Препоръчани майстори и фирми за саниране на сгради

Заявете напълно безплатно проект за саниране на сгради!

Жилището ви има нужда от реконструиране? В такъв случай санирането е отговорът на нуждите на вашия дом. Дали ще изберете комплексно саниране на сгради или само подмяна на дограмите, решавате вие, но при всяка ситуация компетентна работна ръка няма да ви е излишна! Опитни майстори за саниране на къща и блокове ще намерите именно в MaistorPlus. Разгледайте офертите на различни специалисти и сравнете оценките за тяхната работа напълно безплатно!

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

1,746 Фирми за саниране на сгради

Профилна снимка - Стоян Нанов
онлайн преди 1 ден

"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ

70 извършени проекта

- Ремонт на покриви - Пренареждане на керемиди - Дървени конструкции - Изграждане на тавански стаи - Хидроизолация на покриви - Битумни керемиди - Топлоизолация - Тенекеджийски услуги - Бояджи ...
avatar_12831_83595541399.jpg
онлайн преди 7 часа

TODOR TODOROV

VIP

38 извършени проекта

Аз мога да Ви предложа основен или частичен ремонт на Вашия дом, офис или вила. Изпълнявам както малки ремонти, така и по-големи цялостни ремонти и довършителни работи по одобрен проект, заедно с мои ...
avatar_947_7652882766.jpg
онлайн преди 4 дни

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ

135 извършени проекта

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ ЕООД е в областа на качествените строително ремонтни дейности с доказан опит. Може да разчитате на нашия професионализъм и коректност. Нашите цели са да Ви предоставим КАЧЕСТВЕНА РАБО ...
Профилна снимка - Румен Аракчиев
онлайн преди 3 дни

Хриси Строй 2020 ЕООД

115 извършени проекта

Бързина, коректност, качество на конкурентни цени.С възможност за доставка на материала.Остави проблемите и решенията около ремонта на професионалисти.
avatar_17732_88756969758.jpg
онлайн преди 6 часа

Васил Василев

86 извършени проекта

От 25 години се занимавам професионално със строителни ремонти и реставрация. Сертификат за квалификация на Кнауф, ниво V3. Работя с първокачествени материали от най-висок клас, методично и с вни ...
cover_24043_82052308694.jpg
онлайн преди 9 часа

ivvesstroi

69 извършени проекта

Извършвам всякакъв ремонт на покриви. Ние сме специализирана бригада, която е подбрана от специалисти. Имаме опит в пренареждане на керемиди, хидроизолации на покриви, направа на дървени конструкции, ...
Стандартна иконка за категория Покривни услуги
онлайн преди 5 часа

Строително-ремонтни дейности-Тодоров

79 извършени проекта

Здравейте Ние сме екип от специалисти, който можем да Ви предложим най доброто решение за ремонта на вашият покрив. За да ви гарантираме най - добър резултат работим само с висококачествени мате ...
avatar_20952_49957828830.jpg

Асен Груп

89 извършени проекта

По специално се занимавам с водосточни системи, изграждане на покриви, пренареждане на керемиди, ремонт на покриви, ремонт на тавани и други подобни дейности.

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за саниране на сгради. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за фирми за саниране на сгради

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за саниране на сгради. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за изолация и саниране

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за саниране на сгради. Безплатно е!

Заяви проект

Каква е ползата от санирането на сгради и какво всъщност означава?

При цялостното саниране на сгради говорим за компексни ремонтни дейности, чието предназначение е укрепването и подобряването на функционалността на постройката. Добре е да се знае, че полагането на изолации, свързани с предпазване от топлинна загуба, изолиране от шум, превенция от влага, е само фрагмент от цялостното саниране на блокове или на отделна къща. 

  • Смисълът на санирането е в реконструирането и оздравяването на една сграда с цел подобряване на качеството на живот в нея.
  • Ако нямате възможност да направите комплексно саниране, заложете на полагане на изолация. Тя ще повиши енергийната ефективност на вашия дом, която ще се повиши с над 50%, а освен това акустичните характеристики на вашия дом ще се подобрят.
  • Друг вариант е подмяната на дограмите, които също спомагат за пестене на енергия, както и за намаляване на кондензационните процеси у дома.
  • Подмяната на покривното покритие пък е друг вид възстановяване, което ще подобри надеждността на конструкцията.Спестяване на топлинна енергия Подобряване на комфорта вътре в сградата;
  • Укрепване на конструкцията на сградата;
  • Удължаване на “живота на сградата” и подобряване на външния ѝ вид;
  • Повишаване на цената на имота.

Какво включва комплексното саниране на сгради?

За да можем реално за говорим за саниране на сгради, било то на къща или на блокове, е необходимо в цялостния процес да са включени комплекс от дейности. Тяхната обща мисия е не само визуалното освежаване на санирания обект, но и повишаване на енергийната му ефективност, която е пряко свързана с намалени сметки за ток и парно например. Комплексното саниране на къща или блокове включва:

  • Полагане на топлоизолация, подмяна на дограмите, ВиК инсталациите, електрическата инсталация, покривното покритие, хидроизолацията, интегриране на уреди с цел пестене на енергия.
  • Демонтаж на старата дограма и подмяната й със съвременна дограма и качествени стъклопакети;
  • Поставяне на външна и вътрешна изолация на стените, пода и тавана;
  • Укрепване на покривната конструкция, полагане на хидроизолационни и топлоизолационни плочи, подмяна на керемиди;
  • Изграждане на разрушени стени и възстановяне мазилка. 

 

Цялостното саниране, като вид оздравяване на сграда, цели да повиши нейния живот, затова съветваме да не се опитвате да го изграждате сами и да не се доверявате на специалисти със съмнителен опит и познания. Макар да изисква голяма инвестиция, всяко възстановяване и подобряване на елементи във вашето жилище ще ви се изплати, като подобри енергийната му ефективност.

За какви нередности да следим при саниране на блокове и/или къща?

Това, че една сграда е некачествено санирана проличава по недостатъчната енергийна ефективност, която се отразява и в сметките за отопление. Ето за какво още да внимавате:

  • Непрофесионално направени заварки и фуги;
  • Наличие на течове по стените и таваните;
  • Влошени акустични характеристики на жилището ви;
  • Необходимо ли е твърде много време на домът ви да се отопли или охлади. 

Как да изберем подходящо предложение за нас?

За да доведе до повишаване цената на имота, да намали кондензационните процеси и да уравновеси консумацията на топлина, цялостното саниране трябва да бъде извършено качествено.

  • За да изберете точен майстор, препоръчваме да не се подвеждате по прекалено ниски цени и е добре да разгледате вече завършени негови проекти.
  • Вашият специалист трябва да има задълбочени познания за характеристиките на използваните материали, като плътност и дебелина, за да може да намери оптималния вариант за вашия дом.
  • Комплексното саниране на сгради, а и отделната подмяната на дограми, покривно покритие, полагане на топлоизолация, са сериозен вид реконструиране и затова задължително изисквайте гаранция за услугата.

По какъв начин MaistorPlus съдейства в намирането на удачно решение за саниране на сгради?

В сайта на MaistorPlus бързо и лесно, без да губите излишно време, откривате подходящи професионалисти за своя ремонт, включително и когато планирате саниране на къща или на блокове. При нас са регистрирани доказали опита си майстори и фирми, които можете да разгледате в списъци, филтрирайки по сфера на дейност и населено място. Запознавате се със завършени техни обекти, виждате репутациите им на база на оставени от техни клиенти оценки. Ето какво още ви предлага платформата:

  • Изпращате заявка, в която описвате нужните ви ремонтни дейности, напълно безплатно;
  • Сравнявате получени оферти, за да се спрете на най-подходящата;
  • Вие решавате дали да поканите изпълнител на оглед и в последствие да го наемете;
  • Наемате майстор на работа само ако сред отзовалите се на заявката ви откриете този, който отговаря на изискванията ви;
  • Разглеждате препоръки и отзиви от предишни клиенти;
  • Самите вие можете да оставите отзив след изпълнение на заданието ви.

 

Одигурете си успешно саниране на сгради, като се свържете с правилните изпълнители чрез MaistorPlus! Заявете напълно безплатно проект още сега!