8 фантастични освежаващи коктейла, които да опитате това лято

Публикувано на 20/07/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 39 461 пъти

Източник

Ягодовата лимонада се явява страхотна алтернатива на традиционната освежаваща напитка, която ще ви даде възможност бързо и без усилие да впечатлите своите гости! Как? Първо миксирайте около 200 гр. ягоди и добавете захар на вкус. След това прецедете получената смес, така че в каната да не попадат власинки от плодовете, и прибавете сока и настърганата кора от 1 лимон. На финал долейте газирана вода и декорирайте каната с пресни плодове!


8 фантастични освежаващи коктейла, които да опитате това лято

Макар да е любим сезон за мнозина, лятото носи със себе си непоносими жеги и тягостно броене на минутите до появата на лек прохладен бриз. За да ви помогнем да се справите с морните слънчеви следобеди, днес ще ви представим няколко изпитани и успешни рецепти за лесни домашни коктейли! Независимо дали ще заложите на класическия студен чай или ще експериментирате с освежаваща сангрия, поднесена в красиво декорирана кана, тези идеи със сигурност ще провокират творческата ви страна. А за качествения ремонт на кухнята се доверете на опитни професионалисти, като разгледате офертите им безплатно в MaistorPlus!


Опитайте тази освежаваща напитка с мента и лимон

Източник

Коктейлите с мента са същинското олицетворение на лятото, затова ще ви покажем как да си забъркате сами подобно вкусно изкушение. Първата стъпка тук е да смесите в удобна кана прясно изцеден сок от 3 лимона и 1 лайм с около 150 мл. ментов ликьор по избор. След това добавете 800-900 мл. газирана вода, лед, пресни листа от мента, а при желание можете да подсладите коктейла и с малко мед. Наистина лесно, нали?


Вкусен полъх от детството - незаменимата домашна лимонада

Купи

Най-добрият съюзник в борбата срещу жегата е добрата стара лимонада, която освен икономична, е и изключително лесна за приготвяне. За целта смесете сока от няколко лимона с газирана вода в съотношение 4:1 или 5:1, след това добавете захар на вкус. Сервирайте любимата напитка на малки и големи в практична кана, като добавите и няколко кубчета лед, стръкче мента или пресен джоджен, така че да я направите още по-вкусна и освежаваща!

Виж още: Изстудена бира, където и да сте, с удобни и практични хладилни чанти


Създайте уникално вкусен студен чай за броени минути

Купи

Пригответе си сами домашен студен чай, който ще събере около масата цялото семейство! За целта сварете 3-4 пакетчета зелен чай, а междувременно с помощта на пасатор създайте фино пюре от няколко свежи праскови. След това прибавете към чая сока от 1 лимон и подсладете с мед на вкус. Накрая добавете пюрето от праскови, разбъркайте и сервирайте студения чай с много лед в прекрасно декорирана кана! А ето и допълнителна идея за ценители - забъркайте бърз и лесен коктейл с праскови, като поставите в чашите по малко вкусен плодов сладолед!


Тази вкусна напитка с диня ще очарова вашите гости

Купи

Създайте си нови летни традиции с този зашеметяващ коктейл с диня, който ще освежи светивата дори в най-големите летни жеги! Първата стъпка тук е да превърнете почистените парченца диня в еднородна смес с помощта на удобния кухненски робот. Сега разполагате с два интересни варианта - единият предвижда да добавите сока и ситно настърганата кора на един лимон, като подсладите с 1 супена лъжица мед. Друга интригуваща идея е да се лишите от меда, но към получената смес от диня и лимон да прибавите 2-3 чаши сок от касис и 4 чаши газирана вода. Накрая сервирайте в удобна кана и декорирайте с листенца мента или резенче лимон!


Сладко изкушение с дъх на малина

Източник

Интересна идея за почивните дни е създаването на този изключително вкусен летен коктейл с дъх на малина. За целта смесете в голяма кана около 200 гр. малини и 3-4 чаши газирана вода, като добавите захар на вкус. Още по-приятна тази напитка се получава, ако замените захарта с малинов сироп и добавите няколко листенца свежа мента. За финал прибавете няколко кубчета лед и декорирайте с резенче лимон или портокал. Невероятно, нали?

Виж още: Елегантни декорации за една по-красива и приветлива кухня


Невероятна рецепта за сангрия, която ще разхлади летните вечери

Купи

Този невероятен коктейл е изключително подходящ за разхлаждане на задушните летни вечери, затова не се колебайте, а го изпробвайте още този уикенд! За целта ще са ви необходими около 750 мл. бяло вино, 3 нектарини или праскови, 2-3 ябълки, 1 лимон, 1 портокал, няколко череши, захар на вкус (около 3-4 суп. лъжици). Първо е необходимо да смесите сока от портокала и лимона със захарта в голяма кана. След това добавете нарязаните на малки парченца плодове и смесете с любимия си сорт бяло вино. При желание декорирайте каната с резенче лимон или портокал или добавете към коктейла газирана вода.

Виж още: Слънчеви и оригинални кухни с елементи в жълто и оранжево


Мохито - класическа идея за ценителите на освежаващите летни напитки

Източник

Внесете свежест и настроение у дома през уикенда с този класически летен коктейл. Създаването му е удивително лесно, като за него ще са ви необходими няколко клонки мента, около 150 мл. ром, 2-3 лайма, 4-5 супени лъжици пудра захар и 600-700 мл. сода. Първо положете на дъното на каната почистените листа от мента и добавете резенчета лайм. След това разбъркайте тази смес със захарта, добавете натрошен лед, ром и сода до получаване на перфектния вкус! Всички тези рецепти за летни коктейли ще преборят жегата с лекота, а за да се справите и с ремонта у дома, потърсете съдействие от опитни професионалисти! Пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и изберете коректен специалист за своя нов интериорен проект!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта