Изисканост и чар в еклектичен апартамент в Будапеща

Публикувано на 17/02/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 17/02/2017 | Видяно 30 743 пъти

Искате ли да видите нещо необичайно? Става дума за този стилен апартамент в столицата на Унгария. Неговата собственичка наскоро го е ремонтирала и резултатът е съчетание между динамика и интимност, което е сравнително трудно за постигане дори и със съвременните възможности за интересни комбинации на стилове, предмети, материали, цветове, технологии и какво ли още не. Потопете се с нас в тази бърза разходка, от която ще можете да се завърнете в реалността с доза вдъхновение и интересни идеи, които да приложите в собствения си дом. Ако решите да изпълнявате някоя по-трудна задача, възложете работата на опитен архитект, който да сътвори от дома ви чудеса по ваш вкус.


Индустриалният свят в дневната

Една от стените в просторната дневна на жилището е решена в типичния за постиндустриалния стил съюз между винтидж атмосферата и промишления детайл. Черно-белият постер и велосипедът пред него вдъхват усещането за оживена градска среда. В същото време каменната колона и преднамерено поставеното до нея зелено растение допринасят за повече уют в селски стил. Цветовете са по-скоро незабележими, освен червеният килим, който сякаш изобразява ядрото на този дом, разгорещено и пламтящо, това може би е най-яркият акцент тук.

Вижте още: Как да обзаведем дневна в скандинавски стил?


Спалня за истински аристократи

Уютът взима превес в спалнята, където е изградена голяма каменна стена, а скосеният таван създава впечатлението за защитено пространство. Едната част от помещението е пригодена за баня, при това в тежък кралски стил. На тавана е закачен кристален полилей, а между гардероба и леглото е монтирана масивна вана. Замисълът е тя да бъде използвана по предназначение, без да обръщаме внимание на странното ѝ местоположение. А вратата към същинската баня и към тоалетната изглежда като една от вратите на големия гардероб встрани от леглото.


Открити пространства и простор

Високите тавани и стъклената преграда между спалнята и дневната осигуряват достатъчно светлина и позволяват използването и на по-мрачни цветове в интериора. В единия ъгъл на хола е създаден удобен работен кът, който разчита на слънчевите лъчи, влизащи през прозореца на спалнята.


Модерен кухненски кът насред старинна атмосфера

Огромната дневна, която е сякаш извадена от минала епоха, приютява в единия си край кухненски бокс, притежаващ всякакви удобства. След като бъде приготвена на модерната печка, вечерята може да се сервира в импровизираната трапезария, която е чисто и просто дървена маса със семпли пейки в напълно изчистен дизайн.

Вижте още: Как един неугледен таван се превръща в кокетен мансарден апартамент


Бутилка вино за всеки повод

В близост до мястото за хранене е разположен виненият кът, който е с абсолютно непретенциозен външен вид. Поставките за бутилките за забити директно в стената, което вади на преден план визията на самото вино и неговия етикет. А също така придава неподправена оригиналност на помещението.

Общо взето този унгарски апартамент предлага различни решения за всеки вкус, взети поотделно или в съчетание помежду им. Ако сте почерпили някоя идея оттук и за вашия дом, съветваме ви да се обърнете към доказан професионалист за нейното осъществяване. Ако пуснете безплатна заявка в MaistorPlus с описание на вашия проект, ще получите конкурентни оферти за неговото изпълнение от регистрираните при нас интериорни дизайнери. Можете да сравните техните условия, да прегледате онлайн профилите им при нас и да направите информиран избор. Така замисленият ремонт ще премине точно, както очаквате.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта