Изисканост и чар в еклектичен апартамент в Будапеща

Публикувано на 17/02/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 17/02/2017 | Видяно 30 740 пъти

Искате ли да видите нещо необичайно? Става дума за този стилен апартамент в столицата на Унгария. Неговата собственичка наскоро го е ремонтирала и резултатът е съчетание между динамика и интимност, което е сравнително трудно за постигане дори и със съвременните възможности за интересни комбинации на стилове, предмети, материали, цветове, технологии и какво ли още не. Потопете се с нас в тази бърза разходка, от която ще можете да се завърнете в реалността с доза вдъхновение и интересни идеи, които да приложите в собствения си дом. Ако решите да изпълнявате някоя по-трудна задача, възложете работата на опитен архитект, който да сътвори от дома ви чудеса по ваш вкус.


Индустриалният свят в дневната

Една от стените в просторната дневна на жилището е решена в типичния за постиндустриалния стил съюз между винтидж атмосферата и промишления детайл. Черно-белият постер и велосипедът пред него вдъхват усещането за оживена градска среда. В същото време каменната колона и преднамерено поставеното до нея зелено растение допринасят за повече уют в селски стил. Цветовете са по-скоро незабележими, освен червеният килим, който сякаш изобразява ядрото на този дом, разгорещено и пламтящо, това може би е най-яркият акцент тук.

Вижте още: Как да обзаведем дневна в скандинавски стил?


Спалня за истински аристократи

Уютът взима превес в спалнята, където е изградена голяма каменна стена, а скосеният таван създава впечатлението за защитено пространство. Едната част от помещението е пригодена за баня, при това в тежък кралски стил. На тавана е закачен кристален полилей, а между гардероба и леглото е монтирана масивна вана. Замисълът е тя да бъде използвана по предназначение, без да обръщаме внимание на странното ѝ местоположение. А вратата към същинската баня и към тоалетната изглежда като една от вратите на големия гардероб встрани от леглото.


Открити пространства и простор

Високите тавани и стъклената преграда между спалнята и дневната осигуряват достатъчно светлина и позволяват използването и на по-мрачни цветове в интериора. В единия ъгъл на хола е създаден удобен работен кът, който разчита на слънчевите лъчи, влизащи през прозореца на спалнята.


Модерен кухненски кът насред старинна атмосфера

Огромната дневна, която е сякаш извадена от минала епоха, приютява в единия си край кухненски бокс, притежаващ всякакви удобства. След като бъде приготвена на модерната печка, вечерята може да се сервира в импровизираната трапезария, която е чисто и просто дървена маса със семпли пейки в напълно изчистен дизайн.

Вижте още: Как един неугледен таван се превръща в кокетен мансарден апартамент


Бутилка вино за всеки повод

В близост до мястото за хранене е разположен виненият кът, който е с абсолютно непретенциозен външен вид. Поставките за бутилките за забити директно в стената, което вади на преден план визията на самото вино и неговия етикет. А също така придава неподправена оригиналност на помещението.

Общо взето този унгарски апартамент предлага различни решения за всеки вкус, взети поотделно или в съчетание помежду им. Ако сте почерпили някоя идея оттук и за вашия дом, съветваме ви да се обърнете към доказан професионалист за нейното осъществяване. Ако пуснете безплатна заявка в MaistorPlus с описание на вашия проект, ще получите конкурентни оферти за неговото изпълнение от регистрираните при нас интериорни дизайнери. Можете да сравните техните условия, да прегледате онлайн профилите им при нас и да направите информиран избор. Така замисленият ремонт ще премине точно, както очаквате.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Васил Василев
Боядисване и декорация, София
87 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта