“Майсторите говорят” с Огнян Тасев

Публикувано на 02/06/2014 от Адриана | Последна редакция на 09/09/2016 | Видяно 2 071 пъти

Едва ли са много майсторите, които по образование са кулинари. Ето как Оги Тасевведнага предизвика любопитството ни. От 14-годишен започва да работи с баща си и в последствие наследява занаята от него. В наши дни можете да откриете Оги в уебсайтаMaistorPlus.com в категория“Боядисване и декорация”за района на София.

Представи се с няколко думи.

Казвам се Огнян, на 30 години съм, и си вадя хляба с гипсова мазилка.

Как реши да се занимаваш с тази работа?

С тази работа реших да се занимавам след като за кратко време практикувах две-три други професии. По образование съм кулинар-готвач, но от 14-годишен си изкарвам парите с гипс. С времето установих, че това е работата, която ми носи удовлетворение, а по едно време носеше и добри приходи.

Постави се на мястото на клиент, търсещ специалист в твоята сфера. Защо би се спрял на теб?

Това, което предлагам на клиентите си като лични качества, са:коректност(взимам пари само при свършена работа) испокойствие(изпълнявам всякакви прищевки и желания, с мисълта клиентът да е удовлетворен напълно).

Има ли сезонност в професията ти?

Има сезонност в професията ми - гипсът не стяга под 5 градуса.

Сподели с нас един твой проект, с който се гордееш.

Проект, с който се гордея, е апартаментът на Петя Славова. Той се намира на най-горните два етажа на Испанския хотел (“Феста Барсело” - бел.ред.) на бул. България. Там работех все още с баща ми, в завършен вид изглеждаше грандиозно. От всички колеги избраха нас да го направим (шпакловка, декоративни елементи и тапети) и клиентът беше доволен.

Коя е заявката, която се надяваш някой ден да изпълниш?

Заявката, която се надявам някой ден да изпълня, е моята къща, която засега е само идея.

Какво правиш, за да си в крак със случващото се в твоята професионална област?

За да съм в крак с новостите в моята професия, изпробвам всички нови материали, инструменти и технологии в момента, в който се появят на пазара, за да избера най-подходящото за моите клиенти като цена, устойчивост и качество.

Ако трябва да посъветваш колега, който тепърва навлиза в професията ти, какъв съвет би му дал?

Навлизащите в професията колеги бих ги посъветвал да са търпеливи и недоверчиви, иначе ги чакат много разочарования. Ако работят съвместно с клиентите, които са оставили доволни, те ще им се отплатя не само с пари, но и с препоръки и нови предложения за работа.

Какво искаш да знаят клиентите за теб и твоята професия преди да те потърсят за работа?

Това, което се надявам клиентите да знаят преди да ме потърсят, е, че сме си взаимно необходими. Тази връзка може и трябва да бъде уважавана и от двете страни, както и е било едно време с всички занаятчии.

Представи си, че печелиш безплатен самолетен билет до която и да е дестинация по света... Ще споделиш ли с нас на кое място би се спрял и защо?

Мястото, до което бих пътувал, е Бразилия, защото там хората са открити и знаят как да са щастливи, дори единствено чрез общуването помежду си.

Разкажи ни нещо, което те кара винаги да се усмихваш.

Това, което ме кара винаги да се усмихвам, е желанието да го правя. Човек не трябва да има нещо извън себе си, което да го кара да се усмихва.

Поканете Оги Тасев на работа през бизнес сайта му в MaistorPlus. Нека видим дали няма да му дадете повод за усмивка :)Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Hidro Komfort LTD VIP
ВиК Услуги, София
"Никола Лазаров"
Ремонт на баня, София
60 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Боядисване и декорация, София
24 извършени проекта
Icas
Шпакловки, София
24 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
17 извършени проекта