямо внимание върху обзавеждането на малки пространства. Когато апартаментите изначално се строят с изключително ограничена площ, стремежът е да се отдели възможно най-много място на всекидневната, след това на спалните, а банята често е с толкова малки размери, че предходните поколения трудно биха я възприели като такава.

Ето защо в това помещение преобладава изчистеният стил. Формата и размерът на мивката и тоалетната са значително свити и намалени. С това обаче се постига не само спестяване на пространство, но и една особена интимност и елегантност, които са така характерни за съвременните модерни градски жилища.

Вижте още: 4 грешки, които да избягвате при ремонт на банята


60-те и 70-те години отново са тук

Друга характерна особеност на съвременните дизайнерски търсения е обръщането назад във времето, по-специално към 60-те и 70-те години на миналия век. Използването на витнидж елементи се ограничаваше до десените, цветовете и аксесоарите, но сега цели модулни системи, холни гарнитури, осветителни тела и гардероби са в стила на жилищата преди 50-тина години.

Какъвто и стил да изберете за своето жилище през 2017 г., за да се получат нещата, както сте ги замислили, най-добре е да се обърнете към професионален изпълнител. Пуснете безплатна заявка с проекта си при нас и ще получите подробни предложения с цени и срокове от регистрираните при нас майстори. В профилите им ще откриете полезна информация за дейността им, както и обратна връзка от предишните им клиенти. По този начин ще сте сигурни, че сте избрали най-правилната фирма, с която да работите.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта