Ел услуги - цени

Публикувано на 24/08/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 22/07/2019 | Видяно 32 227 пъти

(Обновена към - днешна дата/20.07.23)

Смяната на крушка или бушони са сред дейностите, с които се справяме и сами, когато се наложи, но почти винаги прибягваме до професионалисти, когато става дума за по-сериозни проблеми. Често малката повреда може да се окаже голяма и да донесе след себе си доста главоболия, ако не се погрижим за отстраняването на всички нередности. Запознайте се с цените на ел. услуги на пазара и не губете време да предприемете дълго отлагания монтаж на стълбищен автомат или подмяната на електрическата инсталация. За извършване им се доверете на най-добрите електротехници, регистрирани в платформата MaistorPlus. Разгледайте техните бизнес профили и сравнете бързо цени и оферти.

Каква част от бюджета да предвидим за демонтаж и монтаж на бойлер?

В повечето случаи демонтажът на стария и монтажът на новия бойлер вървят ръка за ръка. Те изискват професионалист, който разбира от тези ел. услуги и ще се справи повече от добре при извършването им. Изпълнението е изключително важно, за да има надежден и сигурен краен резултат, който да е съобразен с помещението и вашите предпочитания.

  • Цена за демонтаж на бойлер варира между 70 и 90 лв. Допълнително дейността може да се оскъпи, ако се наложи източване на самия бойлер. Тогава цената може да се увеличи с до 30 лв.;
  • Трябва да отделите от бюджета от 90 до 120 лв. за монтажа на бойлера;
  • Ремонтната дейност по бойлера може да ви струва между 40 и 90 лв. в зависимост от сериозността и сложността на проблема;
  • Средната цена за ел. услуги като тази за смяна на бойлерно табло - 50 лв.


Изграждане и ремонт на ел. инсталации

Променят се изискванията за сигурността относно използването и консумацията на електрически ток, което неизбежно налага подмяната на старите ел. инсталации и осъвременяването им. Всичко трябва да е изрядно и да е спрямо нормите за безопасност. Електрическата инсталацията може да бъде два вида -  вътрешна и външна. Тя е изключително важна и се прави във всякакъв тип сгради - жилищни и офис помещения. Повредата или неизправността може да доведе до сериозни проблеми и дори да се стигне до инциденти. Именно заради това трябва да обръщаме внимание и да следим за неизправности. Ел. инсталацията в дома е монофазна с напрежение от 220 V, най-вече заради битовите нужди на дома, които изискват по-малка консумация. При стоеж на нови къщи, цената на полагането на кабели варира от 0.60 до 1,60 лв. за линеен метър. Други ел. услуги са:

  • Монтажът на монофазен електромер е около 120 лв.;
  • Цена за монтаж на контакт е 15 лв.
  • Цената за монтаж на фасунга е 6 лв. за брой;
  • Монтаж на ел. кутия разклонителна за скрита електро инсталация е 5.80 лв на брой.

Аварийните ремонти изискват бързо съдействие. Различните цени за ел. услуги не са строго фиксирани, но средната е около 60 - 90 лв. за ремонт на ел. табла, осветление, инсталация и контакти.

Свържете се с препоръчани специалисти за ел инсталации


Изграждане и поддръжка на електрическо табло

Електрическите табла са важна, но трудна дейност във всяка електроинсталация. Те намират място във всеки дом, офис или сграда. В зависимост от напрежението или монтажа се разделят на различни видове според нуждата и предназначението. Заради сложността си и многото отделни части, които изграждат ел. таблото, често се стига до повреди, изискващи специалист. Тези ел. услуги са:

  • Монтаж на разпределително табло с 12 модула, външен монтаж: 50 лв. бр.
  • Цена за подмяна на ел. табло за апартамент до 5 автом. прекъсвача - 130 лв. с материали;
  • Цена за подмяна на ел. табло за апартамент до 8 автом. прекъсвача - 180 лв. с материали;

Много често цената за играждането на ел. таблото, както и неговото преместване, е по договаряне в зависимост от желанията на клиента и жилището, за което става дума.


Изграждане на слаботокови инсталации

Слаботоковите инсталации са също толкова важни, колкото и всичко останало. Използват се ежедневно и включват широк спектър от дейности. Това са сигнално-охранителни, водоснабдителни, телефонни системи, компютърни мрежи, видеонаблюдение, системи по контрол на достъпа и други. Заради множеството възможности цените варират в голям диапазон в зависимост от особеностите и предпочитанията на клиентите. Освен професионално изпълнение, важно е и качеството на материалите. От тези две неща зависи колко ще издържи системата.

Един съвет от специалистите как да намалите сметките си за електричество с цели 5%. За целта е нужно да изключвате уредите от контакта, когато не ви трябват и не ги използвате. Това е лесен и бърз начин, който да приложите още днес и е по-малко вероятно да прибегнете до различни ел. услуги.

  • Средната цена за ел. услуги като монтаж на главно слаботоково табло е между 60 и 80 лв.;
  • Монтажът на етажната разпределителна кутия за слаботокова инсталация е 30 лв. за брой;
  • Монтаж на видеокамера на закрити помещения – 40 лв.;
  • Монтаж на телевизионна, телефонна и интернет розетка - 7 лв.


Домофонни системи

Домофонните системи са често предпочитани. Връзката между входната врата и апартаментите се улеснява значително. На пазара са разпространени както аудио, така и видео домофони. Цените на ел. услуги, свързани с тях, варират в зависимост от броя на абонатите, които ще бъдат включени, като сумата на апартамент намалява при по-голям брой.

Цените за всички ел. услуги са различни и не строго фиксирани, което зависи от трудността на изпълнението, размерите и допълните дейности, които предизвиква. Хубаво е да предвидите такива варианти, когато отделяте от разполагаемия бюджет. А за качествено изпълнение на всякакви ел. услуги може да се доверите на доказаните електротехници, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и получете различни оферти само в рамките на 24 ч.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта