Свежа и различна баня в жълто

Публикувано на 05/09/2014 от Адриана | Последна редакция на 09/09/2016 | Видяно 10 375 пъти

Жълтото е цветът на слънцето. Той зарежда с енергия, тонизира, създава усещане за топлина и уют. Специалистите препоръчват използването на жълтите тонове при интериор за баня на помещения със северно изложение или такива, в които липсва естествена светлина. Слънчевият цвят се съчетава отлично с по-светли нюанси на жълто или бяло, а в комбинация със сиво, черно и кафяво създава елегантен контраст. Ако пък решите да комбинирате жълто с други наситени нюанси на синьо, оранжево и зелено, ще постигнете истинска цветна феерия.

Вижте още: Интериорен справочник за баня


Баня в жълто

Жълтият цвят стои чудесно навсякъде в дома и макар да се възприема като по-нестандартен изглежда особено добре като основен цвят за банята. Цялостното обзавеждане позволява различни варианти за съчетаване на цветове и материали. За по-малки помещения е препоръчително да използвате изцяло керамични покрития. Можете да омекотите ефекта от яркото жълто като го комбинирате с фризове с флорални мотиви или плочки в други светли нюанси.

Вижте още: 12 цветни идеи с плочки за баня

В по-големи бани пък бихте могли да боядисате една от стените в ярко жълто. Не забравяйте да използвате влагоустойчив латекс, за да избегнете появата на влажни петна и мухъл.


Акценти в жълто

Банята в жълто е свежо и нестандартно решение за всеки дом, но на някои яркостта на този цвят може да им дойде малко в повече. За да омекотите ефекта от жълтото, изберете други 2 основни цвята, а него използвайте за акцент.

Кърпи, килимче, завеса, сапунерка и лампа са основните аксесоари, които се срещат в почти всяка баня. Ако обичате да релаксирате във ваната, бихте могли да си вземете свещи и да създадете още по-отпускаща и приятна атмосфера в интериора. Не забравяйте и цветята, с които ще постигнете неповторимо усещане за свежест и естествен аромат.

Вижте още: 9 идеи за малка и функционална баня

Харесва ли ви жълто за банята или може би имате друг любим цвят, който смятате, че ще стои по-добре в това помещение? С помощта на изпълнителите, регистрирани в MaistorPlus, всеки цвят в банята е постижим. Направете безплатна заявка, сравнете офертите и репутацията им и изберете най-подходящия за вашия проект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта