5 начина да превърнете балкона в специално помещение у дома

Публикувано на 14/04/2020 от Мария Неделчева | Последна редакция на 14/04/2020 | Видяно 7 364 пъти

Балконът не е просто място за сушене на дрехи. Той е едно допълнително помещение в дома ви, което може да бъде използвано с много цели. Предлагаме ви няколко идеи за изградени балкони, които ще ви подскажат как могат те да се превърнат в зона за отдих, в пълноценна стая, в кабинет или фитнес. Дали площта ви, отредена за балкон се ограничава до около 3 квадратни метра, или пък 5-6, можете да осъществите всички хрумвания - възможностите са наистина страхотни. Ето някои от тях, които ще превърнат тази част от жилището ви ви в любимо кътче!

Ако си харесате някои от предложенията ни, но още не сте оформили своя балконското си пространство, нашата платформа ще ви помогне да намерите точните специалисти, сред регистрираните в MaistorPlus, които да ви дадат старта в това начинание.


Спалня на балкона? Възможно е!

Балконът наистина може да бъде отделна стая, а защо не дори и спалня. Ако е с добра изолация, ще имате необходимия температурен комфорт през по-голяма част от годината.

  • Поставете удобен матрак върху дървена конструкция, за да имате основата. Отдолу можете да добавите дълбоки чекмеджета за съхранение на онези вещи, за които все не успявате да намерите място по гардеробите и шкафовете си. 
  • Можете да използвате уютното местенце, както и за да избягате от останалата част на обитателите в дома, така и да настаните временно изненадващи гости.
  • Какво по-приятно от това да се сгушите на балкона върху мекото легло и да гледате залези...?!


Офис на балкона

Все по-популярна е дистанционната работа, а хората обичат свободата да могат да вършат задачите си от всяка точка на света или от комфорта на собствения си дом. Изградените балкони дават отлично малко и светло пространство, което можете да обособите като домашен офис.

  • Разположете работното си бюро близо до остъклената част, откъдето влиза естествена светлина. Да не забравяме, че тя е едно от предимствата на подобен офис, които малко модерни бизнес сгради могат да предложат.
  • Допълнете обзавеждането с удобен офис стол, не пропускайте и декорация от свежа зеленина, ако пространството позволява. 
  • В идеалния случай ще имате офис с гледка, но дори и да не е така, пак ще ви позволи да работите уединено и на спокойствие.


Направи си място за почивка

Балконът - независимо изграден или не, е отлично място за почивка. Стените и прозорците разбира се го превръщат в такова през цялата година. Три прекрасни идеи как да декорирате малкото помещение с вкус и елегантност, така че да се превърне в очарователно и уютно кътче за релакс: 

  • Сложете удобен стол, в който можете да прекарате повече време за четене.
  • Не пренебрегвайте щорите - и срещу твърде силни слънчеви лъчи, и срещу любопитни погледи.
  • Използвайте светли цветове, независимо от гамата, за стените, и изберете акценти върху стените - било то снимки, картини или защо не - домашна библиотека.

Виж още: Мебели за малък балкон


Място за закуска и след нея - фитнес

Излезте на балкона, за да започнете продуктивно деня си. Превърнете пространството в идеален кът за закуска - без прекалено много мебели - достатъчен е да поставите плот и няколко високи стола. Със сигурност животът от външния свят, съчетаващ птичи песни и забързани клаксони, ще ви разбуди заедно със закуската.

Около час след като сте приели първото хранене за деня си, или преди него, можете да си организирате един мини-фитнес, отново на балкона. Няма да можете да се развихрите, но пък в интернет съществуват достатъчно предложения за функционални тренировки, съобразени с ограничени пространства. Стига да искате да се поддържате във форма, ще намерите начин. 


Изградете барбекю или камина на балкона

Едно наистина вдъхновяващо творение за балкона - камина. Или пък барбекю. Тази идея е сред по-сложните, но със сигурност ще ви накара да заобичате времето, прекарано на тези няколко квадратни метра. Романтично и стилно, предложението наистина си го бива.

Не пренебрегвайте тези няколко допълнителни квадратни метра у дома. Възползвайте се от страхотните възможности, които ви предлага балконът и направете от него едно екстра специално помещение. Само вие можете да изберете от какво имате нужда, но каквото и да е то, се намира само на една идея и няколко стъпки изпълнение.

Ако искате да преобразите и своя балкон, но все още не знаете как, допитайте се до опитните специалисти, регистрирани в нашата платформа. Техните съвети и различни оферти, цени и срок за изпълнение можете да получите, като пуснете напълно безплатно заявка.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта