Усещане за елегантност чрез минимализъм в интериора

Публикувано на 21/04/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 21/04/2017 | Видяно 6 350 пъти

Комфортното усещане в дома се постига по много начини, но най-важният от всички тях включва уют и удобство. Точно заради това ви представяме един невероятен апартамент, който впечатлява със своята изискана и безупречна визия. Тя е постигната чрез похватите на известния минимализъм, за който е характерна естетическата наслада. Опростеният интериор успява да превърне малкото жилище във функционален дом. Помещенията са комбинирани чрез артистичност, а красивата и съвършена визия спира дъха.

Преобразете интериора и във вашия дом! Защо не чрез похватите на стилния минимализъм, след като се консултирате с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Те ще ви помогнат да вземете най-добрите решения и да ги осъществите съвместно.


Елегантна завеса разделя дневната от спалнята

Минимализъм или удобство? А защо не и двете заедно! Вижда се, че нежната атмосфера се дължи на изчистените цветове в съчетание с умело подбрани геометрични форми. Семплият интериор и модерните мебели говорят за усет за стил, който е така добре изразен чрез минимализъм. Може да се каже, че изненадата е ефирната завеса, която обединява и едновременно разделя дневната от спалнята. Този нестандартен, но често срещан начин за спестяване на пространство тук допринася за спечелването му. Липсата на излишни мебели е характерна черта на прекрасния минимализъм. Спалнята изглежда като отделено помещение, тъй като ламперията и големите прозорци я превръщат в самостоятелно обособена единица. И макар центърът на дневната да е поставен върху артистичния портрет, няма как да не бъдат забелязани и отделните елементи на стила минимализъм.


Скрити и практични в стил минимализъм

В голямото помещение е отделено място и за спалнята, която не отстъпва на избрания минимализъм. Тя е обособена чрез дървената ламперия и създава усещане за затворено пространство. Леглото е скрито в умело организирано пространство чрез небрежно поставената завеса.

В този случай тя е практично решение, когато желаете да разграничите отделните помещения, но не искате да се лишавате от размерите. Обикновените завеси вече могат да бъдат заменени от шумоизолирани. Въображението отстъпва място на семплия и издържан дизайн. Минимализъм се открива в елегантната и изчистена визия на спалното помещение. Въпреки съчетаването на две от най-важните стаи в дома, има достатъчно свободно място и уютът е налице!


Стилни детайли и детайлен стил

Когато говорим за минимализъм, изцяло заставаме зад формулата "По-малкото е повече!". Този принцип се вижда и тук. Трапезарията изненадва със семплия си дизайн. Илюзията за голямото пространство е създадена чрез обединяване на всички помещения в него, както в този случай. Както се забелязва, вратите и ключалките не присъстват. Те са заменени от просторно място между отделните стаи и дизайн, които придават усещане за естетическо докосване. Това се дължи и на опростения интериор, който е характерен за стила минимализъм. Вече пожелахте ли да преосмислите решенията за вашия апартамент, защото думата минимализъм има изключително богато значение?


Минималистично докосване

Минимализъм и елегантност в този случай имат еднакво значение. Когато говорим за детайли, тези тук определено успяват да придадат забележителност и изисканост. Семплите цветове и изчистени форми понякога са най-доброто решение за жилището. Няма значение дали става дума за минимализъм или друг стил, идентичността и уютът трябва да съпътстват жилището. Изчистените цветове в изискания минимализъм се преливат един в друг, а бижуто е екстравагантната лампа, която сякаш с любопитство се надвесва в дневната, да разгледа загадъчния интериор.


Семпъл и модерен дизайн в бяло

Минимализъм и в кухнята, където е и сърцето на невероятния апартамент. Въпреки че не е отделена от останалите стаи, нейната индивидуалност е най-силна. Основният цвят е белият, а той съпътства цялото помещение заедно с няколко тона на сивото. Това придава елегантност и усещане за пространство. Откриват се различни правилни геометрични форми, които са скрити из цялата кухня. Минимализъм и лукс съпътстват изчистеното от детайли помещение. Впечатление правят мраморният под и кухненски гръб. А островът по средата е закачливо разделен визуално на кубчета. На него може да се хапва за закуска или просто да се приготви вечеря.


Минимализъм и очарование в банята

Банята има съвременно излъчване и завладява от пръв поглед, въпреки че е малка. Очарованието е изразено чрез контраст между изчистеното бяло, характерно за стила минимализъм, и детайлните плочки. Тази организирана баня впечатлява с цветово отношение. В нея изпъква синият цвят, който не остава незабелязан, тъй като в него са боядисани мивката и огледалото. Думите минимализъм и практичност са подходящи, за да опишем симпатичната баня. А в дъното се крие малката изненада – ваната. Какво по-успокояващо и отпускащо от една гореща вана след тежък и уморителен ден?

Прекрасният минимализъм успя ли да ви вдъхнови за промяна? Ако имате куп идеи, то тогава се нуждаете от подходящия дизайнер, който да ги превърне в реалност. Опишете желанията си в безплатна заявка на сайта на MaistorPlus и бързо и лесно ще получите оферти от изпълнителите, регистрирани на платформата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта