Институтът Пастьор де Лил оцени ефективността на въздухопречиствателите на Daikin срещу респираторни вируси

Последна редакция на 18/05/2024 от Детелина Шишкова
Източник | Видяно 249 пъти

Брюксел, 07 юли 2021 г. – Известният френски Институт Пастьор де Лил заключава от тестовете си, че гамата въздухопречистватели на Daikin за 2,5 минути елиминира повече от 99,98% от човешкия коронавирус HCoV-229E.

  • Според тестове, проведени в лабораториите на Института Пастьор де Лил, въздухопречиствателите на Daikin за 2,5 минути елиминират над 99,98% от човешкия коронавирус HCoV-229E. Този вирус е от същото семейство като SARS-CoV-2, коронавируса, следствие на който е пандемията от COVID-19.
  • Уредите също са оценени като 99,93% ефективни срещу вируса H1N1 след 2,5 минути.  H1N1 е вирусът, причиняващ обикновения грип.
  • Това означава, че въздухопречиствателите на Daikin са допълнително средство в борбата с респираторните заболявания. Компактният въздухопречиствател, който не се нуждае от инсталация, може силно да допринесе за намаляване на риска от предаване респираторните вируси.
  • Това признание е важна стъпка от плановете на Daikin да се превърне в основен играч в бизнеса за пречистване на въздуха в Европа, Близкия изток и Африка.

Свързано:

Институтът Пастьор де Лил оцени ефективността на въздухопречиствателите на Daikin срещу респираторни вируси