Функционално обзавеждане на малко жилище – мисията възможна

Публикувано на 27/11/2019 от Радина | Последна редакция на 27/11/2019 | Видяно 3 742 пъти

Пред вас стои тежката задача да обзаведете малък дом? Навярно трудно можете да си представите как това би се случило, но имаме добри новини – задачата не е чак толкова сложна и е напълно осъществима. Представяме ви няколко идеи, чрез които можете да направите жилището си функционално, уютно и изпълнено с хармония. Тайната се крие в добре организираното пространство и пълноценното използване на всеки един квадратен метър. В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас.


Силата на цветовете

Преди да започнете да обзавеждате жилището си несъмнено първото нещо, за което ще трябва да помислите, е изборът на цвят за стените и таваните. Възможно е да имате съмнения към какви цветове и нюанси да се насочите, кое ще бъде по-подходящо за дома ви и желаната атмосфера, която искате да създадете.

  • Препоръчваме ви основният цвят за проектирането на повърхностите да бъде колкото е възможно по-лек.
  • Можете да експериментирате с бяло или нежни тонове. Те са най-подходящи за маломерни жилища, защото визуално разширява пространството и създава една желана хармония. Ние се стремим точно към това, нали?


В света на огледалата

Знаем, че стъклените и прозрачни повърхности осигуряват усещане за разширяване на пространството. В този смисъл и огледалата в дома ви ще създадат същия ефект. Ефект, който освен в помощ на визуалния простор, ще бъде и плюс за дамите, които с типичната си суета, имат желание да се оглеждат непрекъснато.

  • Гардеробите или вратите с огледални панели са избор на мнозина, които се опитват да създадат повече пространство.
  • Класически вариант за огледало в хола пък е поставянето му над дивана. Това прави интериора хармоничен, огледалото не се набива на очи и деликатно се вписва в дизайна.
  • Можете да поставите и огледалото в ниша, като по този начин ще се отразява светлината от прозореца или от лампите. Така се създава усещане за допълнително осветление и простор, както и за дълбочина на помещението.

Вижте още: Огледалце, огледалце, искам по-просторен дом!


Остров в кухнята

Най-вероятно сте чували за така популярните напоследък кухненски острови? Често те биват използвани за допълнителни визуални елементи в големи пространства. За малките кухни обаче, в които няма достатъчно място за маса със столове или бар, вършат също чудесна работа. Те могат да съчетаят в себе си няколко функции:

  • Съвсем спокойно можем да се храним на тях или да ги използваме като помощно пространство в домакинските задължения. Всяка една домакиня знае, че пространство в кухнята винаги липсва.
  • Освен всичко това можем да се възползваме от тях и по друг начин – удобно е в шкафовете или нишите им да съхраняваме различни вещи, продукти или уреди, които са ни необходими.

Вижте още: 10 идеи за кухненски остров


Нямате място за книги?

Обичате да четете в свободното си време? Имате огромно количество книги, за чието съхранение обаче пространство липсва? Това често пъти се оказва проблем, а сме сигурни, че не си представяте да приберете книгите в кашони и да ги изпратите за зимен сън на тавана.

  • Добрата новина е, че ситуацията може да се реши лесно - използвайте рафтове, разположени точно над рамката на вратата или встрани на нея.
  • Това е пространството, което най-вероятно стои празно и това е чудесна възможност да откриете неговата практичност.
  • Някой би казал, че стилът на подобни рафтове не е актуално, но според последните тенденции такова разположение на рафтовете е доста модерно. 


Да спим нависоко

Сигурно се сещате за леглото, описано от Ханс Кристиан Андерсен в „Принцесата и граховото зърно“? Точно тя вдъхновява една прекрасна идея, която ви предлагаме.

  • Вместо височината на леглото да се постига чрез много на брой матраци, както е в приказката, в реалния живот можете да заложите на много на брой шкафове.
  • Все по-често срещани са леглата, които се произвеждат с контейнери за съхранение под тях. И има защо -  всеки един шкаф под леглото ще бъде много полезен за съхраняване на вещи, за които нямате необходимото място – дрехи, спално бельо, а защо не и различни предмети, нужни в бита?
  • Заложете на два- три реда шкафове, ако обичате да спите по-близо до звездите.


Заложете на мебели по поръчка

Със сигурност най-доброто решение за избора на мебели в малкия ви дом, е опцията мебели по поръчка. Освен че ще паснат точно на размерите, с които разполагате, ще бъдат и уникални сами по себе си.

  • Те са създадени специално по ваш модел, така че ще бъдат истинско олицетворение на същността ви. 
  • Освен това ще паснат чудесно на интериора в дома ви, ако наистина съумеете да направите добър избор и правилна комбинация.
  • С тяхна помощ може да се възползвате от всяко едно ъгълче или ниша в дома ви и да използвате пълния им потенциал.

Всяко малко жилище може да се трансформира в стилен и красив дом. Стига да имате идеи, желание и въображение - мисията ви няма да е невъзможна! Ако обмисляте обзавеждане на малко жилище, но се питате по какъв начин да подходите, обърнете се към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Те несъмнено ще ви дадат правилните насоки. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти. може да ги сравните, да видите мнения на предишни клиенти и да вземете най-подходящото за вас решение. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта