1,864 Препоръчани майстори и фирми за венецианска мазилка

Заявка направете и стените обновете!

Искате ли стените в дома ви да бъдат измазани в италиански стил? MaistorPlus ще ви помогне в намирането на подходящ изпълнител за безупречно нанасяне на избраната от вас венецианска мазилка. Опишете ремонтната дейност в 3 лесни стъпки и сравнете цени за изпълнението й от майстори и фирми, регистрирани в сайта.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!cover_24043_82052308694.jpg
онлайн преди 21 часа

ivvesstroi

Приети временни мерки за сигурност

41 извършени проекта

Последно мнение за "Освежителен ремонт на двустаен апартамент":

"Изпълнителите дойдоха навреме и работеха добре. Накрая единствено леко бързаха за друг обект и така претупаха работата, но съм доволен."
Профилна снимка - Арсо Иванов
онлайн преди 3 дни

Арсо Строй ЕООД

Приети временни мерки за сигурност VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "малък покрив в нов блок над стая!":

"Доволен съм. Всичко беше изпълнено много добре и в срок."
Профилна снимка - Димитър Димитров

Последно мнение за "Ремонтни дейности":

"Искаме да изкажем хиляди благодарности на г-н Димитров и бригадата му. Проекта беше изпълнен в срокове и професионално. Направиха бетонна плоча ,пътека,навес за колата - дървена конструкция. Покривнат ... "
avatar_42355_20814781869.jpg
онлайн преди 4 дни

Пламен Цанов

Приети временни мерки за сигурност

25 извършени проекта

Последно мнение за "Лепене на тапети":

"Работи бързо и старателно. Свърши чудесна работа!"
Профилна снимка - Божидар Доков
онлайн преди 1 ден

BDbild

Приети временни мерки за сигурност

10 извършени проекта

Последно мнение за "Частичен ремонт на покрив":

"Избрах за частичния ремонт на покрива на къщата ми BDbild, защото ръководителят на фирмата Божидар ме впечатли с професионалната си компетентност, справедливото и коректно отношение при договаряне на ... "
avatar_33345_56861048053.jpg
онлайн преди 11 часа

Магнит С ЕООД

Приети временни мерки за сигурност

41 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт в апартамент - шпакловака на стени и тавани, боядисване.":

"Доволен съм от качеството на работа и от комуникацията със Северин. В общи линии направи всичко, за което се бяхме разбрали в много кратки срокове.Обяснява подробно предстоящите стъпки в ремонта и дав ... "
cover_33127_73728933977.jpg
онлайн преди 15 дни

ИВАН НИСТОРОВ

21 извършени проекта

Последно мнение за "Частичен демонтаж/монтаж на гипсокартонова стенна обшивка":

"Доволен съм от работата на Иван Нисторов. Много е коректен и свърши бързо с работата. Препоръчвам го!"
cover_31992_74783276162.jpg
онлайн преди 11 часа

Стобис 2000

Приети временни мерки за сигурност

20 извършени проекта

Последно мнение за "Цялостна обработка на стени на апартамент":

"Оставям това мнение повече от година след извършване на ремонта, т.к. исках да преценя по-добре качеството на извършената дейност. Като цяло фирмата изпълни точно и съвестно направената поръчка. Изпъ ... "
avatar_47991_45047008340.jpg
онлайн преди 20 часа

Дървени къщи, стълби

Приети временни мерки за сигурност

47 извършени проекта

Последно мнение за "Обличане на бетонно интериорно стълбище с дърво":

"Изключително съм доволна от извършената работа от г-н Кръстев, много благодаря!"
avatar_41604_42709111237.jpg
онлайн преди 1 ден

Антон Грънчаров

Приети временни мерки за сигурност VIP

23 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване с вар на стените и таваните на малък апартамент":

"Отлична работа, коректен и честен!"

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

Aneta Mircheva преди 2 месеца за Измазване на стая | Севлиево

“Много сме доволни!”

Стефка Томова преди 3 месеца за Мазилка и шпакловка на част от таван. | София

“Точен и коректен изпълнител. Изпълни проекта качествено и в срок. Доволни сме. Бихме го наели и друг път.”

Kristian преди 7 месеца за Шпакловане и мазилка | София

“Искам да благодаря на фирмата поела преоекта ми и по-специално на Боби за коректната и перфектно свършена работа. Получих много добри предложения как да се получат нещата още по-добре, което е много хубаво. Трябваше да се постави мрежа, шпакловка и драскана мазилка. Всичко беше свършено в уговорения срок и срещнах отзивчивост на всички мои желания нещата да бъдат перфектни. Радвам се, че се доверих на тях, защото са истински професионалисти. Не се колебайте да им се обадите, ще получите перфектно качество на ниски цени. Те обичат работата си и я вършат с голямо старание.”

Aleksandra Koleva преди 7 месеца за Мазилка вътрешни стени | София

“Много сме доволни от работата на Александър.”

Петър Хаджидимитров преди 13 месеца за Измазване на около 8 кв. м тухлене стена | София

“Изключително съм доволен. Много точен и коректен изпълнител! Работата беше извършена в уговорения срок. Много съм доволен от качеството, уменията и прецизността на работата. Благодаря за отлично свършената работа! Препоръчвам го на всички. Петър”

Borjana преди 20 месеца за Боядисване на стени на тераса, апилване на нарушена мазилка, монтиране на конзоли за висящи саксии | София

“Много бързо свърши с нещата. Сам си купи нужните материяли. Много добра комуникация и съм много доволна от резултата!”

Пламен преди 20 месеца за Измазване на тераса на 15ти етаж | София

“Изключително бърза реакция. Работата беше извършена в рамките на същия ден, а качеството е на доста задоволително ниво.
Място за подобрение: има цена за оглед от 30лв, която при наемане се намаля от крайната сума. Може да подобри комуникацията и отношението с клиени и работници (нищо сериозно).

Препоръчвам.”

преди 24 месеца за Довършителни работи | София

“Много съм доволна от Сашо. Трябваше да се направят разнообразни неща - плочки, лайсни, первази, контакти. Обсъдихме детайлите и сумата. Всичко беше спазено. Пак ще го ползвам.”

Димитрова преди 25 месеца за Таван баня | София

“Майсторът беше точен, работи чисто, старателно и усърдно. Комуникативен и приятен за събеседване.
Препоръчвам го :-)”

Христо Цанев преди 28 месеца за Направа на венецианска мазилка | София

“Изключително доволен съм от извършената работа! Препоръчвам!”

Търсите ли оригинално решение за стените в дома си? Венецианската мазилка е една чудесна идея за това! Обикновената интериорна боя или тапети могат да бъдат скучна версия за покритие за стените на новия ви дом. Ако сте се ориентирали към изработване на декоративна мазилка, MaistorPlus ще ви срещне с най-добрите специалисти в областта на италианските облицовки! Всичко, което е нужно да направите е да заявите проект на сайта ни. Офертите сами ще дойдат при вас! Опишете условията си и майсторите, които отговарят на тях ще ви потърсят до 24 часа.

Какво представлява венецианската мазилка?

Венецианската декоративна мазилка е занаятчийска техника, която идва от древността. Тя представлява варова основа примесена с брашно от декоративни камъни като мрамор, кварц, гранит, оникс и т.н., която накрая се полира с восък. Естествените материали позволяват на стената да диша, а заздравяващият повърхностен слой я прави устойчива на вода и влага.

Изработването на декоративна мазилка не е така лесно както боядисването с обикновена боя, но многоцветният ефект, който ще постигнете си заслужава. Венецианската мазилка притежава текстура, която реагира на светлината по ефектен начин като създава илюзията за прозрачност и игра на сенки.

Техника на нанасяне и полагане

При изработването на венецианска декоративна мазилка занаятчийската техника е от изключителна важност. Основните етапи  за покритие на стените са следните:

  • Подготовка на стените – повърхността трябва да бъде много добре подготвена. Първо стената се импрегнира, след това се нанася фин абразив за по-добро сцепление и накрая се шпаклова фино, като се отстраняват всички неравности. За по-добър външен вид се поставят метални ъгли.
  • Полагане на мазилката – най-често се осъществява трислойно нанасяне със специална маламашка, като при всяка ръка се изчаква мазилката да изсъхне напълно.
  • Покриване с естествен восък – създава оптическа илюзия с многоцветен ефект и заздравява повърхностния слой.

Защо да се спрем на специалист?

Изработването на декоративна мазилка не е същото като работата с обикновена интериорна боя. Не е достатъчно просто да си купите венецианска мазилка и да боядисате с нея стената. Всички нужни етапи за постигане на специфичния многоцветен ефект, като импрегниране, фино шпакловане, трислойно нанасяне, фиксиране с полираща паста, се нуждаят от опитна майсторска ръка, която да познава добре занаятчийската техника. За да се постигне неповторимия визуален ефект, покритието трябва да се нанася от майстор и то не какъв да е, а специалист по венецианска мазилка.

Венецианската декоративна мазилка е оригинално решение за покритие на стените в дома ви. Ако се чудите къде да откриете майстор за изработване на декоративна мазилка, MaistorPlus има лесно и бързо решение за вас. Направете заявка в сайта ни и се запознайте с квалифицирани специалисти, които ще ви предложат индивидуални оферти. За да сте сигурни, че избирате опитен майстор, проверете оценките за него, оставени от предишни негови клиенти.

Не се колебайте, заявете проект сега!

Интересни факти за венецианската мазилка

Историята на венецианската мазилка започва още от времето на Древен Рим. Съставът й, обаче, и до ден днешен остава непроменен. Пропорциите могат да бъдат различни, но основните компоненти са едни и същи - гасена вар, смесена с прах от мрамор, която за финал се полира с восък. Вместо мраморното брашно могат да бъдат използвани и други декоративни камъни - като кварц, графит или оникс. Но тези варианти се срещат по-рядко, заради по-високата им цена.

Истинската венецианска мазилка има огледално гладка повърхност и висока паропропускливост. Естествените съставки позволяват на стената да диша и я защитават от бактерии и плесени. Предлага се в широка гама разцветки, характерни за стила на венецианските и флорентинските майстори. Материалът е търсен и желан, заради своя изтънчен стил и уникална визия. За да се постигне неповторимият визуален ефект на мазилката, покритието се нуждае от опитна ръка и трябва да бъде положено от добър майстор.