Как 25 кв. м. могат да бъдат чаровен и функционален апартамент

Публикувано на 08/08/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 15/08/2017 | Видяно 12 153 пъти

Малкото студио, което можете да разгледате в тази статия, се намира в градче в непосредствена близост до Париж. Закупено е от 26-годишен студент на сравнително изгодна цена и в доста лошо състояние. Идеята била младежът да има къде да живее, докато следва, но след освежителен ремонт и няколко интериорни иновации апартаментът се превръща в удобно и функционално местенце, годно за дългосрочно обитаване.


Дневна с напълно нов облик за нула време

Ремонтът на закупения през 2015 г. имот е отнел точно два месеца. За цялостната промяна и крайния резултат, срокът се смята от експертите в областта за изключително кратък. Но пък и площта на студиото не е голяма - едва 25 кв. м.

Вижте още: Практични идеи за вашето малко антре


Оригинална преграда дели жилищната площ на две части

Основен акцент в апартамента е разчупената библиотека, която успява да създаде две различни функционални кътчета в жилището. Преди ремонта единствената стая е била почти изцяло заета от огромно легло. Наетото интериорно студио намира решение, благодарение на което новата спалня е разположена в единия ъгъл, като остава достатъчно място за обособяване на всекидневна с кухненски бокс.


Спокойни сини сънища

Мекото легло е долепено до стената, образувайки уютна зона за релакс благодарение на избрания оригинален цвят на стената. Освен че синьото служи за акцент в целия апартамент, тъй като се вижда през преградната библиотека, то носи успокоение и свежест в спалнята.


Съвременен дух и приветлив изглед

Белите тухли се оказват страхотен избор за студиото. Те контрастират със синята стена и създават усещане за модерност. Върху тях са монтирани разнородни по големина, но еднакви по стил полици, които приютяват любимите вещи и аксесоари на собственика на апартамента.


Цветни моменти носят настроение

Диванът във всекидневната също е бял, както и плотовете на помощните масички, закупени на добра цена и превърнали се в алтернатива на холната маса. На този фон жълтата възглавница и декоративният яркозелен кактус намират чудесна изява и събуждат усмивки върху лицата на гостите на младия французин.

Вижте още: Как да превърнем маломерното студио във функционално жилище


Да надникнем в банята

Тук отново успешно са съчетани синият и белият цвят. Плочките са подбрани така, че да пасват на младежкия дух в жилището и формират своеобразен подреден тетрис. Въпреки малкото пространство, мястото за съхранение е достатъчно, а в банята има дори и вана.

Оказва се, че добрата подредба и смелите идеи са от решаващо значение при преустройството на малко жилище. Крайният резултат обаче понякога е подвеждащ - процесът не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед. Ако ви предстои цялостна реновация на малък апартамент, най-добрият вариант е да потърсите професионална помощ, за да си спестите много нерви и главоблъсканици.

В MaistorPlus можете да заявите безплатно проект за изпълнител на замисления ремонт и да получите конкурентни оферти от различни експерти. Ще имате възможност да сравните сроковете и цените, да огледате онлайн профилите на изпълнителите при нас, както и да се запознаете с обратната връзка от предишните им клиенти. Вярваме, че това ще улесни неимоверно избора ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта