Пердета – цени

Публикувано на 11/06/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 11/11/2019 | Видяно 9 895 пъти

Пердета имат неповторимото предимство да внесат уют в дома ви. Духът, който дават на стаите, не може да се сравни с нито един вид щори. Разнообразието от материи, цветове и десени е впечатляващо. Толкова, че има по-голяма вероятност да стигнете до тежка дилема какво перде да изберете, вместо напълно да се откажете от идеята. И в този океан от варианти, съвсем спокойно може да се загубите някъде между цените, предимствата и добрия избор. Затова за помощ идваме ние. Разберете кои пердета са подходящи за вас и няма да натоварят бюджета ви. В случай че имате нужда от професионална помощ, специалистите по интериорния дизайн, регистрирани в нашия сайт, винаги са насреща с най-добрите предложения и идеи. Ако пък предпочитате да ви се ушие перде, е удачно да се обърнете към изпълнителите, предлагащи текстилни услуги


Перде-воал

Този тип материя е подходящ за всяка стая. Най-непретенциозни са и най-лесни за поддържане, защото се перат бързо, лесно и съхнат за минути. Може да намерите класически, едноцветни или пък с най-различни орнаменти по тях.

  • Цените за линеен метър и дължина 2,90 м. започват от 5 лв. и стигат до 20 лв. Повечето големи вериги за интериорен дизайн предлагат услугата да ви ги ушият – с перделък и обточване, ако желаете.
  • Цените на перделък са от 3 до 6 лв., като зависи какъв тип си изберете.
  • Шиенето е в рамките на 5 – 6 лв. за линеен метър. Тази цена обаче драстично ще падне, ако намерите някое квартално шивашко ателие, където ще може да договорите и по-ниска цена. Основното предимство да ушиете пердета в магазина, от които ги купувате е, че ще спестите време по обикаляне, но пък това удоволствие ще се отрази в положителна посока на портфейла ви.
  • Цялата наслада да имате перде-воал ще ви струва в рамките на 13 – 30 лв. Наистина си заслужава да отделите тази сума, защото освен неповторима атмосфера, ще ви дадат и защита от любопитните погледи на съседите.


Дантелено перде

Страхотен избор за кухня или хол. Стига разбира се да подхожда на цялостния ви дизайн. Цените са една идея по-високи в сравнение с тези пердета-воал.

  • За линеен метър с дължина 2,90 м. ще трябва да отделите сума между 12 – 40 лв,. като разликата основно зависи от това какъв дизайн сте си избрали.
  • Цените за перделък и шиене не се различават от тези за перде воал. Т.е отново ще трябва да си приготвите между 3 – 6 лв. за перделък и 5 – 6 лв. за шиене.  
  • Да бъдете горд собственик за дантелено перде ще ви струва около 20 – 50 лв.

 Вижте още: 15 интериорни проблема: разрешени в 2 изречения


Завеса

Основните характеристики на завесите е, че те са доста по-плътни, по-тежки, пропускат по-малко светлина и са и по-скъпи. Чудесен избор са за спалня и помещения, в които слънцето безмилостно пече или са в непосредствена близост до погледите на любопитни минувачи.

  • За линеен метър с дължина 2,90 м. цените на завесите започват от 20 лв. и могат да стигнат до 60-80 лв. Разбира се, в различни бутици и магазини може да попаднете и на драстично по-скъпи.
  • Цените за перделък са същите като на горепосочените: между 3 – 6 лв.
  • Цените за шиене обаче може да се различават в около 1-2 лв. на различни места. Започват от 5 лв. и стигат до 10 лв, тъй като материята на завесите е доста по-дебела. И не забравяйте, че в кварталното ателие отново ще може да намерите по-финансово изгодно предлагане на тази услуга.
  • Удоволствието да имате завеса ще се отрази на бюджета ви с 30 - 100 лв. за линеен метър.


Ленени пердета

Те са най-трудни за откриване. Решите ли да имате такива, въоръжете се с много търпение, за да намерите най-правилните. Подходящи са както за вътрешния интериор, така и за тераса, двор, беседка. Материята съхне бързо, не се цапа лесно, тънка е, но и едновременно с  това е непрозрачна.

  • Цената на линеен метър с дължина 2,90 започва от 20 лв и стига до 80-100 лв.
  • Разлика в цената за перделък няма. Отново е между 3 – 6 лв.
  • Шиенето е като при дантеленото и воаленото перде. Т.е в рамките на 5 – 6 лв.
  • Общата стойност, която ще ви коства да имате такова перде е от 30 – 130 лв. за линеен метър.

 Вижте още: Как да декорираме апартамент под наем?


Къде да намерите значително по-изгодни пердета?

В случай че горепосочените цени са непосилни за бюджета ви и желаете да бъде нещо по-приемливо, то не се отказвайте. Имаме решение и за вас. Почти навсякъде „дебнат“ малки острови на надеждата, които ще ви предложат драстично по-изгодни пердета:

  • В магазин за платове. Да купите линеен метър от борса за платове е далеч по-финансово изгодно, отколкото да търсите в големите вериги. Разбира се, този вариант има и своите недостатъци – все пак купувате парче плат, което не е обточено от нито една страна. Това ще ви коства малко по-голяма сума пари за шиене. Ще трябва да си вземете и перделък. (Един жокер – в борсите за платове продават и там цените са малко по-ниски). Цената обаче за перде-воал тук може да откриете и за 2 – 3 лв. (за сравнение в специализираните магазини е 5 – 20 лв.). Изборът обаче в магазин за платове е огромен. В тях ще намерите всякакви десени, материи, декорации, варианти с дантела, перли, камъчета и пайети.
  • Готови модели на пердета може да намерите в една гръцка верига, на която отличаващ представител е едно гумено, зелено, скачащо мече. Сетихте се, нали? Там има ушити пердета на приемливи цени. Ленените са около 14 лв. с перделък. Воалени може да откриете и на цена за 6 лв. с перделък, Основният недостатък е, че трябва да си вземете готово перде, без да имате претенции за размера, защото няма да ви предложат нито да го скъсят, нито да го издължат. Ако ви се наложи, ще трябва да прибегнете до услугите на шивач, който да го направи както желаете. Освен това няма изобилие на цветове и има по-голям избор за курниз тип-халка, вместо за такива с кукички.

Ще ви улесним в избора на перде и ще ви дадем най-добрата цена. Направете безплатна заявка, сравнете офертите и изберете най-подходящата за вас. Регистрираните при нас доказани специалисти ще ви дадат насоки и професионални предложения за страхотни интериорни решения при избора на подходящи пердета.  



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта