Препоръчани водопроводчици за отпушване на канали

Заявете безплатно проект за отпушване на канали!

Не чакайте дребните запушвания по тръбите да предизвикат наводнение у дома, а потърсете опитен специалист, който да се погрижи за тяхното почистване. Това е най-сигурният начин да се отървете от замърсяването и неприятните миризми, свързани с ВиК инсталацията. MaistorPlus ще ви предостави оферти на фирми и изпълнители за отпушване на канали, сред които да изберете тази, която отговаря на възможностите ви, след като публикувате вашата заявка. Можете дори да комуникирате с изпълнителите, директно чрез платформата, при това напълно безплатно, както и да се запознавате с препоръки, оставени от клиенти преди вас!

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

2,290 Майстори и фирми за отпушване на канали

avatar_15052_88547286438.jpg

инж. Людмил Мандичев

262 извършени проекта

Извършвам всякакви дребни домашни ремонти. Предлагам високо качество и надежност на услугата.

avatar_59394_84335876955.jpg
онлайн преди 1 ден

Андрей

VIP

35 извършени проекта

Здравейте! Аз съм Андрей Шинкаренко. Извършвам водопроводни услуги.От малки поправки до нестандартни и сложни ремонти. Изпълнявам работа качествено и исползвам качествени материали.
avatar_63647_93046569219.jpg
онлайн преди 7 дни

ЛЕОН-АЛ

93 извършени проекта

ВиК всичко - смяна щрангове, монтаж/демонтаж: санитария, мивка, т.чиния, т.казанче, бойлер, смесители, аксесоари за баня, водомери и др. Направа на нови водопроводни и канализационни инсталации, и см ...
avatar_26949_10341663985.jpg

Митко Семов

151 извършени проекта

15 години работа и практика в Европейския съюз.
Профилна снимка - Борис Димитров
онлайн преди 10 дни

BORIS-ELECTRIC ремонти А до Я

93 извършени проекта

Казвам се Борис Димитров- професионален електротехник! Работя с апаратура на водещи фирми в електроизграждането: "Shneider Electric", "Legrand", "Merlin Gerin", "ABB", "Moeller","EATON", както и с ка ...
avatar_17148_6646606140.jpg

Алфа водопроводчик

57 извършени проекта

Алфа водопроводчик е специализирана фирма за ВиК услуги в град София.Изграждa и ремонтира ВиК инсталации и системи за локално парно отопление.
Профилна снимка - Емо Петров
онлайн преди 12 часа

Емо Петров

115 извършени проекта

Здравейте предлагаме нашите следни услуги за София гр и София обл .ВИК УСЛУГИ РЕМОНТИ НА БАНЯ шпакловки, мазилки; - плочки (фаянс/ теракот) - гипсокартон; - бояджийски услуги; - топлоизолация (вът ...
avatar_947_7652882766.jpg
онлайн преди 14 часа

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ

135 извършени проекта

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ ЕООД е в областа на качествените строително ремонтни дейности с доказан опит. Може да разчитате на нашия професионализъм и коректност. Нашите цели са да Ви предоставим КАЧЕСТВЕНА РАБО ...

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за отпушване на канали. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за майстори и фирми за отпушване на канали

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за отпушване на канали. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за вик услуги

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за отпушване на канали. Безплатно е!

Заяви проект

С какво ще ни е полезно и кога ни е необходимо отпушване на канализация?

Честа практика при запушени тръби е опитът те да бъдат почиствани с различни препарати. Мислим си, че по този начин спестяваме средства, които иначе бихме дали на майстор или фирма за отпушване на канали. Когато положението е по-сериозно обаче, опитите да се справим с проблема чрез подръчни средства невинаги води до добър резултат. Нека видим защо:

  • Запушването на канализацията у дома може да бъде причинено от много фактори – различни утайки, отлагания, попаднали боклуци, лош монтаж на части от ВиК и други. Затова, като неизменна част от отпушването, обичайно е наложително да се извърши и почистване на канали.
  • Ако не се заемете с него навреме, то може да причини неприятна миризма, а в последствие и наводнение.
  • С неприятните миризми, идващи от мивката, тоалетната или сифона, можете да се справите много по-бързо с помощта на специалист по отпушване на канализация.
  • Машинното отпушване на канали не изисква къртене, като по този начин намалява разходите по премахване на наслоеното замърсяване.

Какви услуги са включени при отпушване на канали и какво още е редно да знаем?

Повечето фирми, които се занимават с ВиК, предлагат широк спектър от услуги, касаещи справяне със запушени тръби. В зависимост от конкретната ситуация и съответните действия, които следва да се предприемат те могат да бъдат:

  • Установяване на първоизточника и последващо отстраняване на течове. Една от причините последните да се появят е, че водата не може да си проправи път през запушената тръба и “избива” навън;
  • Отпушване на канализация, мивка, сифон;
  • Поправка на тръби, сифони, щрангове, или, когато е наложително, цялостната им смяна;
  • Монтаж на различни части от ВиК инсталацията (мивка, сифон, тоалетна и др.);
  • Видеодиагностика на канали, шахти и т.н.
  • Времето, за което един канал се отпушва, може да е между 5 и 45 минути в зависимост от вида на запушването. Вашият специалист може да осигури почистване на канализацията със специални препарати. Не забравяйте да го попитате как да я поддържате оттук-нататък.
  • Запомнете, че дори капковите течове рефлектират върху вашата сметка за вода, затова не ги подценявайте!

Какви могат да бъдат причините каналът да се запуши?

За да може да се премине към адекватни действия по отпушване на един канал, е редно да се установи причината за възникналия проблем. По този начин предприетите ремонтни действия ще дадат своя положителен ефект за дълъг период от време. Видеодиагностиката е добър способ за откриване на първоизточника, причиняващ проблемната ситуация. В някои случаи е наложително къртене и разбиване. Обичайно запушването на канал се държи на:

  • Каналът се е запушил в следствие на замърсяване. В него са попаднали боклуци, прах, коси, отпадъци или неразтворими тела. Когато е налице нередовно почистване на канали, същите за затлачват и е въпрос на време да ни създадат проблем.
  • Технически грешки в тръбите или техния монтаж. В случая може да става дума за малък диаметър на тръбите, обратен или недостатъчен наклон при монтаж.
  • Затова е важно да се обърнете към опитен професионалист, който да притежава нужната техника, така че проблемът да бъде решен окончателно.

Последствия от запушени канали:

Който и канал у дома да се запуши, това неминуемо причинява дискомфорт. Вероятно ви е добре позната ситуацията, при която водата досадно дълго се оттегля в канала на мивката, докато миете чинии. Също и когато, при взимане на душ, под краката ви се образува импровизиран басейн. А когато се появят неприятните миризми, вече престава да ви е забавно, още повече, че последствията могат да стават все по-сериозни, като:

  • Наводнения и последвали разрушения в жилището;
  • Неприятни миризми в банята и кухнята, а в последствие и в цялото жилище;
  • Влошаване на хигиената и евентуални разпространения на болести и зарази, поява на гризачи и вредни организми.

Именно това налага своевременната намеса на майстор или фирма за отпушване на канали, които да елиминират опасността от задълбочаване на проблема.

Какви начини за отпушване на канали съществуват и кой да предпочетем?

Има различни начини за отпушване на канализация, като с някои от тях спокойно можем да се справим и сами. Когато проблемът е по-съществен, вече е необходимо да се извърши оглед, диагностика и последващи професионални действия от ВиК специалист.

  • Отпушване с препарат. На пазара има всякакви варианти на препарати, които изсипваме в канала и, според упътванията, добавяме топла или студена вода след кратък период от време, обикновено 15-20 минути. В резултат препаратът се разтваря навътре и разгражда наслагванията, причиняващи запушването.
  • Отпушване с вакуумна помпа. Тя се поставя над отвора на канала и с отмерени движения се извършва помпане. Идеята е да се вкара въздух в канала, отново с цел да се проправи път на водата.
  • Отпушване с тел и маркуч. Това вече е за малко по-напреднали и трябва да имате добър усет къде и как прокарвате телта, за да достигнете до по-дълбоко насложили се отпадъци. Задачата с повишена трудност е да успеете да ги издърпате, а не да ги избутвате още по-навътре, което много скоро отново би причинило запушване на канала.
  • Машинно отпушване. Има ситуации, в които запушванията са много дълбоки и е наложително да се използва машина за отпушване на канали. Чрез машинното отпушване проблемът ще бъде решен бързо и дългосрочно, без да е нужно да къртите или разбивате. При този метод със сигурност ви трябва опитен ВиК майстор, който да се погрижи за проблема ви с професионална апаратура. Не си правете експерименти сами, ако не сте запознати как се работи със специализирана ВиК техника.  

Как да подберем подходящата оферта и как да реагираме при внезапни течове?

Важно е да знаете, че съвестните изпълнители първо правят предварителен оглед, за да установят причините за запушените тръби. Едва след това, те прибягват до своето оборудване и машина за отстраняване на проблема.

  • Ако имате спукана тръба или друг проблем с мивката, тоалетната, сифона или шахтите, изпълнителят може да предложи и услуги за ремонтиране на повредения участък.
  • Понякога добрата профилактика и почистване на канали са достатъчни, за да не ви създава ВиК инсталацията други проблеми.

Защо MaistorPlus ви дава оптимален вариант за откриване на подходящи изпълнители за отпушване на канали?

Доверете се на MaistorPlus при избора на специалист, когато пред вас стои необходимостта от отпушване на канализация. Само тук ще срещнете разнообразие от оферти за услуги и оценки за изпълнителите от предишни клиенти, при това, напълно безплатно. Не позволявайте дребните запушвания да доведат до наводнение и потърсете майстори или фирма за отпушване на канали още сега! Разгледайте списъци с регистрирани във вашето населено място изпълнители или директно заявете проект. Така ще можете да сравните оферти, за да се спрете на най-добрата. Какви по-точно възможности ви дава платформата:

  • Заявявате проект за отпушване на канализацията или отделни канали, напълно безплатно;
  • Получавате оферти от препоръчани изпълнители, които сравнявате, за да можете да изберете своя ВиК майстор;
  • Проучвате профилите и репутациите на майстори и фирми, разглеждайки техните бизнес страници;
  • Запознавате се с мнения, споделени от предишни клиенти, за впечатленията им от работата на различните специалисти;
  • Сами преценявате дали и кои изпълнители да поканите на оглед и единствено ако харесате някого за своя ремонт, го наемате;
  • След приключване на ремонтните дейности, можете да оставите и своята оценка за съответния изпълнител в сайта.


Намерете с MaistroPlus ефективно и дългосрочно решение за запушените канали у дома! Направете безплатна заявка още сега!