Обръщане на прозорци – цени

Публикувано на 23/11/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 03/03/2020 | Видяно 45 158 пъти

Обръщането на прозорци е задължителна довършителна процедура след поставянето на PVC или алуминиева дограма. Услугата е необходима поради това, че монтираните в миналото дървени дограми далеч не отговарят на съвременните изисквания за шумо- и топлоизолация и, когато бъде поставена нова дограма, е нужно да се обработи пространството, което се намира между новите прозорци и стените и тавана, тъй като остава видима пяна, начупени ръбове, отворени пространства.

  • Сравнете цени и оферти за обръщане на прозорци. Заявете проект напълно безплатно!


Различни варианти

При обръщането на прозорци е възможно използването на различни материали. За да се постигне завършен вид на дограмата, най-предпочитани са гипскартонът и гипсът. В първия случай процесът се завършва бързо, почти няма време за съхнене, няма нужда от допълнителна обработка и лесно се покриват различните геометрични повърхности.

Гипсът също е препоръчван за използване при обръщане на прозорци, макар и при него ремонтът да продължава малко по-дълго заради допълнителното време за съхнене.

Някои майстори извършват услугата с фибран или стиропор. С тези материали също се получава добър резултат, но е добре да се има предвид, че те са по-меки и чупливи. Освен това е възможно да задържат влага и да се спомага образуването на мухъл и плесен.

В зависимост от конкретната ситуация на обекта, който се нуждае от извършване на услугата, е възможно съчетаването на няколко способа или прилагането на други. За да намерите най-доброто решение за вашия случай, съветваме да се консултирате със специалист.

Вижте още: Изолация - цени


Ориентирайте се в цените

На пазара съществуват изключително много фирми, които извършват услугата "обръщане на прозорци". Цените им варират според местоположението им, опита и реномето на изпълнителя, но също и в зависимост какъв вид е сградата.

Обръщането на прозорци при панелни блокове и ЕПК е малко по-евтино. Средните цени са 9-10 лева на линеен метър. При тухленото строителство нивата се покачват до около 12-14 лева. Само външното обръщане е между 4 и 7 лева на линеен метър.

Вижте още: Дограма - цени


Надежден изпълнител

При всички положения, съветваме ви да не се ръководите единствено от цената при избора на изпълнител. Проучете внимателно съответната фирма, разгледайте профила й в MaistorPlus и прочетете оставените мнения за нейната работа от предишни клиенти. Една много по-ниска цена от средната при лошо изпълнение ще ви създаде много главоболия, докато качествената изработка ще направи дома ви по-уютен, топъл и изолиран.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта