“Майсторите говорят” с Огнян Тасев

Публикувано на 02/06/2014 от Адриана | Последна редакция на 09/09/2016 | Видяно 2 050 пъти

Едва ли са много майсторите, които по образование са кулинари. Ето как Оги Тасевведнага предизвика любопитството ни. От 14-годишен започва да работи с баща си и в последствие наследява занаята от него. В наши дни можете да откриете Оги в уебсайтаMaistorPlus.com в категория“Боядисване и декорация”за района на София.

Представи се с няколко думи.

Казвам се Огнян, на 30 години съм, и си вадя хляба с гипсова мазилка.

Как реши да се занимаваш с тази работа?

С тази работа реших да се занимавам след като за кратко време практикувах две-три други професии. По образование съм кулинар-готвач, но от 14-годишен си изкарвам парите с гипс. С времето установих, че това е работата, която ми носи удовлетворение, а по едно време носеше и добри приходи.

Постави се на мястото на клиент, търсещ специалист в твоята сфера. Защо би се спрял на теб?

Това, което предлагам на клиентите си като лични качества, са:коректност(взимам пари само при свършена работа) испокойствие(изпълнявам всякакви прищевки и желания, с мисълта клиентът да е удовлетворен напълно).

Има ли сезонност в професията ти?

Има сезонност в професията ми - гипсът не стяга под 5 градуса.

Сподели с нас един твой проект, с който се гордееш.

Проект, с който се гордея, е апартаментът на Петя Славова. Той се намира на най-горните два етажа на Испанския хотел (“Феста Барсело” - бел.ред.) на бул. България. Там работех все още с баща ми, в завършен вид изглеждаше грандиозно. От всички колеги избраха нас да го направим (шпакловка, декоративни елементи и тапети) и клиентът беше доволен.

Коя е заявката, която се надяваш някой ден да изпълниш?

Заявката, която се надявам някой ден да изпълня, е моята къща, която засега е само идея.

Какво правиш, за да си в крак със случващото се в твоята професионална област?

За да съм в крак с новостите в моята професия, изпробвам всички нови материали, инструменти и технологии в момента, в който се появят на пазара, за да избера най-подходящото за моите клиенти като цена, устойчивост и качество.

Ако трябва да посъветваш колега, който тепърва навлиза в професията ти, какъв съвет би му дал?

Навлизащите в професията колеги бих ги посъветвал да са търпеливи и недоверчиви, иначе ги чакат много разочарования. Ако работят съвместно с клиентите, които са оставили доволни, те ще им се отплатя не само с пари, но и с препоръки и нови предложения за работа.

Какво искаш да знаят клиентите за теб и твоята професия преди да те потърсят за работа?

Това, което се надявам клиентите да знаят преди да ме потърсят, е, че сме си взаимно необходими. Тази връзка може и трябва да бъде уважавана и от двете страни, както и е било едно време с всички занаятчии.

Представи си, че печелиш безплатен самолетен билет до която и да е дестинация по света... Ще споделиш ли с нас на кое място би се спрял и защо?

Мястото, до което бих пътувал, е Бразилия, защото там хората са открити и знаят как да са щастливи, дори единствено чрез общуването помежду си.

Разкажи ни нещо, което те кара винаги да се усмихваш.

Това, което ме кара винаги да се усмихвам, е желанието да го правя. Човек не трябва да има нещо извън себе си, което да го кара да се усмихва.

Поканете Оги Тасев на работа през бизнес сайта му в MaistorPlus. Нека видим дали няма да му дадете повод за усмивка :)Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Hidro Komfort LTD VIP
ВиК Услуги, София
Isodom
Цялостен ремонт, Панагюрище
6 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
42 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
Момчил Куцаров
Сухо строителство, София
27 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
23 извършени проекта