9 различни стила за интериора на банята

Публикувано на 19/09/2014 от Адриана | Последна редакция на 11/08/2016 | Видяно 24 103 пъти

Синьото е винаги на мода, когато става дума за банята. Комбинацията от небесносинъо и бяло е особено подходяща за по-малки бани, защото тя създава визуалната представа, че помещението е по-голямо. Изберете небесосини плочки за долната част на стените на вашата баня и бели-за горната част, и ще забележите ефекта.


9 различни стила за интериора на банята

Да се обзаведе една баня и да се избере подходящ интериор за нея не е никак лесна работа. Благодарение на голямото разнообразие от цветове и идеи обаче, обзавеждането на баня може да бъде един наистина приятен процес, особено за онези от вас, които обичат да търсят идеи и да изпипват докрай всеки детайл. В тази статия сме ви подготвили 9 бани в различни стилове, които могат да паснат на вашия вкус или да ви вдъхновят да създатете своя собствена идея. С всеки един от тези стилове банята ви ще изглежда модерна и изпълнена с живот. Вижте ги и изберете този от тях, който най-добре пасва на предпочитанията ви.


Баня в сиво

Сивият цвят също е един от нашумелите цветове за баня в момента. Можете да съчетаете тъмносиви и светлосиви плочки, като горната част на стените е добре да бъде в по-светли нюанси, а долната - в по-тъмни. Така се създава представата, че пространството е по-голямо. Добре е да комбинирате сивият цвят с по-силно осветление.

Вижте още: Свежа и различна баня в жълто


Баня с флорални мотиви

Цветята могат да превърнат всяка баня във великолепно помещение. Флоралните мотиви са подходящи, ако желаете да създатете настроение и закачливост или контраст. И макар да не е често срещана практика, можете да допълните интериора на банята с интересен полилей.

Вижте още: Интериорен справочник за баня


Баня на райета

Райетата не са само мода, понякога те правят помещението да изглежда по-просторно. Ако банята в дома ви е малка, имайте предвид, че можете да създатете представата за по-голямо пространство чрез райета. Можете да избирате между различни варианти- райета върху стените, пода или душ кабината.


Мозайка

Може би голяма част от вас възприемат мозайката като старомодна, но това съвсем не е така. Тя си остава винаги подходяща за банята и може да се съчетава както с естествени материали за пода, така и с разнообразие от цветен фаянс.

Вижте още: 12 цветни идеи с плочки за баня


Женска баня

Топлите, пастелни цветове са определяни като “женски”. Те обаче са изключително модерни за банята и напоследък се превръщат в тенденция. Пример за такъв цвят е лилавото, което придава топлина и уют на помещението. Можете да го комбинирате и с флорални мотиви.


Артистична баня

Повечето хора предпочитат минималистични и изчистени интериори и не биха приели, че една баня с много цветове, предмети или картини по стените е естетически издържана. Но подобен интериор определено би задържал вниманието на всеки с разнообразието и нетипичността си. Този стил също има своите почитатели сред по-артистичните натури.


Баня в дърво

Ако сте любители на естествените цветове и материали, то тогава баня с преобладаващи дървени елементи определено точно за вас. Отново възможностите са много и разнообразни - можете да изберете дървена мебел, санитария, да облицовате стените или да поставите дървена подова настилка.


Баня в класически стил

Класическият стил за баня съчетава модерното, изисканото и удобното. Тук виждаме красивия полилей и ваната като изисканите елементи в помещението, съчетани с модерния стил на плочките, стенните декорации и килимчето. Освен това пространството е достатъчно голямо, за да създаде нужното удобство.

Вижте още: 10-те най-важни елемента в банята

Кой е вашият стил за интериора в банята? Ако някое от предложенията ви е допаднало и бихте искали да го осъществите, можете да направите безплатна заявка в MaistorPlus в категория Ремонт на баня. Сравнете офертите на изпълнителите и изберете най-подходящия специалист за вашия проект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта