1,901 Препоръчани майстори и фирми за венецианска мазилка

Заявка направете и стените обновете!

Искате ли стените в дома ви да бъдат измазани в италиански стил? MaistorPlus ще ви помогне в намирането на подходящ изпълнител за безупречно нанасяне на избраната от вас венецианска мазилка. Опишете ремонтната дейност в 3 лесни стъпки и сравнете цени за изпълнението й от майстори и фирми, регистрирани в сайта.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!cover_47662_13169890782.jpg
онлайн преди 2 дни

genchevstroi

18 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на керемиден покрив":

"Благодаря на Антон и неговата бригада. Изключително сериозен човек, който е готов да намери решение на всеки проблем. Извърши пренареждане на 200 кв.м. от керемиден покрив с подмяна на летви и една дв ... "
Профилна снимка - Петър Атанасов
онлайн преди 5 дни

BulSpace

VIP

1 извършен проект

Член от 12 месеца:

Фирма "БулСпейс" е основана преди 13 г. Към момента има 15 служители и изпълнява проекти в следните направления: -проектиране, доставка, строителство и поддръжка на фотоволтаични системи и инсталац ...
cover_66988_58497010544.jpg
онлайн преди 12 часа

Илийчо Строй

27 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване с латекс на малко помещение":

"Майстор Илийчо е много работлив, бърз и чист. Лесно се разбрахме за цена и работа."
avatar_72843_82638672228.jpg
онлайн преди 3 дни

Щърков Инженеринг

5 извършени проекта

Последно мнение за "МАЙСТОР ЗА ЛОКАЛНО ПАРНО":

""Захари Щърков изпълни всички възложени от мен задачи, качествено и профеаионално. Когато се свързах с него, той направи оглед и изготви подробна оферта. По време на изпълнението, беше предвидил вс ... "
Стандартна иконка за категория ВиК Услуги
онлайн преди 6 часа

Никола

63 извършени проекта

Последно мнение за "Поставяне на ламиниран паркет":

"Коректно отношение. Работата бе извършена в срок и според предварителните указания и уговорка. Работи чисто."
avatar_87765_76712565870.jpg
онлайн преди 3 дни

Георги Хинков

2 извършени проекта

Член от 12 месеца:

Ремонт на водоснабдителни и канализационни системи. Монтаж на отоплителни инсталации и други ВиК ремонти. Работа с продукти, произведени по най-модерни технологии. Гарантирано високо качество, отговар ...
Профилна снимка - Цветан Цеков
онлайн преди 17 часа

Цветан Цеков

1 извършен проект

Член от 4 месеца:

Течна ходроизолация на плоски покриви, гаражи, тераси Шпакловка, боя Декоративни мазилки Materix Ламинат
Профилна снимка
онлайн преди 20 часа

Лъчезар Нягулов

1 извършен проект

Член от 2 месеца:

Здравейте, казвам се Лъчезар Нягулов и специалността ми е вътрешни ремонти. Можете да разгледате качените снимки на реално осъществен ремонт от нас.
avatar_92668_67980033486.jpg

Член от 6 месеца:

Ние сме фирма с 5-годишен стаж във вътрешните ремонти - сухо строителство, бани, ел - и приключени над 20 обекта.
Профилна снимка - Петър Атанасов
онлайн преди 5 дни

BulSpace

VIP

1 извършен проект

Член от 12 месеца:

Фирма "БулСпейс" е основана преди 13 г. Към момента има 15 служители и изпълнява проекти в следните направления: -проектиране, доставка, строителство и поддръжка на фотоволтаични системи и инсталац ...

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

Aneta Mircheva преди 4 месеца за Измазване на стая | Севлиево

“Много сме доволни!”

Стефка Томова преди 5 месеца за Мазилка и шпакловка на част от таван. | София

“Точен и коректен изпълнител. Изпълни проекта качествено и в срок. Доволни сме. Бихме го наели и друг път.”

Kristian преди 9 месеца за Шпакловане и мазилка | София

“Искам да благодаря на фирмата поела преоекта ми и по-специално на Боби за коректната и перфектно свършена работа. Получих много добри предложения как да се получат нещата още по-добре, което е много хубаво. Трябваше да се постави мрежа, шпакловка и драскана мазилка. Всичко беше свършено в уговорения срок и срещнах отзивчивост на всички мои желания нещата да бъдат перфектни. Радвам се, че се доверих на тях, защото са истински професионалисти. Не се колебайте да им се обадите, ще получите перфектно качество на ниски цени. Те обичат работата си и я вършат с голямо старание.”

Aleksandra Koleva преди 9 месеца за Мазилка вътрешни стени | София

“Много сме доволни от работата на Александър.”

Петър Хаджидимитров преди 14 месеца за Измазване на около 8 кв. м тухлене стена | София

“Изключително съм доволен. Много точен и коректен изпълнител! Работата беше извършена в уговорения срок. Много съм доволен от качеството, уменията и прецизността на работата. Благодаря за отлично свършената работа! Препоръчвам го на всички. Петър”

Borjana преди 21 месеца за Боядисване на стени на тераса, апилване на нарушена мазилка, монтиране на конзоли за висящи саксии | София

“Много бързо свърши с нещата. Сам си купи нужните материяли. Много добра комуникация и съм много доволна от резултата!”

Пламен преди 22 месеца за Измазване на тераса на 15ти етаж | София

“Изключително бърза реакция. Работата беше извършена в рамките на същия ден, а качеството е на доста задоволително ниво.
Място за подобрение: има цена за оглед от 30лв, която при наемане се намаля от крайната сума. Може да подобри комуникацията и отношението с клиени и работници (нищо сериозно).

Препоръчвам.”

преди 26 месеца за Довършителни работи | София

“Много съм доволна от Сашо. Трябваше да се направят разнообразни неща - плочки, лайсни, первази, контакти. Обсъдихме детайлите и сумата. Всичко беше спазено. Пак ще го ползвам.”

Димитрова преди 27 месеца за Таван баня | София

“Майсторът беше точен, работи чисто, старателно и усърдно. Комуникативен и приятен за събеседване.
Препоръчвам го :-)”

Христо Цанев преди 30 месеца за Направа на венецианска мазилка | София

“Изключително доволен съм от извършената работа! Препоръчвам!”

Търсите ли оригинално решение за стените в дома си? Венецианската мазилка е една чудесна идея за това! Обикновената интериорна боя или тапети могат да бъдат скучна версия за покритие за стените на новия ви дом. Ако сте се ориентирали към изработване на декоративна мазилка, MaistorPlus ще ви срещне с най-добрите специалисти в областта на италианските облицовки! Всичко, което е нужно да направите е да заявите проект на сайта ни. Офертите сами ще дойдат при вас! Опишете условията си и майсторите, които отговарят на тях ще ви потърсят до 24 часа.

Какво представлява венецианската мазилка?

Венецианската декоративна мазилка е занаятчийска техника, която идва от древността. Тя представлява варова основа примесена с брашно от декоративни камъни като мрамор, кварц, гранит, оникс и т.н., която накрая се полира с восък. Естествените материали позволяват на стената да диша, а заздравяващият повърхностен слой я прави устойчива на вода и влага.

Изработването на декоративна мазилка не е така лесно както боядисването с обикновена боя, но многоцветният ефект, който ще постигнете си заслужава. Венецианската мазилка притежава текстура, която реагира на светлината по ефектен начин като създава илюзията за прозрачност и игра на сенки.

Техника на нанасяне и полагане

При изработването на венецианска декоративна мазилка занаятчийската техника е от изключителна важност. Основните етапи  за покритие на стените са следните:

  • Подготовка на стените – повърхността трябва да бъде много добре подготвена. Първо стената се импрегнира, след това се нанася фин абразив за по-добро сцепление и накрая се шпаклова фино, като се отстраняват всички неравности. За по-добър външен вид се поставят метални ъгли.
  • Полагане на мазилката – най-често се осъществява трислойно нанасяне със специална маламашка, като при всяка ръка се изчаква мазилката да изсъхне напълно.
  • Покриване с естествен восък – създава оптическа илюзия с многоцветен ефект и заздравява повърхностния слой.

Защо да се спрем на специалист?

Изработването на декоративна мазилка не е същото като работата с обикновена интериорна боя. Не е достатъчно просто да си купите венецианска мазилка и да боядисате с нея стената. Всички нужни етапи за постигане на специфичния многоцветен ефект, като импрегниране, фино шпакловане, трислойно нанасяне, фиксиране с полираща паста, се нуждаят от опитна майсторска ръка, която да познава добре занаятчийската техника. За да се постигне неповторимия визуален ефект, покритието трябва да се нанася от майстор и то не какъв да е, а специалист по венецианска мазилка.

Венецианската декоративна мазилка е оригинално решение за покритие на стените в дома ви. Ако се чудите къде да откриете майстор за изработване на декоративна мазилка, MaistorPlus има лесно и бързо решение за вас. Направете заявка в сайта ни и се запознайте с квалифицирани специалисти, които ще ви предложат индивидуални оферти. За да сте сигурни, че избирате опитен майстор, проверете оценките за него, оставени от предишни негови клиенти.

Не се колебайте, заявете проект сега!

Интересни факти за венецианската мазилка

Историята на венецианската мазилка започва още от времето на Древен Рим. Съставът й, обаче, и до ден днешен остава непроменен. Пропорциите могат да бъдат различни, но основните компоненти са едни и същи - гасена вар, смесена с прах от мрамор, която за финал се полира с восък. Вместо мраморното брашно могат да бъдат използвани и други декоративни камъни - като кварц, графит или оникс. Но тези варианти се срещат по-рядко, заради по-високата им цена.

Истинската венецианска мазилка има огледално гладка повърхност и висока паропропускливост. Естествените съставки позволяват на стената да диша и я защитават от бактерии и плесени. Предлага се в широка гама разцветки, характерни за стила на венецианските и флорентинските майстори. Материалът е търсен и желан, заради своя изтънчен стил и уникална визия. За да се постигне неповторимият визуален ефект на мазилката, покритието се нуждае от опитна ръка и трябва да бъде положено от добър майстор.